Подмладяване с ексфолиант от грозде и витамин С

Искате ли да запазите кожата си млада, здрава и гладка? Възползвайте се от подмладяващите антиоксиданти, открити в гроздето и витамин С с този отличен ексфолиант.
Подмладяване с ексфолиант от грозде и витамин С
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Elena Martínez Blasco

Последна актуализация: 11 август, 2023

Можем да предотвратим стареенето на кожата, причинено от свободните радикали. Но за да направим това, трябва да имаме балансирана диета и да използваме козметика с антиоксиданти. Този подмладяващ ексфолиант е един такъв продукт.

В тази статия ще ви кажем как лесно да направите този страхотен ексфолиант у дома. В края на краищата, той има витамин С и грозде, което ще ви даде по-стегната кожа, по-лъчезарно и никакви без бръчки лице.

Подмладяващ ексфолиант?

Вярвате или не, възможно е да се борите срещу признаците на времето. Но за да направите това, трябва да използвате ексфолиант поне веднъж седмично. Това премахва мъртвите клетки на кожата и увеличава възстановяването на кожата ви. Това прави кожата ви ревитализирана и без бръчки.

Определено препоръчваме използването на този ексфолиант от грозде и витамин С, особено ако искате да извлечете максимума от ексфолираната подмладена кожа.

Ако имате мазна кожа, можете дори да използвате този ексфолиант два пъти седмично. Ако обаче имате чувствителна или суха кожа, трябва да го използвате само веднъж на всеки 10 дни.

Подмладяващ ексфолиант

Витамин С

Витамин С е хранително вещество с висока антиоксидантна мощност. Той стимулира производството на колаген. Това е важно, защото колагенът дава на кожата необходимата еластичност, за да предотврати появата на бръчки и да остане кожата ви стегната.

Той предотвратява бръчките от смях. Също така намалява и тези, които вече имаме. Тези ефекти дори могат да се забави задълбочаването на бръчките.

Витамин С прави кожата ви лъчезарна. Освен това може да предотврати и премахне петната. Поради тази причина представлява чудесен лек за хора, които сеа били изложени на слънце прекалено дълго.

По принцип приемът на витамин С е в качеството му на хранителна добавка, под формата на капсули или на хапчета.

Въпреки това в тази статия ще говорим за ползите от прилагането му директно върху кожата ви. Също така ще се възползваме от неговата прахообразна текстура, за да направим гладка, но ефективна смес с ексфолиращо действие.

Грозде

Вероятно сте чували за подмладяващата сила на виното. Причината се крие в гроздето и неговите многобройни ползи за здравето. Ето само няколко от тях:
 • Този плод е богат на полифеноли. Това са антиоксидантни вещества, които се срещат най-вече в обвивката и семената му.
Поради това винаги трябва да ядем или да използваме гроздето в неговата цялост. Най-добрите сортове са червени или черни.
 • Друг от компонентите, който се набива на очи, е ресвератролът. Това е активна съставка, която насърчава производството на ензим, забавящ стареенето на клетките.
 • Също така можем да извличаме масло от гроздовите семена, които са богати на хранителни вещества. Това масло е много популярно за здравето, поради своите козметични предимства.
 • Гроздето също така съдържа витамини С, D и Е, бета-каротини и есенциални мастни киселини, които осигуряват регенеративни свойства на кожата ни.
Когато е възможно, винаги използвайте и яжте органично грозде. Това е един от плодовете, които съдържат най-голямо количество пестициди, ако се закупува директно от търговската мрежа. Тези вещества бавно и сигурно ни вредят и трябва да правите всичко възможно, за да ги избегнете.
Натурален ексфолиант с грозде

Натурален домашен направен ексфолиант

Този обогатено с витамин С ексфолиант е лесен за направа. Всъщност дори можете да го направите, преди да го използвате.
Освен това той е много по-евтин, 100% естествен и е много ефективен.

Съставки

 • 1 капсула (100 mg) прахообразен витамин С.
 • 2 органични червени гроздчета с кожа и със семена.

Това са продуктите от които се нуждаете за една доза. Нанасянето на една доза наведнъж помага да се усвоят антиоксидантните свойства на ексфолиантите. Препоръчваме да го приготвяте точно преди да го използвате.

Инструкции

Приготвянето на този подмладяващ ексфолиант е много лесно:
 • Изпразнете капсулата от витамин С в хаванче.
 • Измийте и след това добавете двете гроздчета към хаванчето. Смажете гроздето, докато получите паста.
 • Не изваждайте семената или кожата. Както казахме преди, те са богати на антиоксиданти.
Домашен ексфолиант

Как да го използвате?

Всеки път, когато искате да използвате този подмладяващ ексфолиант, трябва да следвате следните стъпки:
 • Изплакнете лицето си с малко гореща вода, за да отворите порите.
 • Вземете малко от сместа около размера на лешник и я приложите върху лицето си.
 • Масажирайте кожата си равномерно. Фокусирайте се върху челото, носа и брадичката си.
 • Изчакайте няколко минути, преди да измиете лицето си. Това позволява на кожата ви да абсорбира антиоксидантите.
 • След като изсушите лицето си, винаги трябва да го овлажнявате с обичайният си крем.
 • Препоръчваме ви да го използвате вечер, тъй като може да причини зачервяване.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.