Опитайте тази рецепта за вкусна торта червено кадифе
Няма съмнение, че тортата червено кадифе е изискан десерт. Този пандишпанов десерт, който се отличава с впечатляващия си цвят, влажност и деликатна текстура, е несравнимо удоволствие.
Не е известно как точно се е появила тази рецепта, но е ясно, че тортата червено кадифе е от американски произход. Ако искате да научите как да я приготвите, прочетете статията по-долу!
Тортата червено кадифе и впечатляващият й цвят
Доколкото знаем, този червен сладкиш се е приготвял с пюре от цвекло. Въпреки това, той е претърпял вариации и днес цветът му се дължи на използването на хранителни оцветители.
За приготвянето му се използват класически съставки за сладкиши. Маслото, яйцата, захарта и млякото са от съществено значение за приготвянето на тортата. Нещо друго, което го отличава, освен цвета му, е, че за приготвянето му е необходима мътеница.
Освен това има заливка с глазура или крема сирене, което му придава онзи контраст на вкусове и текстура, които характеризират тортата червено кадифе. Разбира се, комбинацията от тези съставки прави този десерт с високо съдържание на калории и високо съдържание на мазнини и захар. Поради това ежедневната му консумация не се препоръчва от професионалистите; в идеалния случай трябва да се хапва от време на време и в умерени количества.
Прочетете и тази статия: Кой е най-здравословният хляб, от който не се пълнее?
Как да си направим торта червено кадифе
Ако искате да научите стъпка по стъпка рецептата и всички съвети, които да вземете предвид при приготвянето й, вземете под внимание. Имайте предвид, че с тези количества ще можете да приготвите десерт за 6 до 8 човека.
Съставки за приготвяне на торта червено кадифе
- 2 средни яйца
- 130 грама масло
- 250 грама бяла захар
- 300 грама пшенично брашно
- 1 чаена лъжичка сода за хляб
- 10 капки ванилова есенция
- 2 чаени лъжички червен оцветител
- 1 десертна лъжица оцет
- 1 супена лъжица горчиво какао на прах
- Мътеница : 250 грама пълномаслено мляко и 1 супена лъжица лимонов сок
За заливката
- 200 грама пудра захар
- 150 грама масло
- 600 грама крема сирене
Как да я направите: ръководство стъпка по стъпка
- За да започнете тази рецепта, е необходимо съставките да са с подходяща температура. Маслото например трябва да е с подходяща температура с консистенция на крем. Ако денят е студен, добре е да го разтопите в тенджера на котлона или в микровълновата за няколко минути.
- След това го поставете в съд и го оставете настрана, докато приготвяте мътеницата. За целта изсипете млякото в тенджера (също на стайна температура) и добавете лимоновия сок. Разбъркайте с дървена лъжица и оставете да престои около 10 минути. След това го оставете настрана.
- През това време в купа пресейте брашното заедно със содата и какаото на прах. Разбъркайте с лъжица.
- Сега отново е време за маслото. Поставете го в купа с пудрата захар. Разбийте и двете съставки, докато образуват гладка, хомогенна и пухкава смес. Можете да направите тази стъпка на ръка или с помощта на електрически миксер.
- След това добавете яйцата едно по едно към тази смес. Идеята е да продължите да биете, докато получите хомогенна смес. Оставете настрана сместа.
- Добавете червения оцветител, ваниловата есенция и оцета към мътеницата. Разбъркайте, докато всичко придобие равномерен цвят.
- След като приключите с червената смес, добавете я в купата с мътеница. Добавете също половината от сухите съставки и с шпатула започнете да бъркате. Важно е да правите това с въртеливи движения (разбъркване отвън навътре) и малко по малко, за да запазите пухкавостта.
- След това повторете процеса с останалите сухи продукти.
Печене на торта червено кадифе
Когато всичко е добре разбъркано и без бучки, е време за приготвяне на тортата. За да направите това, предварително загрейте фурната до 160 градуса по Целзий (около 340 градуса по Фаренхайт) :
- Поставете тестото в две 20-сантиметрови (10-инчови) форми за торта с еднакъв размер. За да извадите лесно блатовете, сложете маслена хартия и олио върху основата на формичките.
- Печете от 30 до 35 минути. Тествайте с клечка за зъби, за да се уверите, че е изпечена, и след това извадете тортата от фурната.
- Разточете и оставете блатовете да изстинат за няколко минути. За да ги поддържате влажни, увийте всеки блат в найлоново фолио.
Сглобяване на тортата
Имайте предвид, че за да сглобите тортата, пандишпанът трябва първо да се охлади за около три часа в хладилник.
- За да направите глазурата, смесете маслото с пудрата захар. Разбийте добре.
- След това добавете крема сиренето (на две части) и продължете да разбивате, докато глазурата стане гладка и пухкава.
- Извадете блатовете от хладилника и ги разрежете на две с дълъг нож.
- В този момент можете да започнете да сгробявате. Поставете топинга обилно върху един от блатовете, след това добавете другия блат и повторете процеса. Когато приключите с тази стъпка, украсете със същия топинг. Ако предпочитате, можете да добавите горски плодове или плодове, зелени листа или настърган шоколад, за да украсите.
- Приберете тортата в хладилника. Оставете да се охлади за още 2 или 3 часа.
Как да адаптирате рецептата
Трябва да се отбележи, че тази рецепта може да бъде адаптирана и приготвена във версия с намалено съдържание на мазнини или без захар. Това се постига чрез замяна на маслото с олио, сиренето за мазване с такова с ниско съдържание на мазнини и използване на естествени подсладители.
Разбира се, текстурата ще варира, ако направите това, но ще приготвите по-здравословен десерт за по-честа консумация. Можете да направите това, ако искате да поддържате теглото си и да намалите риска от развитие на метаболитни заболявания. Всъщност има ръководства и съвети за хранене, които могат да ви научат как да направите това.
Смятаме, че тази статия може да ви е интересна: Вкусна джинджифилова торта: бърза и лесна рецепта
Пригответе тази изискана торта с червено кадифе
След като вече имате рецептата, можете сами да приготвите този вкусен десерт. Както ще видите, има няколко стъпки към тази рецепта и отнема малко време, но това не трябва да ви пречи да я опитате. С изключителния си вкус определено няма да съжалявате, че приготвяте тази автентична американска торта!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Cabezas-Zabala, C. C., Hernández-Torres, B. C., & Vargas-Zárate, M. (2016). Azúcares adicionados a los alimentos: efectos en la salud y regulación mundial. Revisión de la literatura. Revista de la Facultad de Medicina, 64(2), 319-329.
- Farro, K., Montero, I., Vergara, E., & Ríos-Castillo, I. (2018). Elevado consumo de azúcares y grasas en niños de edad preescolar de Panamá: Estudio transversal. Revista chilena de nutrición, 45(1), 7-16.
- TU ELECCIÓN SALUDABLE: GUÍA DE ALIMENTACIÓN. Fundación Española de la Nutrición (FEN), 2019.