Вкусна джинджифилова торта: бърза и лесна рецепта

Освен че има значителни предимства, джинджифилът е също така кулинарен елемент, който може да придаде на вашите чинии уникален вкус. В тази статия научете се как да приготвяте вкусна джинджифилова торта!
Вкусна джинджифилова торта: бърза и лесна рецепта

Написано от Virginia Martínez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Нищо не е по-добро от хубав домашно приготвен десерт, който да върви заедно с вашето следобедно кафе. В тази статия, разберете как да приготвите вкусна джинджифилова торта. Не пропускайте нашите вкусни рецепти!

Вкусна джинджифилова торта

Само прочитането на името може да накара да се оближете. Представете си да се наслаждавате на този вкусен десерт заедно с вашето семейство и приятели. Вкусно!

Също така, тъй като джинджифила ще даде на тортата уникален и различен вкус, със сигурност ще удивите всички с него. Отдолу, ще откриете две удивителни рецепти за джинджифилова торта.

Вкусна джинджифилова торта, с лимон и мед

Вкусна джинджифилова торта с лимон и мед

Джинджифилът ще придаде отличителен вкус на този вкусен десерт. Също така, си пасва идеално добре с цитрусови вкусове като например лимон.

Вкусна джинджифилова торта: съставки

  • 175 г масло
  • 75 г мед
  • Лимонови кори
  • 175 г брашно
  • 3.75 мл джинджифил
  • 2 яйца

За глазурата:

  • Супена лъжица мед
  • Сок от един лимон

Приготвяне

  • Най-напред, предварително загрейте фурната на 180°С.
  • След това, разтопете маслото в подходящ съд.
  • Когато е почти разтопено, добавете меда и лимонените кори, и разбъркайте всичко добре.
  • След това, оставете да сместа да се хомогенизира и след това добавете останалите съставки (брашно, джинджифил и яйца).
  • Намаслете тавата за печене и изсипете сместа в нея.
  • Тогава, изпечете в предварително загрятата фурна за около 30 минути.
  • Докато тортата се пече, можете да направите глазурата. За да направите това, първо поставете меда и лимоновия сок в подходящ съд на среден огън. Когато и двете съставки са се стоплили леко и са се разтопили една с друга, глазурата е готова.
  • Когато извадите тортата от фурната, просто я набодете на няколко места с вилица, и изсипете глазурата отгоре, така че да покрие цялата торта.
  • Тортата трябва да поеме цялата глазура.
  • Оставете да се охлади и се насладате!

Лесно, нали? Също така, можете да украсите тортата както пожелаете. (Например, можете да сложите захаросан джинджифил отгоре).

Джинджифилов чийзкейк

Джинджифилов чийзкейк

Ако обичате чийзкейк, ще полудеете по този вариант с джинджифил!

Ако искате нещо различно и обичате чийзкейк, това е рецептата за вас: джинджифилов чийзкейк, който цялото ви семейство ще хареса. Също така е лесен за приготвяне.

Съставки

  • Джинджифилови бисквити (приблизително 20)
  • 75 г масло
  • 200 г крема сирене
  • 3 супени лъжици течна сметана
  • 2 яйца
  • 50 г захар
  • 1 парче пресен джинджифил
  • Конфитюр от ягоди

Приготвяне на джинджифиловия чийзкейк

  • Първо, направете кората с джинджифиловите бисквити. За да направите това, смелете бисквите докато станат изцяло на прах.
  • Разтопете маслото. Тогава добавете маслото към натрошените бисквити и разбъркайте добре.
  • След това, покрийте тавата за печене със сместа от кората, която току-що сте направили. Намачкайте кората колкото може повече и се уверете, че е плоска и еднородна.
  • Тогава, добавете яйцата, захарта, течния крем и крема сирене в купа и разбъркайте добре.
  • Когато сместа е хомогенна, настържете малкото парче джинджифил и го разбъркайте в сместа.
  • Сега, изсипете тази смес над кората. Изпечете на предварително нагрята фурна на 180°С приблизително 30 минути.
  • Уверете се, че не сте препекли тортата, така че тя да не изсъхне. Също така, наглеждайте чийзкейка през няколко минути докато е във фурната.
  • Накрая, извадете от фурната и изчакайте да се охлади. След това, извадете от формата за печене вашия чийзкейк и добавете слой от ягодов конфитюр отгоре.

Вашите гости за вечерята ще полудеят по този вкусен и оригинален десерт!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.