Днес ще ви разкажем как можете да си го приготвите у дома.
Преди да пристъпим към рецептата, ще ви разкажем и малко от историята на самия сладкиш. Счита се, че десертът е с френски произход. Въпреки това е доста популярен и в редица южноамерикански страни.
Както вече споменахме, десертът Наполеон се състои от много пластове. А знаете ли от какво са направени? От бутер тесто.
Опечени предварително, тези кори съставят „гръбнака“ на това сладко изкушение. Истината е, че най-вероятно този сладкиш ще ви изненада и ще ви хареса повече отколкото сте очаквали.
Въпреки всичко казано искаме да ви припомним, че трябва да се грижите за здравето си. Консумирайте десерти рядко и умерено.
Първото нещо, което трябва да направите е да си приготвите сладкарския крем. За целта трябва да смесите царевичното нишесте с малко прясно мляко. Оставете сместа настрана.
Разбийте яйцата с маргарина и захарта. Ще получите пухкава смес. Оставете и нея настрана.
Смесете останалото мляко с брендито Писко и ваниловата есенция и го затоплете докато кипне.
Спрете котлона, добавете сместа с яйцата, маргарина и захарта и разбъркайте добре новополучената смес.
Върнете тенджерата на котлона на слаб огън и прибавете и сместа от царевичното нишесте и прясното мляко.
Бъркайте докато кремът се сгъсти. Трябва да получите гладък крем без бучки.
Внимавайте за консистенцията на крема. Важно е да продължите да го бъркате докато изстива. В противен случай може да стане на бучки.
След като кремът изстине го приберете в хладилник.