Как да си приготвите домашен десерт Наполеон

28.04.2019
В тази статия ще ви дадем изкушаваща рецепта за домашен десерт Наполеон, която лесно можете да си приготвите, когато ви се хапва нещо сладко.

Невероятният десерт Наполеон е вкусно изкушение, което вероятно сте опитвали на някой рожден ден или по случай специален повод. Съчетава неповторим вкус и аромат, галещи небцето ви пласт след пласт. Когато е изстуден и сиропиран, десертът става още по-неустоим.

Днес ще ви разкажем как можете да си го приготвите у дома.

Преди да пристъпим към рецептата, ще ви разкажем и малко от историята на самия сладкиш. Счита се, че десертът е с френски произход. Въпреки това е доста популярен и в редица южноамерикански страни.

Както вече споменахме, десертът Наполеон се състои от много пластове. А знаете ли от какво са направени? От бутер тесто.

Опечени предварително, тези кори съставят „гръбнака“ на това сладко изкушение. Истината е, че най-вероятно този сладкиш ще ви изненада и ще ви хареса повече отколкото сте очаквали.

Въпреки всичко казано искаме да ви припомним, че трябва да се грижите за здравето си. Консумирайте десерти рядко и умерено.

Прочетете и: 3 вкусни десерта, от които не се пълнее

Какво ви трябва, за да си направите вкусен десерт Наполеон

Сладкарски кремПриготвянето на крема за домашния десерт Наполеон не е никак трудно.

Продукти

  • 2 чаши безсолен маргарин (360 г)
  • 6 яйца
  • 1/2 чаша прясно мляко (125 мл)
  • 1 супена лъжица бренди Писко (15 мл)
  • Два правоъгълни листа бутер тесто (300 г)
  • 1 супена лъжица ванилова есенция (15 мл)
  • 6 супени лъжици захар (90 г)
  • 3 супени лъжици пудра захар (45 г)
  • 3 супени лъжици царевично нишесте (45 г)

Начин на приготвяне

  1. Първото нещо, което трябва да направите е да си приготвите сладкарския крем. За целта трябва да смесите царевичното нишесте с малко прясно мляко. Оставете сместа настрана.
  2. Разбийте яйцата с маргарина и захарта. Ще получите пухкава смес. Оставете и нея настрана.
  3. Смесете останалото мляко с брендито Писко и ваниловата есенция  и го затоплете докато кипне.
  4. Спрете котлона, добавете сместа с яйцата, маргарина и захарта и разбъркайте добре новополучената смес.
  5. Върнете тенджерата на котлона на слаб огън и прибавете и сместа от царевичното нишесте и прясното мляко.
  6. Бъркайте докато кремът се сгъсти. Трябва да получите гладък крем без бучки.
  7. Внимавайте за консистенцията на крема. Важно е да продължите да го бъркате докато изстива. В противен случай може да стане на бучки.
  8. След като кремът изстине го приберете в хладилник.

Препоръчваме ви да прочетете и: Как да си приготвите чийзкейк с котидж сирене без печене

Кори от бутер тестоБутер тестото се използва и за приготвянето на редица вкусни сладкиши.

Начин на приготвяне

  1. Срежете бутер тестото наполовина и приберете едната част за по-късна употреба.
  2. Поставете хартия за печене в тава с подходяща големина и поставете бутер тестото върху нея.
  3. Уверете се, че добре сте поставили бутер тестото на дъното на тавата. За целта леко го набодете с вилица, за сте сигурни, че няма да се размести.
  4. Поръсете бутер тестото със захар.
  5. Загрейте фурната предварително на 185 градуса и печете бутер тестото за около 15 минути.
  6. След това извадете опечените кори от тавата и ги оставете да изстинат.
  7. Извадете готовия крем от хладилника, разбъркайте го отново, за да сте сигурни, че е гладък  и го прехвърлете в шприц.
  8. Време е да започнете „сглобяването“ на вашия десерт Наполеон. Поставете една кора бутер тесто, след това крем, друга кора и поръсете с пудра захар.
  9. Повторете процедурата докато свършат всичките опечени кори.
  10. Накрая поръсете десерта с пудра захар.
  11. Не забравяйте да сложите готовия десерт в хладилника, за да се охлади и да стегне.

Да ви е сладко!