Опитайте тази рецепта за вкусна супа с шунка серано
Приготвянето на ястие, което задоволява вкусовите рецептори, без да бъде твърде сложно, не е задължително да бъде предизвикателство. Пример за това е тази вкусна и лесна рецепта за супа с шунка серано.
Голяма част от рецептите за супи изискват внимателен избор на продуктите и внимателно приготвяне. Най-доброто нещо в рецептата за супа с шунка серано е, че всички тези етапи са много лесни.
В допълнение, хранителната стойност на тази рецепта съответства на ежедневните нужди на организма от протеини и минерали.
Каква е точно тайната на това ястие? Тя е в смесването на различни видове протеини. В ястието се съдържа свинско месо (под формата на шунка серано) и зеленчуци като чесън, лук и магданоз. Всички те доставят необходимите вещества на организма.
Всъщност, тази рецепта съдържа до 60% зеленчуци, така че има перфектния баланс. Струва си да се подчертае, че тази супа е особено препоръчителна за хора, страдащи от определен вид дефицит, като например анемия.
От друга страна, супата с шунка серано е идеална за хора, които имат нужда от повече енергия, защото е леко ястие, за разлика от други супи и бульони.
Вижте също: Как да приготвяте винаги вкусни зеленчуци
Как се приготвя супа с шунка серано
Тази вкусна супа с шунка серано ще достави на вашия организъм здравословните мазнини, от които се нуждае и ще намали нивата на лошия холестерол. Освен това, съдържа най-добрата съставка на Средиземноморската кухня: чесъна.
Необходими съставки за приготвяне на супа с шунка серано
- 3 яйца
- 1 голяма глава лук (50 г)
- 7 скилидки чесън (25 г)
- 2 стръкчета пресен магданоз
- Зехтин екстра върджин 3 супени лъжици (75 г)
- 5 средни домата (750 г.)
- 1 чаша цели бадеми (100 г)
- 2 големи купи с шунка серано (200 г)
- 4 филийки пшеничен хляб (300 г)
Подготовка за приготвяне на вкусна супа с шунка серано
- Първо, измийте добре всички зеленчуци.
- След това, налейте вода в подходяща тенджера и я сложете на котлона, на ниска температура.
- Оставете водата да загрее постепенно, за 20 минути.
- Щом като водата заври, сложете яйцата и ги оставете да се сварят за 10 минути.
- След това извадете сварените яйца и ги сложете в чиния. След като се охладят малко ги обелете и нарежете на парчета.
Вижте също: Рецепти за вкусни зеленчукови супи
Начин на приготвяне
- Обелете добре скилидките чесън и ги счукайте в хаванче.
- След това, сложете в подходящ тиган малко зехтин и добавете бадемите и чесъна.
- Оставете чесъна и бадемите леко да се запържат, така че вкусовете да се смесят перфектно.
- След това, махнете от котлона и сложете настрана.
- Изсипете в бледер и смесете добре до получаване на гъста еднородна смес. Може да добавите малко вода, ако желаете.
- Изчистете добре доматите от дръжките. След това, разрежете доматите в долната част, на кръст.
- Обелете доматите от кожите. За тази цел, сложете доматите за приблизително 2 минути в малко канче с вряла вода, после ги изцедете, отстранете кожите и ги нарежете на малки кубчета.
- Спомняте ли си за тигана, в който запържихте чесъна и бадемите? Не го мийте все още! Нарежете лука на малки кубчета и го запържете в същия тиган. Запомнете, че съставките изискват определен период от време, за да придобият желания вкус.
- Когато лукът се запържи и придобие кафяв цвят, добавете доматите. Разбъркайте ги с лука и оставете да се готви на ниска температура 20 минути.
- Сега, внимателно нарежете шунката серано (или друг заместител на шунка) на малки кубчета. Целта е да сложите повече шунка.
- Добавете нарязаната шунка към смста от чесъна и бадеми и разбъркайте докато се смеси добре.
- След това, добавете 5 чаши вода и нарязаните яйца. Смесете всички съставки в подходящ съд за гювеч и оставете да се готви 15 минути.
- Нарежете хляба на малки парченца и ги запържете в малко олио в тигана.
След като всичко се охлади малко, можете да сервирате супата и да се насладите на едно наистина вкусно и здравословно ястие!
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Ávila Torres, J. M., Beltrán, B., Cuadrado Vives, C., del Pozo de la Calle, S., del Valle Rodríguez Castilla, M., & Ruiz Moreno, E. (2007). Tomate. In La alimentación española, características nutricionales de los principales alimentos de nuestra dieta. https://doi.org/10.1002/biot.201100021
- López Luengo, M. T. (2007). El ajo. Offarm.
- NESTLÉ ECUADOR. (2010). Recetario.
- Losantos Viñolas, M. (2011). Fuentes de información: tipos y características. Materiales Para Docentes Del COBDC.
- Slavin JL, Lloyd B. Health benefits of fruits and vegetables. Adv Nutr. 2012;3(4):506–516. Published 2012 Jul 1. doi:10.3945/an.112.002154