Облекчете бързо главоболието с тази вълшебна напитка

Нужни са ви единствено 2 лимона и 2 лъжици хималайска сол
Облекчете бързо главоболието с тази вълшебна напитка

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Главоболието е едно от най-честите заболявания, които засягат хората по целия свят. Болката в главата може да се появи във всеки момент и да е толкова силна, че да попречи на нормалното ежедневие. Облекчете главоболието с няколко трика.

Най-често срещаният тип главоболие е известно като “клъстерно главоболие”. То причинява болка и дискомфорт в главата, кожата на главата и шията. Обикновено се свързва с мускулно напрежение в тези области. Може да продължи от няколко минути до часове, но лесно се контролира с няколко различни лекарства.

Когато болката наистина е силна и е придружена от други симптоми, най-вероятно засегнатото лице страда от мигрена. Този тип главоболие може да извади човек от строя, тъй като е много остро и продължава до 72 часа.

 

Лечение на главоболието с болкоуспокояващи?

облекчето главоболието с няколко трика

Болкоуспокояващите могат да изглеждат добър избор за облекчаване на симптомите на главоболие, когато то започне да нарушава нормалното ежедневие. Въпреки това много проучвания показват, че прекомерната употреба на болкоуспокояващи може да бъде вредна за здравето и в действителност да увеличи появата на силно главоболие.

В изявление, разпространено от Националния институт по здравеопазване във Великобритания, потребителите са предупредени за рисковете от прекомерното използване на болкоуспокояващи като ибупрофен, парацетамол и аспирин. Тези видове лекарства могат да предизвикат  “вторично главоболие”. То е причинено от консумацията на повече от 15 дози на месец или 10 комбинирани дози.

В допълнение към причиняване на вторично главоболие, използването на конвенционални болкоуспокояващи може да причини и други дълготрайни ефекти върху тялото. Например  бъбречна недостатъчност, стомашни проблеми и увреждания на червата. Затова много експерти препоръчват избягването на аналгетици и замяната им с естествени алтернативи, които често са по-ефикасни и не се свързват с риск от странични ефекти.

Вълшебна напитка за бързо облекчаване на главоболието

limoni

Тази магическа напитка е част от традиционната медицина и е чудесна алтернатива на болкоуспокояващите. Това е комбинация от лекарствени съставки, които са в състояние да облекчат главоболието.О т ежедневното до най-тежкото, като мигрена.

За приготовлението на тази вълшебна напитка се нуждаете само от две съставки – лимон и хималайска сол. И двете имат свойства, които помагат за намаляване на напрежението, подобряване на кръвообращението и значително редуциране на болката, свързана с главоболието.

Предимства на хималайската сол

Хималайската сол е по-важната съставка в това мощно лечебно средство. Доказано е, че тя съдържа около 84 здравословни елемента и стимулира освобождаването на серотонин в кръвния поток. Освен това подобрява циркулацията, предотвратява мускулните спазми и помага за балансиране на рН в клетките, особено тези в мозъка.

Предимства на лимона

 

chai ot limon
Лимонът е натурална съставка, известна с ползите си за здравето, както и приложенията за козметични процедури и в дома. Този плод, богат на витамин С и антиоксиданти, които помагат да се намали и дори да се спре действието на свободните радикали, също предотвратява появата на много болести. В допълнение към това, лимонът е мощен съюзник в борбата с главоболието. Свойствата му помагат за облекчаване на напрежението и осигуряват незабавно облекчение.

Как да приготвим тази вълшебна напитка?

Първото нещо, което ще трябва да направите, е да си набавите 2 пресни, органични лимона и изцедите сока им. След това добавете 2 супени лъжици хималайска сол към сока и разбъркайте добре. Изпийте сока от сол и лимон бързо, като се уверите, че нищо не е останало в чашата. Вкусът може да е малко неприятен, но ще видите, че лекарството ще започне да действа след съвсем кратък период от време.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Morán A. Ibuprofeno, paracetamol, metamizol… analgésicos, esos medicamentos que nos calman los dolores [Internet]. Dciencia. 2019 [cited 13 January 2019]. Available from: http://www.dciencia.es/ibuprofeno-paracetamol-metamizol-analgesicos-esos-medicamentos-que-nos-calman-los-dolores/
  • Martínez, M. D. V. L. (2016). Cefalea por abuso de medicación: Patrón y evolución de los pacientes atendidos en una unidad específica de cefalea (Doctoral dissertation, Universidad de Sevilla).
  • Rojo, E., Pedraza, M. I., Muñoz, I., Mulero, P., Ruiz, M., De la Cruz, C. et al. (2015). Diferencias entre migraña crónica con y sin uso excesivo de medicación: experiencia en una serie hospitalaria de 434 pacientes. Neurología30(3), 153-157. https://doi.org/10.1016/j.nrl.2013.12.003

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.