Как мигновено да спрем мигрената със... сол

Преди пациентът да усети силната болка в главата, се появява предупредителен знак, познат като
Как мигновено да спрем мигрената със... сол

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 26 август, 2022

Мигрената представлява тип главоболие, съпроводено със симптоми като гадене, повръщане и чувствителност към светлина. В тази статия ще ви покажем един лесен начин да спрем мигрената.

По принцип хората, които страдат от мигрена, често забелязват предупредителни знаци, наречени аури. Става дума за моменти, в които човек вижда леки светлинки или усеща други промени в зрението, които впоследствие преминават в главоболие, което може да продължи с часове и дори дни.

Какви са причините за поява на мигрена?

Въпреки че точните причини за появата на мигрена все още не са напълно установени, учените вярват, че атаката започва в мозъка и включва нервни пътища и химикали. Този проблем се проявява поради необичайна мозъчна активност, свързана с различни фактори.

Какви са причините за поява на мигрена

Възрастта на хората, които се оплакват от мигрена, варира между 10 и 45 години. Разбира се, възможно е това състояние да се прояви и на по-късна възраст.

Може да се дължи на генетични фактори и е характерно по-скоро за жените, отколкото за мъжете.

Някои от факторите, които провокират мигрена, са:

 • Хормонални промени по време на менструалния цикъл или употребата на противозачатъчни хапчета
 • Нарушения на съня
 • Неумерена или честа употреба на алкохолни напитки
 • Пропускането на основни хранения
 • Стрес и нервност
 • Силни звуци или ярка светлина
 • Физически стрес, провокиран от прекалено натоварване на тялото или друг тип усилия
 • Тютюнопушене или в резултат на пасивно пушене
 • Силни миризми

Хранителното меню също е свързано с мигрената. Учени са установили, че консумацията на определени храни може да стимулира появата на мигрена. Ето списък с най-рисковите храни:

 • Рафинирано брашно и захар
 • Преработени храни
 • Шоколад
 • Млечни храни
 • Меса, които съдържат нитрити
 • Мононатриев глутамат

Симптомите на мигрената

Симптомите на мигрената

Преди пациентът да усети силната болка в главата, характерна за мигрената, се случва нещо, познато като “аура”.

Този предупредителен знак оповестява “наближаването” на мигрената и може да се състои от един или няколко от следните симптоми:

 • Временна слепота
 • Замъглено виждане
 • Виждане на звезди или линии
 • Болка в очите
 • Дискомфорт в очите

Други симптоми, които се проявяват преди мигрената, са: гадене, проблеми с намирането на точните думи, проблеми с концентрацията и често прозяване.

Трябва да знаете, че появата на аурата преди мигрена не е задължителна. Според статистики аурата се появява около 15-20 минути преди мигрената да се прояви, т.е. да усетите силно главоболие.

Когато човек страда от главоболие, той усеща пулсиране и туптяща болка, която сякаш вибрира из главата. Най-силни са болезнените усещания от едната страна на главата или отзад.

Болката може да продължи от 6 до 48 часа и е напълно вероятно в такива моменти да изпитвате силна чувствителност към светлина.

Сред симптомите присъстват още треперене, по-често и обилно ходене по малка нужда, силна умора, изтръпване, слабост, чувствителност към светлина и звук, загуба на апетит, потене и т.н.

Как да спрем мигрената с лечението със сол?

Как лечението със сол може да спре мигновено мигрената

Днес можем да открием в аптеките различни болкоуспокояващи средства, с които е възможно да спрем мигрената. За жалост, често характерната болка се проявява след само няколко часа.

Възможно е и самите лекарства изобщо да не ви подействат. Тогава какво е най-доброто решение на проблема? Просто е: сол.

Преди да разкажем как да приложите лечението със сол, струва си да отбележим, че този метод не е научно доказан и точно поради това не се възприема от лекарите като “сериозно” лекарство срещу мигрена.

Съветваме ви да се консултирате с лекар преди прилагането му. Можем да ви уверим, че тези, които са изпробвали лечението със сол, са почувствали мигновено облекчение.

Какво да направите?

Ако искате да приложите лечението със сол за облекчение на мигрената, съветваме ви да купите качествена сол, например хималайски солни кристали.

Този тип е по-комплексен, тъй като съдържа 84 минерала, електролити и различни елементи. За разлика от преработената сол, хималайските солни кристали са полезни за здравето – разбира се, при умерена употреба.

С хималайската сол можем мигновенно да спрем мигрената и нейната интензивна болка. Тя стимулира имунната система, балансира нивото на серотонина в кръвта и възстановява алкалността и нивото на електролитите в тялото.

За да извлечете полза от хималайската сол, съветваме ви да смесите задоволително количество с чаша лимонов сок и да го изпиете. Ще забележите незабавния положителен ефект!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.