Нов метод за лечение на артрит

Това заболяване обикновено усложнява цялостния ви начин на живот, тъй като е трудно да се свикне с болка от този тип.
Нов метод за лечение на артрит

Написано от Ángela Aragón

Последна актуализация: 15 ноември, 2022

Искате ли да научите за нов метод за лечение на артрит?

Възпалението на костите обикновено е по-често срещано в напреднала възраст. Но въпреки това, артрит може да се появи по всяко време.

Поради тази причина, симптомите като хронична болка и деформация на костната структура могат да ви повлияят още от момента, в който се появи артритът, дори да сте на 20-годишна възраст.

Следователно артритът не бива да се свързва единствено с остаряването, тъй като може да сполети всеки един от нас, независимо от годините.

Това заболяване обикновено усложнява цялостния ви начин на живот, тъй като е трудно да се свикне с болка от този тип.

Нещо повече, някои пациенти с по-тежки форми на артрит дори развиват състояния на тревожност и депресия.

Това се случва, тъй като извън физическите последствия от артрита, малко хора разбират последствията от него.

В резултат, боледуващите се затварят в себе си с чувство на самота, което се движи ръка за ръка с тъгата.

Емоционалното им състояние се влошава когато разберат, че все още няма известен лек за болестта.

И въпреки, че не са намерили цялостно решение на проблема, учените са открили нов вид лечение на артрита. Този метод понижава възпалението, като увеличава качеството на живот сред хората, които ежедневно живеят с болестта.

Проучването е публикувано в списание “Наука за традиционната медицина”.

Университетът “Куин Мери” приветства нов метод за лечение на артрит

Запознайте се с нов метод за лечение на артрит

Нормалният подход при откриването на заболяване е предписването на лекарство. Наред с това, лекарите препоръчват комбинирането на традиционна медицина с алтернативни терапии.

Най-популярните лечения са хомеопатия, медитация, прилагане на студено или горещо, акупунктура и масажи. Всички те помагат за редуциране на болката и в редки случаи тя изчезва напълно.

Екип учени от университета в Лондон са направили крачка напред чрез този нов метод за лечение на артрит.

Преди тяхното проучване не беше възможно да се стигне до хрущяла, от който произлиза болката. Въпреки всичко тези изследователи успяват да проправят пътя към успеха.

Те са стигнали дотам благодарение на “екзомерите”, преминаващи през клетките, за да достигнат до хрущяла. Тези удивителни транспортиращи средства представляват много малки подклетъчни структури.

Методи за лечение на артрит

В действителност те са същинска част от клетъчните мембрани и съдържат течности. Удивително е, че обикновено се намират в левкоцитите, които се акумулират във възпалените стави на хората, диагностицирани с артрит.

В този ред на мисли, белите кръвни телца транспортират гореспоменатите структури, както и техните повече от 300 протеина до хрущяла, като по този начин го предпазват.

Новият метод за лечение на артрит все още има нужда от подобрения

Какво представлява новият метод за лечение на артрит

Новата терапия е приложена с голям успех върху плъхове. След това лондонския екип потвърждава, че възможностите, които са се разкрили пред тях с тази терапия, са неограничени.

Следващата стъпка е включването на други компоненти като изомерите, както и омега-3 за подобряване на покритието.

Според Стивън Симпсън, директорът на Arthritis Research UK, както и съавтор на проучването, с това откритие вече е възможно проектирането на най-ефикасните лекарства – такива, каквито не сме виждали досега, и които ще променят всичко.

Друго голямо предимство е неговото широко и лесно приложение. На пациентите е нужен по-малко от ден за да приключат с процедурата.

След което могат да се завърнат в домовете си и да продължат с живота си без каквито и да е пречки. Все пак, всичко това цели рехабилитиране на костите.

Учените се опитват да измислят стратегия, която, в допълнение на премахването на болката, да се фокусира върху възстановяването на костите.

Така се изправяме пред революционна иновация, която би била предшественик на създаването на ново лечебно решение.

За постигането на това, учените трябва да се изправят пред сериозно препятствие: те все още нямат база от реални човешки изследвания. Те се надяват, че резултатите ще са толкова позитивни, колкото и тези от проведените с плъхове.

Метод за лечение на артрит

Ако очакванията им се оправдаят, ще бъдем много близо до елиминирането на болест, която засяга милиони хора и прави живота им труден.

Проучването показва ползите от едно откритие и иновация в здравеопазването.

Тези открития не са полезни само за боледуващите, но в дългосрочен план и за цялата здравна система. Все пак това означава, че за нас ще бъде много по-лесно да атакуваме и изкореним болката.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.