Намалете холестерола и болката в ставите с този натурален сироп

27.06.2017
Домашен сироп с комбинация от съставки, които са изключително полезни за здравето на сърдечно-съдовата система и ставите.

Високото ниво на холестерола в артериите и честите възпалителни процеси са състояния, отразяващи се негативно върху качеството ви на живот.

Броят на хората страдащи от хиперхолестеролемия и ревматоиден артрит продължава да нараства, за съжаление.

Въпреки че заболяванията протичат различно при всеки човек, повечето от нас често ги пренебрегват, докато не се стигне до сериозни усложнения и проблеми.

Ето защо трябва да се грижите за себе си, да усвоявате здравословни навици и да приемате натурални лекарства, които да ви предпазват и да ви помагат да се справяте с тези заболявания.

Днес бихме искали да споделим с вас рецепта за домашен сироп с комбинация от съставки, които са изключително полезни за здравето на сърдечно-съдовата система и ставите.

Опитайте го!

Домашен сироп за намаляване на холестерола и възпаленията на ставите

домашен сироп за намаляване на холестерола и възпаленията на ставите
Натуралният сироп, за който ще ви разкажем, съдържа следните здравословни съставки:

  • Чесън
  • Лимон
  • Мед

Тези три съставки ви осигуряват така необходимите и полезни за организма ви енергия и антиоксиданти.

Серните съставки в чесъна имат съдоразширяващо и детоксикиращо действие, което помага за пречистването на артериите. А това е важно за контролиране на проблеми като хипертонията и натрупването на лош холестерол (LDL).

Чесънът съдържа и витамини и минерали, засилващи кръвообращението. По този начин той подобрява клетъчното окисление и намалява вредното въздействие на свободните радикали.

Освен това притежава мощно противовъзпалително действие, което е изключително полезно за хората страдащи от болки в ставите.

Когато включите чесъна в менюто си заедно с другите съставки, укрепвате хрущялите и ставните си връзки и намалявате риска от счупвания и травми.

освен че се бори с холестерола, чесънът помага и при ставни болки
А заради антибиотичното си и противогъбично действие, чесънът е невероятен помощник за укрепване на имунната система като повишава защитата на организма ви срещу причинителите на инфекции.

Медът, лимонът и чесънът притежават забележително алкализиращо действие, което регулира рН нивото в кръвта, което е изключително важно за предпазване от хронични болести.

И въпреки, че не е панацея за намаляване на холестерола и ставните болки, ежедневният прием на този сироп спомага процесите в организма ви, които контролират тези неприятни проблеми.

Препоръчваме: Лукът, чесънът и лимонът: три супер лечебни средства

Начин на приготвяне

чесънът е първи помощник срещу холестерола в кръвта
Опитайте се да откриете 100% органични продукти за приготвянето на този сироп, за да се възползвате максимално от качествата на съставките им.

При меда е изключително важно да сте сигурни за качеството му, тъй като някои по-евтини продукти съдържат бяла рафинирана захар и не притежават търсените уникални хранителни свойства.

Вижте и: 6 признака на високата кръвна захар

Като имаме предвид това, можем да преминем към приготвянето на сиропа.

Съставки

  • 1 чаша органичен мед (335 гр.)
  • 12 скилидки чесън, сурови
  • сока на 2 лимона

Необходими помощни средства

  • стъклено бурканче
  • хаванче
  • дървена лъжица

Приготвяне

  • Стерилизирайте стъкленото бурканче във вряща вода и след като е готово и подсушено, изсипете чашата с мед в него.
  • Обелете и намачкайте скилидките чесън в хаванчето; можете да използвате и преса за чесън за целта.
  • След като получите гъста паста от чесъна я добавете към меда и разбъркайте сместа с дървената лъжица.
  • Изцедете двата лимона и добавете сока към сместа от чесъна и меда.
  • Затворете бурканчето с капачка и го оставете да престои на хладно, тъмно място за 48 часа.
  • След като това време изчете, сиропа е готов за консумация.

Начин на употреба

  • За контролиране нивото на холестерола вземайте по една супена лъжица от сиропа преди всяко хранене.
  • При ставни болки и възпаления вземайте по една супена лъжица сироп преди закуска, на гладно, и след това след като се наобядвате.
  • Като предпазна мярка вземайте по една супена лъжица от сиропа на гладно всяка сутрин преди закуска.
  • Ако искате, можете да смесвате сиропа с половин чаша топла вода, за да го пиете по-лесно.
  • Избягвайте приема на по-голямо от препоръчаното количество, за да предотвратите нежелани ефекти.

Готови ли сте да приготвите този сироп? Набавете си съставките от любимия ви магазин и се насладете на това вълшебно лекарство, което ще подобри здравето ви.

Запомнете, че действието му не е мигновено, но с течение на времето ще забележите положителната промяна в качеството ви на живот.

  • LABORLAB. (2013). COLESTEROL. https://doi.org/10.1046/j.1365-2168.1999.01156.x
  • Argüeso Armesto, R., Díaz Díaz, J., Díaz Peromingo, J., Rodríguez González, A., Castro Mao, M., & Diz-Lois, F. (2011). Lípidos , colesterol y lipoproteínas. Galicia Clínica | Sociedade Galega de Medicina Interna.
  • Antonio, S. (2013). El colesterol. Article.
  • NCBI. (2017. Honey and Health: A Review of Recent Clinical Research. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5424551/
  • Science Direct. (1994). Effects of a fiber concentrate from citrus fruits in humans. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0271531705801757
  • Stanford Medicine. (2007). Stanford study drives stake through claims that garlic lowers cholesterol levels. https://med.stanford.edu/news/all-news/2007/02/stanford-study-drives-stake-through-claims-that-garlic-lowers-cholesterol-levels.html