8-те най-вълнуващи и приятни сексуални позиции

Знаете ли кои сексуални позиции доставят най-много забавление и удоволствие? Ще разгледаме някои от най-добрите опции в тази статия.
8-те най-вълнуващи и приятни сексуални позиции
Isbelia Esther Farías López

Написано и проверено от философ Isbelia Esther Farías López.

Последна актуализация: 09 август, 2022

Какъв би бил сексът, какъвто го познаваме, без различните сексуални позиции? Със сигурност би било много монотонно занимание. За щастие това не е така. И всъщност, голяма част от привлекателността на секса се крие във възможностите за движение и забавлението, което промяната предполага.

Удоволствието върви ръка за ръка с креативността и ангажираността, които се влагат в интимността. Тук се крие значението на сексуалните позиции: те насърчават насладата чрез желание и страст. С други думи: те подправят кулминацията.

Разбира се, комуникацията между влюбените е от ключово значение. Важно е да знаете кои позиции се харесват най-много на другия, кои харесвате и двамата и т.н. В този смисъл, за да постигнете страхотен оргазъм, трябва да се осмелите да говорите за това. Струва си да оставим табутата зад себе си и да се опознаем. Освен това искрените разговори могат да добавят още малко пипер към нещото.

Защо да опитвате нови сексуални пози?

Сексът е чудесен източник на благополучие; той допринася за нашето физическо и психологическо здраве по различни начини. Например, той ни помага да се отпуснем и да се освободим от стреса, улеснява заспиването и подобрява настроението ни. Въпреки това, когато сексуалните отношения станат рутинни и монотонни, интересът може да бъде загубен; следователно, опитването на нови и различни сексуални позиции е страхотен стимул.

В това отношение една от основните препратки е Камасутра, този древен индуистки текст, за който всички сме чували и който представлява истинска енциклопедия на секса. Сред множеството „изкуства“ или сексуални пози, предложени в Камасутра, трябва да изберем тези, които най-добре отговарят на нуждите ни като двойка.

Например, ако искате да насърчите женския оргазъм, ще бъде важно да се погрижите за стимулирането на клитора. А ако търсите по-психологическа възбуда, можете да опитате варианти, които се чувстват по-импулсивни. В този случай ви предлагаме компилация от прости позиции, които ще бъдат много приятни и за двамата.

8-те сексуални позиции, които доставят максимално удоволствие

Въпреки че е вярно, че всеки човек е различен, има няколко сексуални позиции, които са най-често прилагани в моментите на интимност. Защо? Чрез еротиката те запалват пламъка на страстта .

1. Поза лотос

Поза лотос

Лотосът е идеален за тези влюбени, които искат да установят зрителен контакт за дълго време и в същото време да споделят бавен и синхронизиран полов акт. Несъмнено това е едновременно пикантна и романтична позиция. Ритъмът се задава от жената, което може да бъде много вълнуващо и за двамата.

2. Сексуални позиции: Крака на раменете

Тази позиция цели наслада от дълбокото проникване. В зависимост от състоянието и честотата на ритъма, който имат влюбените, тази поза ще им осигури оргазъм много лесно.

3. На ръба на леглото

Тази много приятна сексуална поза се изпълнява много често, защото включва много страстен подход и интензивно преживяване. Както подсказва името, двойката трябва да бъде разположена на ръба на леглото. Тук мъжът ще бъде опората, а жената ще води ритъма на проникване.

4. Лъжички

Сексуална позиция лъжички

Очевидно тази позиция насърчава прекомерната страст, но също така засилва романтиката. За да можете да изпълнявате известната позиция лъжички и двамата трябва да бъдете на легло или на удобна повърхност.

Влюбените намират тази позиция за много забавна и за двете страни. Тази поза е идеална за задоволяване на жената (дори и за бременни жени), защото засилва усещанията в клитора. Насладете й се с партньора си!

Може да искате да прочетете тази статия: 5 съвета за пълноценен и безопасен сексуален живот

5. Сексуални позиции: Коитална техника на изравняването

Това е вариант на класическата мисионерска поза, която позволява интензивна стимулация на клитора. Благодарение на това и според няколко проучвания много по-висок процент от жените достигат оргазъм в тази поза.

За да я изпълните, трябва да започнете от мисионерска позиция, но да поставите мъжа малко по-високо (с гърдите му на височината на раменете на партньора); освен това движенията трябва да са люлеещи се, нагоре и надолу, за да може горната част на пениса да стимулира клитора.

6. Вдигната, до стената

Сексуални позиции

Двойката използва стената като опорна точка, за да прави секс “във въздух”. Разбира се, това изисква мъжът да е достатъчно силен, за да държи партньорката си, докато извършва проникването. Изживяването е много забавно, тъй като мъжът се чувства контролиращ ситуацията и околната среда; а двамата се чувстват пакостливо.

7. „На четири крака“ или „кучешката“

Въпреки че това е една от най-известните и често практикувани сексуални позиции в секса, тя все още е вълнуваща и приятна (особено за жените). Очевидно е вдъхновена от животинското съвкупление и създава определена атмосфера на доминиране-подчинение, което е много интересно. С кучешката поза оргазмите са повече от гарантирани.

Жената трябва да се облегне на колене и да постави ръце на пода, за да се поддържа, сякаш е „на четири крака“. Мъжът прониква в жената, докато я държи за кръста. Той може също да й удари няколко нежни шамари по задните части. По-разпалените мъже обичат да държат жената за косата (без да дърпат), за да я развълнуват още повече.

Може да намерите тази статия за добро четиво: 7 лесни начина да повишите либидото си по естествен начин

8. Сексуални позиции: Обърната ездачка

Това е една от най-приятните сексуални позиции. В това положение мъжът лежи по гръб с изпънати крака, а партньорката седи на бедрата му, обърната към краката му. Подпирайки се на колене,  може да контролира движението.

Като предложение: препоръчваме ви да включите йога позите, наречени „крава“ и „котка“, тъй като те благоприятстват както визуалното, така и физическото удоволствие на двойката.

С тези сексуални пози можете да откриете удоволствието по здравословен и еротичен начин. Не забравяйте, че най-важното е да поддържате добра комуникация с партньора си, преди да се заемете за работа. Открийте как да стимулирате оргазмите на партньора си и ще се радвате на страхотно изживяване.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


  • Vatsyayana, M. (2011). Kama sutra. Nova Fronteira.
  • Eichel, E. W., De Simone Eichel, J., & Kule, S. (1988). The technique of coital alignment and its relation to female orgasmic response and simultaneous orgasm. Journal of Sex & Marital Therapy14(2), 129-141.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.