8-те най-често срещани сексуални фетиши

Фетишите са много по-често срещани, отколкото си мислим и могат да ни помогнат, да ни стимулират и да ни позволят да се наслаждаваме на пълноценен сексуален живот.
8-те най-често срещани сексуални фетиши

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 25 август, 2022

Сексуални фетиши са действията, които провокират възбуда или оргазъм чрез използване на предмети, неща или определени части от тялото. Въпреки, че самата думата „фетиш” е плашеща за някои, това е често срещана и безобидна практика, която всъщност може да подобри сексуалния опит.

В някои случаи сексуалните фетиши се превръщат в повтарящо се и необходимо поведение за сексуална възбуда и когато това се случи, фетишизмът може да се счита за патологично разстройство. Обикновено, това е просто проява на сексуалност, както при мъжете, така и при жените.

Знаете ли кои са най-често срещаните сексуални фетиши? Открийте 8 от тях по-долу.

1. Сексуални фетиши: пиърсинг

Сексуални фетиши: пиарсинг на устните на момиче

Първо, ще разгледаме пиърсинга. Това е един от най-популярните фетиши, особено сред хората под 40 години. Пиърсингът включва всички видове перфорации и бижута с различни размери, форми и цветове. Тези предмети обикновено украсяват части от тялото, които от своя страна улесняват сексуалната възбуда:

 • Зърната на гърдите
 • Областта на гениталиите
 • Устните
 • Езикът
 • И накрая, пъпа на корема

Хората, които са привлечени от пиърсинга, могат да почувстват силно сексуално влечение, само като видят пиърсинг по тялото на друг човек. А някои хора харесват  усещането за студ, което металните части на пиърсинга причиняват, когато са в контакт с тялото.

2. Сексуални фетиши: коса

Фетишизмът, свързан с косата е известен като трихофилия и е често срещан, особено сред мъжете. Мъжете, с този фетиш се чувстват възбудени от директен контакт с косата, или от определен цвят на косата или прическата. Жените, от друга страна, могат да бъдат очаровани от бради, мустаци или косми по гърдите.

3. Сексуални фетиши: обувки на висок ток

Сексуални фетиши: обувки на жена, на висок ток и с жартиери

Сред най-популярните сексуални фетиши в света е алтокалцифилията, или сексуалната възбуда от женските обувки на висок ток. Мъжете могат да извлекат максимума от един сексуален акт, като накарат жената да не сваля обувките си (обикновено високи токчета).

4. Сексуални фетиши: кожа и кожени предмети

Използването на кожени предмети по време на секс е един от най-известните сексуални фетиши. Днес можете да ги откриете във всички секс магазини, а всъщност има клубове за тези, които обичат кожата. Кожата, особено черната, се е превърнала в универсален секс символ и може да бъде свързана с практиките на господството и садомазохизма.

Кожените предмети, може да са следните:

 • Маски
 • Камшици
 • Колани
 • Бельо
 • Костюми

5. Сексуални фетиши: дамско бельо

Сексуални фетиши: жена със секси черно бельо

Дамското бельо обикновено възбужда повечето мъже. Бельото подчертава чувствеността на жената, и я прави още по-желана за мъжете. Много мъже дори предпочитат техните партньорки да носят чорапи, жартиери или сутиени, докато правят секс.

6. Костюми

Използването на костюми не е само популярен фетиш, но е и един от многото начини да се излезе от традициите по време на полов акт. Костюмите включват използването на въображението, за да могат и мъжете и жените да фантазират и да се възбудят максимално. Използвайки костюми, партньорът може да играе някаква игра или да се превъплъщава в друга личност, в зависимост от креативността му.

7. Воайорство

едно око на черен фон

Въпреки, че не е толкова често срещано, колкото други фетиши, воайорството е сексуална практика, която много хора действително прилагат. Това включва удоволствието, което хората изпитват, когато гледат други хора голи или да правят секс.

8. Подчинение и господство

Подчинението и господството са едни от най-често срещаните сексуални фантазии, особено след успеха на такива филми като „50 нюанса сиво“.

За да бъдат тези игри, които включват практикуването на садомазохизъм, фетиш, те трябва да включват използването на различни секс играчки:

 • Първо, белезници, но също така:
 • Окови
 • Камшици
 • Кожени рокли
 • И накрая, огърлици

Харесвате ли някои от тези фетиши? Използвали ли сте ги някога с партньора си? Въпреки че някои от тях са много различни или дори странни, няма съмнение, че могат да ни помогнат да се наслаждаваме на по-пълноценен сексуален живот.

Защо не ги споделите с вашия партньор и не нарушите традициите?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.