"Пигазъм" - вредният оргазъм?

Има много начини да изпитате сексуално удоволствие, но "пигазмът" е най-новият в прищевките за оргазъм. И е един от най-странните. Не само това, но е и опасен за вашето здраве.
"Пигазъм" - вредният оргазъм?

Написано от Редакционен екип

Последна актуализация: 27 декември, 2022

Пигазъм е нова и опасна форма на женски оргазъм.

Може би никога не сте чували термина или може би вече го знаете. Във всеки случай е важно да знаете повече за тази причудлива тенденция. По същество това включва издържане на желанието за уриниране, доколкото е възможно, за да се стигне до оргазъм.

Тази тенденция стана популярна наскоро в социалните мрежи. Всичко започна, когато потребител на социалната мрежа Reddit заговори за това. Отговорите бяха бързи и много жени го потвърдиха. Други отидоха по-далеч и обясниха, че са облекчени да знаят, че не са сами. От друга страна, другите смятат, че това е неудобно и болезнено преживяване.

Някои мъже също отговориха, въпреки че само малцинство твърдеше, че изпитва удоволствие.

“Пигазъм”, странният оргазъм

Пигазмът не е ненормална реакция на организма, според Патриша Джерати, специалист по здравето на жените. „Когато бъбреците се напълнят твърде много, те оказват натиск върху всички органи около тях и това включва клитора. Когато жените уринират, те елиминират натиска и това води до реакция, подобна на сексуален оргазъм.”

Други теории предполагат, че всички мускули около уретрата се напрягат, за да се предотврати излизането на урината. Така че усещате облекчение, което може да бъде по-интензивно, след като ги отпуснете, защото уретрата също е ерогенна зона.

Какви са опасностите от “Пигазъм”?

Въпреки че това не е задължително да се счита за дисфункция, това не означава, че е безопасно или здравословно.

Напротив, създава много и големи рискове за тези, които го практикуват, било то умишлено или случайно.

Нека да разгледаме някои от тях.

Бъбречни инфекции

двойка

Когато урината се задържа, естествената стерилизация, която се случва в пикочните пътища, спира. Следователно, бактериите, които могат да навредят на бъбреците, остават и това води до бъбречни инфекции. Може да зарази и пикочните пътища.

Уринарна инконтиненция, отоци на простатата и наранявания на пикочния мехур и уретрата

Други възможни инфекции, причинени от пигазми, включват инконтиненция на урината, подуване на простатата и наранявания на пикочния мехур и уретрата.

Бъбречните мускули се разтягат повече от нормалното, когато са изпълнени с излишна течност. Когато това се случва често, тогава те губят силата си. Те остават опънати, без да се свиват достатъчно, за да регулират потока на урината.

Също така, натискът върху нервите по уретрата и пикочния мехур може да промени функцията им и да ги направи по-чувствителни. Когато това се случи, те реагират на всеки стимул, независимо колко малък е той. Това води до постоянно желание за уриниране. Това обаче е само усещането, защото всъщност урината може да не излезе, когато отидете до тоалетната. 

При мъжете инфекциите на бъбреците и пикочните пътища могат да причинят хронично подуване и възпаление на простатната жлеза.

Колкото и да е рядко, излишното налягане може дори да разкъса пикочния мехур и уретрата. Това от своя страна води до изтичане на урина в корема и може да причини инфекция. Рискът е още по-голям, ако човек, който се сдържа, получи удар или ако направи внезапно движение.

По-безопасни начини да се насладите на секса без “пигазъм”

Еротичното пляскане си има своите привърженици още от древността.

Хората, които се наслаждават на оргазъм с пигазъм, го правят, защото натискът най-вероятно стимулира най-чувствителните нерви в половите им органи. Това може да е така, защото тези нерви не са правилно възбудени по време на сексуалния им живот.

Има много други по-здравословни начини за стимулиране на тези нерви чрез сексуална стимулация.

  • Опитайте да мастурбирате, докато изследвате различните области на гениталиите си.
  • Можете също така да търсите външни стимули. Били те физически или визуални или дори слухови. Звуците могат да доведат до вълнение и следователно по-голяма чувствителност в нервите ви.

Ако сте опитали други методи и не можете да получите удовлетворение, тогава може би трябва да се консултирате с лекар или сексолог. Може да са в състояние да ви помогнат да намерите по-безопасни решения за вашите нужди.

Ако можете да имате “нормални” оргазми или чрез взаимодействие със своя любовник или чрез мастурбация и смятате, че трябва да опитате пигазми само за забавление или любопитство, помислете отново. Не излагайте здравето си на риск. Намерете други начини да се възбудите.

Предполага се, че сексът е забавен, а не вреден.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.