7 лесни начина да повишите либидото си по естествен начин

Знаете ли, че нещо така лесно като излагането под лъчите на слънцето може да подобри емоционалното и физическото ви здраве? А освен това ще повиши и либидото ви! Научете повече от тази статия.
7 лесни начина да повишите либидото си по естествен начин

Последна актуализация: 22 януари, 2019

Търсите начини за повишаване на либидото по естествен начин?

Липсата на либидо или сексуално влечение може да се дължи на много причини: емоционални проблеми, стрес, недостиг на хранителни вещества, психологични проблеми, страничен ефект от медикаменти, хоромонален дисбаланс и др.

Може да се случи еднократно или да се превърне в хроничен проблем. Често намаленото либидо кара хората да се чувстват несигурни. И води до проблеми във връзката, ако към него не се подходи с търпение и разбиране. Още интересна информация за либидото можете да откриете на сайта ARS Medica.bg.

Ще ви покажем 7 лесни, натурални начина за повишаване на либидото с помощта на храни, добавки и терапевтични техники, без никакви неприятни странични ефекти.

Либидото при мъжете и жените

либидото при мъжете и жените
Налаганият с години стереотип, че либидото при жените намалява след определена възраст е отживелица в днешно време.

Съвременният живот, изпълнен със стрес и недостатъчно време за пълноценно хранене, наистина може да доведе до понижаване на либидото, както и до много други здравословни проблеми при мъжете и жените.

Ето защо е важно да следите промените в организма си, да анализирате възможните причини за намалялото ви сексуално влечение и да разрешите проблема с тези натурални средства и техники.

Ще подобрите цялостното си здравословно състояние като същевременно ще се радвате на по-пълноценен и здравословен сексуален живот.

1.Канела и мед

Канелата е вкусна подправка, която ви стимулира и загрява – без съмнение две неща, които ще бъдат подобаващо оценени от хората с ниско либидо.

Освен това, ако я комбинирате с мед, богат на витамини и минерали, ще получите изключително подхранващо, пълноценно средство, което ще ви зареди с енергия.

Хапвайте по една супена лъжица мед всяка сутрин, смесена с малко цейлонска канела на прах.

Цейлонската канела е най-подходящата за целта, защото притежава повече лечебни свойства, въпреки че е малко по-скъпа от останалите видове канела.

2.Смутита с мака

смути с мака за повишаване на либидото
Смутитата от плодове и зеленчуци са изключително популярни, тъй като са лесен и вкусен начин за консумиране на сурови, пълни с полезни вещества храни.

Смутитата са богати на витамини, минерали, фибри, протеини и мастни киселини. Те ги правят отличен избор в борбата срещу всяко едно заболяване или неразположение.

Ако добавите и мака на прах към смутитата си, ще повишите действието им на афродизиак и ще си осигурите повече енергия.

Хората с хипертония и страдащите от тревожност не трябва да започват приема на мака, преди да са се консултирали с лекар.

3.Етерично масло от иланг-иланг

Етеричните масла са ефикасен, естествен начин за повишаване на чувствеността, независимо дали се използват под формата на парфюм, ароматизатор за спалнята или масло за масаж.

Етеричното масло от иланг-иланг е един от най-силните афродизиаци. Други масла, които повишават либидото са тези от ванилия, канела и джинджифил.

4.Добавяйте джинджифил към всяко ястие

Джинджифилът, както и канелата, е стимулираща подправка, идеална за повишаване на либидото, без да е необходим прием на лекарства.

Освен това джинджифилът подобрява храносмилането и ускорява отслабването. Това се дължи на свойството му да спомага изхвърлянето на задържаните течности и да активира метаболизма.

Можете да го добавяте към рецептите си за:

  • Сокове и смутита
  • Сладкиши и торти
  • Лимонада
  • Месо и риба
  • Хляб

5.Келп

Келпът или ламинарията е вид кафяво водорасло, богато на витамини от В групата, минерали, фибри и протеини.

Има различни видове като комбу например, които осигуряват на организма ви голямо разнообразие от минерали. Могат да ви помогнат дори да отслабнете.

Едно от слабо познатите качества на тези водорасли е, че повишават сексуалното ви влечение.

6.Цветните капки на д-р Бах

цветните капки на д-р Бах за повишаване на либидото
Цветните капки на д-р Бах винаги са чудесно решение при различни проблеми с физическото или емоционалното ви здраве. Те нямат страничен ефект и противопоказания.

Ако забележите, че либидото ви намалява, опитайте цветните капки на д-р Бах от шипка, маслина, орех или див кестен.

Препоръчваме ви да посетите специалист, който да разгледа вашия случай и да ви предпише подходящите за вас капки.

7.Излагането на слънце

И накрая, последният ни съвет е свързан с излагането под лъчите на слънцето. Разбира се винаги трябва да внимавате: стойте под слънчевите лъчи, когато не са силни и по малко всеки ден. Най-добре излизайте навън сутрин или в късния следобед. Така максимално ще се възползвате от слънцето, а рискът да изгорите е най-малък.

Препоръчваме ви да се печете без дрехи, за да повишите максимално сексуалното си желание.

Ако правите това ежедневно, скоро ще забележите голяма промяна.

Може да ви заинтересува ...
5 билки за повишаване на либидото
Здраве и КрасотаПрочетете го в Здраве и Красота
5 билки за повишаване на либидото

На пазара има медикаменти, които биха ви помогнали, но ние искаме да ви препоръчаме някои билки, които помагат за повишаване на либидото по естеств...

   • Graziottin, A. (2000). Libido: The biologic scenario. In Maturitas. https://doi.org/10.1016/S0378-5122(99)00072-9
  • Herzberg, B. N., Johnson, A. L., Nicol, G. C., & Draper, K. C. (1971). Oral Contraceptives, Depression, and Libido. British Medical Journal. https://doi.org/10.1136/bmj.3.5773.495
  • N., M., S., J., V.B., G., & S., V. (2011). Recent studies on aphrodisiac herbs for the management of male sexual dysfunction – A review. Acta Poloniae Pharmaceutica – Drug Research.