7 лесни начина да повишите либидото си по естествен начин

Знаете ли, че нещо така лесно като излагането под лъчите на слънцето може да подобри емоционалното и физическото ви здраве? А освен това ще повиши и либидото ви! Научете повече от тази статия.
7 лесни начина да повишите либидото си по естествен начин

Последна актуализация: 22 януари, 2019

Търсите начини за повишаване на либидото по естествен начин?

Липсата на либидо или сексуално влечение може да се дължи на много причини: емоционални проблеми, стрес, недостиг на хранителни вещества, психологични проблеми, страничен ефект от медикаменти, хоромонален дисбаланс и др.

Може да се случи еднократно или да се превърне в хроничен проблем. Често намаленото либидо кара хората да се чувстват несигурни. И води до проблеми във връзката, ако към него не се подходи с търпение и разбиране. Още интересна информация за либидото можете да откриете на сайта ARS Medica.bg.

Ще ви покажем 7 лесни, натурални начина за повишаване на либидото с помощта на храни, добавки и терапевтични техники, без никакви неприятни странични ефекти.

Либидото при мъжете и жените

либидото при мъжете и жените
Налаганият с години стереотип, че либидото при жените намалява след определена възраст е отживелица в днешно време.

Съвременният живот, изпълнен със стрес и недостатъчно време за пълноценно хранене, наистина може да доведе до понижаване на либидото, както и до много други здравословни проблеми при мъжете и жените.

Ето защо е важно да следите промените в организма си, да анализирате възможните причини за намалялото ви сексуално влечение и да разрешите проблема с тези натурални средства и техники.

Ще подобрите цялостното си здравословно състояние като същевременно ще се радвате на по-пълноценен и здравословен сексуален живот.

1.Канела и мед

Канелата е вкусна подправка, която ви стимулира и загрява – без съмнение две неща, които ще бъдат подобаващо оценени от хората с ниско либидо.

Освен това, ако я комбинирате с мед, богат на витамини и минерали, ще получите изключително подхранващо, пълноценно средство, което ще ви зареди с енергия.

Хапвайте по една супена лъжица мед всяка сутрин, смесена с малко цейлонска канела на прах.

Цейлонската канела е най-подходящата за целта, защото притежава повече лечебни свойства, въпреки че е малко по-скъпа от останалите видове канела.

2.Смутита с мака

смути с мака за повишаване на либидото
Смутитата от плодове и зеленчуци са изключително популярни, тъй като са лесен и вкусен начин за консумиране на сурови, пълни с полезни вещества храни.

Смутитата са богати на витамини, минерали, фибри, протеини и мастни киселини. Те ги правят отличен избор в борбата срещу всяко едно заболяване или неразположение.

Ако добавите и мака на прах към смутитата си, ще повишите действието им на афродизиак и ще си осигурите повече енергия.

Хората с хипертония и страдащите от тревожност не трябва да започват приема на мака, преди да са се консултирали с лекар.

3.Етерично масло от иланг-иланг

Етеричните масла са ефикасен, естествен начин за повишаване на чувствеността, независимо дали се използват под формата на парфюм, ароматизатор за спалнята или масло за масаж.

Етеричното масло от иланг-иланг е един от най-силните афродизиаци. Други масла, които повишават либидото са тези от ванилия, канела и джинджифил.

4.Добавяйте джинджифил към всяко ястие

Джинджифилът, както и канелата, е стимулираща подправка, идеална за повишаване на либидото, без да е необходим прием на лекарства.

Освен това джинджифилът подобрява храносмилането и ускорява отслабването. Това се дължи на свойството му да спомага изхвърлянето на задържаните течности и да активира метаболизма.

Можете да го добавяте към рецептите си за:

 • Сокове и смутита
 • Сладкиши и торти
 • Лимонада
 • Месо и риба
 • Хляб

5.Келп

Келпът или ламинарията е вид кафяво водорасло, богато на витамини от В групата, минерали, фибри и протеини.

Има различни видове като комбу например, които осигуряват на организма ви голямо разнообразие от минерали. Могат да ви помогнат дори да отслабнете.

Едно от слабо познатите качества на тези водорасли е, че повишават сексуалното ви влечение.

6.Цветните капки на д-р Бах

цветните капки на д-р Бах за повишаване на либидото
Цветните капки на д-р Бах винаги са чудесно решение при различни проблеми с физическото или емоционалното ви здраве. Те нямат страничен ефект и противопоказания.

Ако забележите, че либидото ви намалява, опитайте цветните капки на д-р Бах от шипка, маслина, орех или див кестен.

Препоръчваме ви да посетите специалист, който да разгледа вашия случай и да ви предпише подходящите за вас капки.

7.Излагането на слънце

И накрая, последният ни съвет е свързан с излагането под лъчите на слънцето. Разбира се винаги трябва да внимавате: стойте под слънчевите лъчи, когато не са силни и по малко всеки ден. Най-добре излизайте навън сутрин или в късния следобед. Така максимално ще се възползвате от слънцето, а рискът да изгорите е най-малък.

Препоръчваме ви да се печете без дрехи, за да повишите максимално сексуалното си желание.

Ако правите това ежедневно, скоро ще забележите голяма промяна.

 


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Montgomery KA. Sexual desire disorders. Psychiatry (Edgmont). 2008;5(6):50–55.
 • Kotta S, Ansari SH, Ali J. Exploring scientifically proven herbal aphrodisiacs. Pharmacogn Rev. 2013;7(13):1–10. doi:10.4103/0973-7847.112832
 • Shin BC, Lee MS, Yang EJ, Lim HS, Ernst E. Maca (L. meyenii) for improving sexual function: a systematic review. BMC Complement Altern Med. 2010;10:44. Published 2010 Aug 6. doi:10.1186/1472-6882-10-44
 • LiverTox: Clinical and Research Information on Drug-Induced Liver Injury [Internet]. Bethesda (MD): National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases; 2012-. Maca. [Updated 2019 Apr 10]. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK548552/
 • Tan LT, Lee LH, Yin WF, et al. Traditional Uses, Phytochemistry, and Bioactivities of Cananga odorata (Ylang-Ylang). Evid Based Complement Alternat Med. 2015;2015:896314. doi:10.1155/2015/896314
 • Banihani SA. Ginger and Testosterone. Biomolecules. 2018;8(4):119. Published 2018 Oct 22. doi:10.3390/biom8040119
 • Kim, S. K., & Bhatnagar, I. (2011). Physical, chemical, and biological properties of wonder kelp-laminaria. In Advances in Food and Nutrition Research (Vol. 64, pp. 85–96). Academic Press Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-387669-0.00007-7
 • Eo, A. (2008). Cocoa and chocolate consumption – Are there aphrodisiac and other benefits for human health? South African Journal of Clinical Nutrition. Medpharm Publications.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.