Могат ли някои определени плодове да ви помогнат да свалите килограми?

Има много фалшива и объркваща информация относно диетите. Например има широко разпространен мит за диета, в която трябва да консумирате само плодове, за да свалите килограми. Разпространяването на подобен вид информация е безотговорно и опасно тъй като тези видове диети ограничават правилния прием на балансирани хранителни вещества.
Могат ли някои определени плодове да ви помогнат да свалите килограми?

Последна актуализация: 31 август, 2020

Някои определени плодове могат да ви помогнат да свалите килограми. Обаче трябва да знаете как да ги включите към вашите ястия. Приемането на здравословна диета и физическите упражнения са важни за тази цел и трябва да прибегнете към добре балансирана такава. Консултирайте се със специалист, който може да ви помогне да разработите план, който ще отговаря на вашите ежедневни нужди. Най-добрата част е, че не трябва да гладувате за да направите това.

Плодовете и зеленчуците са важни за добре баланасирана диета. Плодовете са особено добри за тялото тъй като съдържат много важни витамини и антиоксиданти. Да не споменаваме и че те не съдържат празни калории от рафинираните захари. Ето защо те са чудесно помощно средство за план за сваляне на килограми. Всъщност този вид храна е задължителен за включване във вашата диета за цялостното ви добро здраве.

Вашето тяло почти автоматично навлиза в добра форма когато поддържате добро здравословни навици на живот, които включват консумиране на качествени продукти като основа на вашата диета.

Обаче някои хора твърдят, че определени плодове ви помагат да свалите килограми докато другите не. Вярно ли е това? И ако да, кои? Продължавайте да четете за да разберете повече за тях.

Някои определени плодове: няколко парчета диня

Диетите не могат да ви помогнат да свалите килограми, но някои определени плодове могат

Благодарение на удобствата на интернета, можете да намерите много диети и продукти, които обещават бързи резултати от сваляне на килограми. Повечето от тях са светкавични диети. Не само че са подвеждащи, но и могат да бъдат вредни за вашето здраве. Така че трябва да сте много внимателни преди да ги придобиете и да се опитате да ги следвате.

За съжаление има много информация за плодовете, която е фалшива и объркваща. Например диетата, която обещава, че ще свалите килограми като ядете само определни плодове, е често срещана. Този вид диета е доста радикален и ограничен, и може да доведе до сериозни проблеми поради хранителен дисбаланс. Дефицитите, които може да предизвика във вашето тяло, когато ги следвате за дълго време, са доста опасни.

Обяснено от диетолога Росио Праксадес от съюза по затлъстяване в болницата Quirónsalud Valencia, „Вярно е, че плодовете съдържат въглехидрати и че са богати на фибри, витамини и минерали и могат дори да съдържат някои протеини и мазнини. Обаче нито едно от тях не е достатъчно да покрие енергийните изисквания на човешкото тяло.”

Каквато и да е вашата цел преди започване на новата диета, най-добре е да се консултирате с вашия личен лекар или друг здравен специалист. Диетологът може да ви помогне да разработите здравословен план за ядене без да рискувате здравето си ако свалянето на килограми е вашата цел.

Могат ли някои определени плодове да ви помогнат да свалите килограми?

Праксадес обяснява също, че някои плодове съдържат повече калории от другите. Освен това можете да ядете повече от плодовете, които съдържат по-малко калории без да повишите значително вашия прием на калории. Обаче демонизирането на плода само защото съдържа повече калории е голяма грешка.

Вземете бананът, например, който съдържа повече калории от една ябълка. Обаче няма значение дали ядете един или друг когато просто се опитвате да ядете една порция. Това е незначителна разлика.

Това, което е наистина е важно, е да се добави разнообразие към вашата диета и да се възползвате от свойствата на всички видове плодове, без значение от разликите им за калориите. Като цяло плодовете са отличен вид храна. Това, което трябва да премахнете от вашата диета, са прекалено обработените комерсиални продукти.

Всички плодове са отлични източници на витамини, минерали, фибри и много други хранителни вещества, които са важни за човешкото тяло. Всъщност трябва да ядете поне три парчета на ден. Отдолу ще опишем накратко основните характеристики на някои плодове, за които трябва да знаете.

Някои определени плодове като динята може да допринесе много за свалянето на килограми

Това е високо обемен плод, съдържащ голямо количество вода и фибри. Тя също е с ниски калории. Освен това може да ви помогне да укротите вашия апетит и да увеличите вашето чувство на заситеност. Всъщност само една чаша диня дава 12 mg витамин C- това е 20% от вашата ежедневна нужда.

Също така в една публикация в журнала по хранене, този плод съдържа аминокиселина, наречена цитрулин; това може да повиши нивата на азотен оксид във вашето тяло.

Поради тази причина нейната консумация помага за разширяването на кръвните клетки и намаляването на кръвното налягане. Всъщност последното е много важно особено при пациенти с наднормено тегло, които са подложени на по-голям риск от сърдечно заболяване.

Лимон и лимети

Тези плодове са добри източници на протеин, въглехидрати, фибри, калий, фолиева киселина, витамин C и витамин A.

Колаж от три снимки с лимони и лимети

Ябълки

Целулозата, фибрите, съдържащи се в ябълките, е отговорна за премахването на токсини и тежки метали от тялото. Освен това е съюзник за намаляване на стрес, намаляване на клетъчното стареене и подобряване на загубата на памет.

Ябълките съдържат витамини като биотин, фолиева киселина, бета каротин и C. Тези компоненти подпомагат за здрава храносмилателна система и правилна клетъчна функция.

Освен поддържането на вашето нормално тегло, начин на живот основан върху здравословни навици и добре балансирана диета също помага за предотвратяването на сърдечносъдови и дегенеративни заболявания, в допълнение към балансирането на кръвното налягане, помагане за намаляването на лошия холестерол и поддържането на нормални нива на триглицериди.

Благодарим за четенето.

Може да ви заинтересува ...
Отслабнете с тези 5 невероятни плодови смутита
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Отслабнете с тези 5 невероятни плодови смутита

Знаете ли, че можете да отслабнете с помощта на вкусни и полезни за здравето плодови смутита? Не забравяйте да спортувате и пийте поне 8 чаши вода ...