Какво представлява стилът Kinfolk за интериорна декорация?

Стилът Kinfolk е стил на декориране, който се стреми да ни върне към нашите корени. Научете всичко, което трябва да знаете за тази тенденция тук!
Какво представлява стилът Kinfolk за интериорна декорация?

Написано от Maria Margarita Barrios Quintero

Последна актуализация: 12 декември, 2022

Ако планирате да ремонтирате дома си и търсите начин за връзка с природата, можете да почерпите вдъхновение от стила Kinfolk. Този уникален стил цели създаване на пространства за релакс и откъсване от външния свят.

Има минималистична нотка, която ви отвежда до най-важното. В тази статия ще ви кажем всичко, което трябва да знаете за този стил и как да го приложите към вашите пространства.

Какво представлява стилът Kinfolk?

Този стил се ражда благодарение на известното едноименно списание, което е ориентир за тези, които търсят връзка с природата, наслаждават се на времето, прекарано с приятелите или семейството, живеят в хармония и са любители на мира и простотата.

За да разберем малко повече този стил, първо трябва да погледнем една конкретна общност: амишите. Стилът Kinfolk всъщност е вдъхновен от тази етно-религиозна група, известна с това, че се отделя от технологиите, придържа се към традиционното, свързва се с природата и живее по селски начин. Тяхната философия се основава на простите неща, които са истинската същност на живота.

За тези, които искат да забравят за напрегнатите работни дни, новини, информационни потоци и многозадачност, домът в стил Kinfolk може да помогне да се отпуснете и да укрепите връзките със семейството си. Наистина може да ви помогне, ако знаете как да украсите дома си, така че по-нататък ще ви покажем някои незабравими идеи.

Kinfolk стил и амишите
Начинът на живот на амишите бе вдъхновението за създаване на стила Kinfolk като начин на декориране.

Съвети за стила Kinfolk във вашия дом

Основната цел на стила Kinfolk е съчетаването на модерно и елегантно с изчистени детайли. С други думи, ще имате модерен стил с естествени материали и каменни повърхности, за да придадете селско докосване. Ето съветите, които не можете да пропуснете.

Основно изискване: Естествени материали

Kinfolk стилът винаги залага на естествените материали. Приема се всичко, което е свързано с камък, дърво и тъкани като лен или памук.

Ключът е да се върнем към нашите предци и в същото време да се насочим към деко –  комбинацията от индустриален и бохемски щрих.

За да направите това, трябва да потърсите класически и антични мебели. Ако са с прави и прости линии, още по-добре.

Друго задължително нещо: цветовата палитра

Други ключови елементи за този стил са земните цветове, зеленото, бежовото, сивото, естественото бяло, пясъчното и кафявото. Накратко, става въпрос за неутрални цветове, които пресъздават природата.

Уверете се, че всичко е в синхрон. Това важи както за мебелите, така и за стените, за да се създаде усещането за връзка с природата.

Комбинацията от стилове е ключът към постигането на баланс

Идеята е да не се стига до крайности. Не искате да живеете напълно като нашите предци, но също така не искате да имате твърде много модерни орнаменти. И така, какво трябва да направите? Отговорът е да имате еклектична декорация.

Еклектичната декорация е тенденция, която съчетава различни стилове. Всичко е въпрос на елегантност, но не прекалена. Често се стреми да смеси бохемски и модерен стил едновременно. Всичко е свързано със създаването на баланс, който в крайна сметка води до спокойно и отпускащо пространство.

Най-естественото нещо: Растенията

Сещате ли се за нещо по-естествено от растенията? Растенията са много важен елемент, когато става въпрос за този декор. Някои хора, които следват този стил, препоръчват простите, диви такива. Не правете грешката да препълните пространството с тях.

В крайна сметка вие сте тези, които можете да изберете какви растения да имате у дома. Това, което трябва да имате предвид е, че има специални такива за отглеждане на закрито. Например, тези, които обичат частично слънце, са чудесен вариант; други могат да стоят в ъгъла.

гърне в стил Kinfolk
Вашите стайни растения не трябва да препълват стаята. Уверете се, че поддържате концепцията за минимализъм и при тях.

Перфектното докосване с етнически щампи

Освен факта, че този стил изисква индустриална нотка, това, което ще му придаде истинска идентичност, са етническите декорации. Например плетени кресла, предмети, които отразяват селския живот и ръчно изработени мебели.

Последният необходим съвет за успешен Kinfolk стил е да не претоварвате пространството си

За да постигнете перфектния Kinfolk стил, е необходимо да имате предвид принципа за поддържане на баланса. Не претоварвайте пространството си.

Накарайте модерното и елегантното да съжителстват с бохемското и индустриалното. Идеята е да намерите простота, спокойствие и познатост във вашия дом. Това трябва да е място, където можете да се отпуснете и да кажете сбогом на стреса от деня.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.