Как да спрем мигрената незабавно

27.02.2017
За щастие, има и натурални решения, чиито свойства облекчават симптомите, спират мигрената и ускоряват оздравяването.

Мигрената е често срещана болка, която е много по-силна и упорита от обикновеното главоболие. Затова е от ключово значение да знаем как да спрем тази болка още в началото.

В първата фаза на мигрената при някои хора настъпва промяна в зрението и пулсиране в едната страна на главата. 

Това заболяване може да се появи на всякаква възраст и при двата пола, но рискът е по-голям при жените над 45 годишна възраст.

За основна причина е посочена необичайна реакция на главния мозък към дразнители, като кофеин, цигари, пушек и различни стимуланти.

в определени случаи мигрената може да бъде придружена от гадене, повръщане и неспособност за извършване на ежедневни дейности.

Засега медикаментозното лечение включва аналгетици и противовъзпалителни средства. Някои от тях обаче не са съвсем ефективни, а други имат негативни странични ефекти.

За щастие, има и натурални решения, чиито свойства облекчават симптомите, спират мигрената и ускоряват оздравяването.

В тази статия искаме да разкрием най-ефективните природни решения, чрез които да спрем болката.

Чай от лайка за облекчаване на мигрената

Лайката намалява пулсиращата болка, причинявана от мигрената. 

Лайката е растение с релаксиращи и противовъзпалителни свойства, което може да намали пулсиращата болка, причинявана от мигрената. 

Съставки

  • 1 супена лъжица цвят от лайка (10 г)
  • чаша вода (250 мл)

Начин на приготвяне

  • Махнете от огъня и оставете да престои 10 минути
  • Прецедете и пийте до три пъти на ден

Вижте и: 9 храни за борба с умората и главоболието

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е страхотен начин да спрем мигрената, когато тя е причинена от стрес или мускулно напрежение.

Той съдържа антиоксиданти и важни минерали, които активират кръвоносната система и действа като ефективен релаксант.

Съставки

  • 1  чаша вода (200 мл)

Начин на приготвяне

  • Разредете една супена лъжица ябълков оцет в чаша с вода и го изпийте при първия признак на мигрена.
  • Не пийте повече от 2 чаши на ден

Розова хималайска сол

Да спрем мигрената с розова хималайска сол

Розовата хималайска сол съдържа 84 основни минерала и я наричат “ бяло злато“.  Тя балансира нивата на електролити и тонизира тялото, когато е уморено.

В комбинация с малко лимонов сок се получава древен лек за бързо овладяване на мигрената.

Няма научни доказателства, но хората, които са опитали казват, че облекчава болката през първите 10 минути.

Прочетете и това: 10 ползи от розовата хималайска сол

Съставки

  • 1  чаша вода (200 мл)
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1 чаена лъжичка розова хималайска сол (5 г)

Начин на приготвяне

  • Сложете розовата хималайска сол в чаша вода и добавете сока на половин лимон
  • Отпийте няколко глътки при първите признаци на болка
  • За профилактика може да пиете три пъти на седмица на гладно
  • Пийте само веднъж на ден, защото прекаляването със солта може да е вредно

Чай от джинджифил

Коренът от джинджифил съдържа активна съставка, наречена джинджерол, която има отличителен вкус и действа като портивовъзпалително средство и природен аналгетик.

Тези вещества облекчават главоболието, мигрената и други видове болка в следствие на възаплението.

Съставки

  • 2 супени лъжици настърган корен на джинджифил (20 г)
  • 1 чаша вода (250 г)
  •  сокът на 1/2 лимон
  •  1 супена лъжица мед (25 г) (по желание)

Начин на приготвяне

  • Добавете корена на джинджифил към чаша вряла вода и оставете да престои
  • Преди да го разбъркате, добавете сока на половин лимон и меда, за да го подсладите
  • Изийте, за предпочитане преди болката да стане много силна.

Да спрем болката с чай от невен

Да спрем болката от мигрената с чай от невен

Невенът е изумително противовъзпалително растение, което се използва от древността за облекчаване на различни видове заболявания.

То има успокояващо действие, което контролира болката и умората, причинени от мигрената.

Съставки

  • 3 супени лъжици изсушени венчелистчета от невен (30 г)
  • 1 чаша вода  (250 г)

Начин на приготвяне

  • Поставете невена в тенджера с вода и оставете да се вари в продължение на три минути
  • След това намалете котлона и оставете да престои няколко минути
  • Прецедете течността и пийте до 2 пъти на ден
  • Това не се препоръчва за хора, които са алергични към маргаритки, хризантеми или други растения от семейство Сложноцветни или свързани с него.
  • Не трябва да се приема и ако взимате други лекарства.

Изберете си едно от тези средства и го приемайте, както е посочено. Не приемайте няколко наведнъж, защото това може да доведе до появата на нежелани реакции.

Ако болката продължава или се усилва, незабавно се консултирайте с лекар.