Веган майонезата се приготвя само от съставки с растителен произход. Това означава, че други съставки като млека с растителен произход заместват използваните традиционно яйца и прясно мляко в приготвянето на майонезата.
Веган майонезата се приготвя лесно и има редица рецепти, използващи различни съставки. С помощта на всяка една от тези рецепти ще си приготвите 100 % натурална майонеза, която е с леко различна текстура и консистенция.
Веган майонеза със соево мляко и зехтин
Тази майонеза е лека и много приятна на вкус. Можете да я използвате веднага след като я приготвите. Тя е страхотно допълнение към салатите. А можете просто да си я намажете върху филийка хляб.
Тази майонеза също е лека, но в сравнение с предходната рецепта е по-тежка, тъй като основната й съставка са картофите. Те придават на майонезата много по-силен вкус.
Можете да приготвите веган майонеза с невероятен вкус и цвят като добавите определени съставки:
Ако искате майонеза с розов или червеникав цвят добавете малко сварено червено цвекло.
За зелен цвят добавете сварен спанак. Ще получите майонеза със зелен цвят и приятен вкус
Ако искате да приготвите веган сос тартар добавете следното към сместа: каперси, кисели краставички и лук.
Ако искате майонеза с розов цвят добавете малко кетчуп към сместа.
Употреба
Салати. Вместо олио и оцет.
Сандвичи и хамбургери.
Ястия като: омлети, крокети и хапки.
Сос за зеленчуци и други печени ястия.
Сос за пица (вместо доматен сос).
Приготвянето на домашна веган майонеза ни дава възможността да й придадем собствен вкус и да се наслаждаваме на голямо разнообразие от натурални и здравословни вариантина този популярен сос.
Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.