Как да се предпазим от буниони

В тази статия ще разкажем за естествените начини как да се предпазите от буниони и да предотвратите появата им
Как да се предпазим от буниони

Последна актуализация: 10 януари, 2019

Какво означава това и как да се предпазим от появата на буниони?

Бунионите  са свързани с подуване на едната страна на ставата в основата на палеца на крака ви. Това подуване се случва, когато палецът се притиска твърде много към втория пръст на крака.

Това  са едни от най-болезнените общи деформации, които се случват на краката ви. Те са причинени най-вече от носенето на неправилни обувки, но също така могат да бъдат и  наследствен проблем. В тази статия ще разкажем за естествените начини как да се предпазите от буниони и да предотвратите появата им.

Едно от най-бързите решения за подобряване на състоянието на краката ви могат да бъдат противовъзпалителните медикаменти. Съществуват и някои болкоуспокояващи, които ще ви помогнат да се отървете от болката.

Също така, можете да направите серии физическа терапия и упражнения. Непременно използвайте подплатени стелки – особено такива, изработени от филц. Това може да бъде един ефективен метод за облекчаване на болката от триенето между обувката и крака ви.

Друго решение, за да се предотврати това подуване на ставата на палеца, което е много по-ефективно и предпочитано от голям брой от хората с това заболяване, е операцията. Тя има дългосрочен ефект, безопасна е и ще ви отърве от този проблем.Правят се около пет хиляди такива операции всяка година само в Испания.

Най-желаният от пациентите е подкожния  вид, която се осъществява чрез много по-малък разрез. Освен това естетическите резултати са по-задоволителни както  за пациентите, така  и за хирурзите.

Как може да се предпазим от буниони и да предотвратим появата им?

пазете ходилата си от буниони

Най-ефективният начин да се предотврати този болезнен проблем на стъпалото, е като носите удобни обувки, с ток. Той трябва да е не повече от четири сантиметра висок, защото когато токчета са много високи, пръстите на краката се избутват към върха на обувката. В следствие на това палеца на крака е напълно сплескан между обувката и другите пръст.и

Особено ако пък  вашата обувка има по-тесни пети и токове. Следователно, трябва да се носят обувки, които имат нисък ток. Това не само е по-удобно, а и  пръстите на краката ви ще получат своето място и ще могат да се движат с известна свобода.

Затова и ние препоръчваме да се отнасяте с изключително внимание към вида на обувката, която носите в своето ежедневие. Ако високите токчета са ви слабост, вие трябва да ги носите възможно по-малко, но не и  всеки ден! Те са най-лошият враг на здравето и красотата на краката ви, защото причиняват подувания и изкривявания. Това не само е болезнено, но също така може да повлияе на начина, по които изглеждат краката ви.

Не забравяйте, че когато получите тези проблеми и не ги лекувате навреме, те ще стават все повече. Болката ще се влоши, което ще се отрази на свободното движение на краката и пръстите ви.

Като последна и важна препоръка, ако имате буниони или те са започнали да се образуват, трябва да се консултирате с вашия лекар или отидете директно при специалист. Всеки от тях може да ви даде някои препоръки и да ви насочи към подходящото лечение.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.