50 известни цитата от Арнолд Шварценегер, които да вдъхновят вашата тренировка

Открийте силните цитати на Арнолд Шварценегер, за да повишите физическата си активност. Всички те са призив за действие.
50 известни цитата от Арнолд Шварценегер, които да вдъхновят вашата тренировка

Последна актуализация: 02 юли, 2023

Представете си, че сте във фитнес залата, заобиколени от лъскави уреди и мотивирани хора, готови да дадат всичко от себе си. Докато се подготвяте да се потопите в интензивна тренировка, какъв по-добър начин да намерите вдъхновение от това да прочетете някои известни цитати от Арнолд Шварценегер?

Този американски културист, актьор, филантроп и политик се превърна в икона на поп културата след възхода си към славата през 80-те години. Освен това седемте му титли Мистър Олимпия го превърнаха в истинска икона.

Ако смятате, че мързелът се налага и вашите фитнес цели изглеждат непостижими, прочетете това! В тази статия ще споделим някои от известните цитати на Арнолд Шварценегер, които ще станат ваши безпогрешни съюзници, за да ви мотивират.

Изковавайте мускули и воля с тези известни цитати на Арнолд Шварценегер

Бившият губернатор на Калифорния многократно е подчертавал колко е важно всеки да има право да спортува и да става по-силен. Чрез думите си Шварценегер отразява мислене, фокусирано върху успеха, особено в сферата на фитнеса.

Неговите цитати са постоянно напомняне, че пътят към личната трансформация изисква дисциплина, решителност и непоколебима страст. Ето компилация, която да ви помогне да подобрите и усъвършенствате обучението си.

Цитати, които да ви помогнат да укрепите тялото и ума си

 1. “Бодибилдингът е като всеки друг спорт. За да постигнете успех, трябва да сте 100% отдадени на вашите тренировки, диета и психически фокус.”
 2. „Тренировките ни дават изход за задържаните енергии, създадени от стреса, и следователно тонизират духа точно както упражненията кондиционират тялото.“
 3. „Всяка тренировка трябва да е интензивна, търсейки вашите граници.“
 4. „Пристрастен съм към упражненията и трябва да правя нещо всеки ден.“
 5. „Можете да имате резултати или извинения. Не и двете.“
 6. “Много е просто; ако се клатите, значи сте дебел.”
 7. „Ако не намерите границите си, не очаквайте да станете по-добри.“
 8. „Всеки ден чувам някой да казва: „Дебел съм. Трябва да сваля 20 килограма, но не мога. Чувствам, че никога няма да се оправя.“ Бих се мразил, ако имах такова отношение, ако бях толкова слаб.”

И още

 1. “Няма преки пътища: всичко е повторение, повторение и повторение.”
 2. “Тайната се съдържа във формула от три части, която научих във фитнеса: самоувереност, положителна умствена нагласа и честна упорита работа. Много хора са наясно с тези принципи, но много малко могат да ги приложат на практика.”
 3. “Правя същите упражнения, които правех преди 50 години, и те все още работят. Ям същата храна, която ядох преди 50 години, и тя все още работи.”
 4. “Това, което правя, е това, което искам да правя. Не ме интересува какво мислят другите. Ако останалите не са съгласни и кажат, че не трябва да си губя времето, пак ще бъда културист. Обичам това.”
 5. “Чувстваш се страхотно, когато тренираш. Страхотно е, когато се чувстваш силен.”

Тези известни цитати от Арнолд Шварценегер подчертават важността на пълната отдаденост на тренировките, диетата и здравето. Те също така подчертават, че упражненията са от полза не само за тялото, но и за духа, осигурявайки изход за стреса.

Смятаме, че може да ви хареса и да прочетете тази статия: 7 адаптогенни растения за борба със стреса

Арнолд Шварценегер може да ви каже как да имате най-добрите мускули

„Последните три до четири повторения са това, което кара мускулите да растат. Тази болка разделя шампиона от някой друг, който не е шампион. Това е, което липсва на повечето хора: да имат смелостта да продължат и просто да кажат, че ще се справят .”

 1. „Издръжливостта, с която се бориш физически във фитнеса, и издръжливостта, с която се бориш в живота, могат само да изградят силен характер.“
 2. “Единственият начин да бъдеш шампион е да преминеш през тези принудителни повторения, мъчения и болка.”
 3. “Силата не идва от победата. Борбите развиват силните ви страни. Когато продължавате въпреки шансовете и решите да не се отказвате, това е сила.”
 4. „Научих нещо от всички тези серии и повторения, когато не мислех, че мога да вдигна и килограм повече тежест. Това, което научих е, че винаги сме по-силни, отколкото си мислим.“
 5. “Имам “помпа”, когато кръвта тече през мускулите ми. Те стават наистина стегнати от кръв. Сякаш кожата ще експлодира всеки момент. Все едно някой вкарва въздух в мускулите ми. Те експлодират. Това е фантастично.”
 6. “Увереността идва от победата, но силата идва от битката.”
 7. “Бодибилдърът знае, че когато помпа мускулите си, това означава растеж. Мускулите растат. Така че той знае, че когато помпа добре, напредва. И това го удовлетворява.”
 8. „Просто използвам мускулите си като тема за разговор.“

И още

 1. “Обичам усещането в мускулите си, обичам състезанието и това, което ми носи.”
 2. „В известен смисъл вие не виждате мускула като част от вас. Виждате го като нещо и казвате, добре, трябва да е малко по-дълго, бицепсът трябва да е по-дълъг или трицепсът трябва да е по-дебел тук в областта на лакътя. И го гледате и не изглежда, че ви принадлежи. Като скулптура.”
 3. „Мога да скрия чувствата си под мускулите си.“
 4. “Единственото ми правило е да продължавам да се движа, да помпам и да правя кардио едновременно. Почивайте възможно най-малко. След час ще се почувствате фантастично и мускулите ви няма да знаят какво им се е случило.”

Тренировката може да се превърне в съществена част от живота на човек. Това не е просто задължение за поддържане на здравето или постигане на стегната фигура, а източник на удовлетворение. Като преодолеете комфорта и излезете от зоната си на комфорт, можете да постигнете вашите фитнес цели и да отворите вратата към благополучието.

Цитати от Арнолд Шварценегер, които да подхранват вашата решителност

 1. „Никога не чувам фразата „не можеш“; винаги се вслушвам във вътрешното си аз, което казва „да, можеш!“
 2. „Когато зрението ви е достатъчно мощно, всичко останало си идва на мястото: как живеете живота си, тренировките ви, с кои приятели избирате да излизате, как се храните, какво правите за забавление.“
 3. “Визията е цел и когато целта ви е ясна, житейските ви избори са ясни.”
 4. “Видението създава вяра, а вярата създава сила на волята. С вярата няма безпокойство, няма съмнение, само абсолютна увереност.”
 5. “Не можеш да се умориш, ако те е грижа за това, което правиш. Това е ключът.”
 6. “Умът е границата. Докато умът може да си представи факта, че можете да направите нещо, можете да го направите, стига наистина да вярвате в това на 100 процента.”
 7. “Някой, който не познавате, е по-умен от вас и работи усилено, за да се старае все повече и повече.”
 8. „Това, което ме прави най-щастлив е, че мога да се съсредоточа върху визията за това къде искам да бъда в бъдеще.“
 9. „Със сила и решителност можете да направите всичко, което искате в живота, стига да вярвате в себе си, защото ако вие не го направите, никой друг няма да го направи.“
 10. „Инстинктът ми беше да спечеля, да премахна всеки, който се състезаваше, да унищожа врага си и да продължа напред без никакво колебание.“
 11. “Не можеш да се проваляш вечно. Ако опиташ десет пъти, имаш по-голям шанс да успееш при единадесетия опит, отколкото ако не си опитал изобщо.”
 12. “Нищо нямаше да ме отклони от целта. Нито работа, нито връзка, нищо.”

Прочетете и

Шварценегер подчертава важността на поставянето на ясни цели в живота и във фитнеса, тъй като без тях е трудно да се постигне триумф. Постоянството, решителността и самоувереността са ключови елементи за постигане на успех и по-добра физика. Тези качества са от съществено значение, за да ви накарат да преодолеете предизвикателствата и препятствията, които срещате по пътя си.

Харесва ли ви тази статия? Може да прочетете и: Творческа визуализация: какво представлява?

Цитати от Арнолд Шварценегер, които да ви помогнат да запалите мотивацията си

 1. “Не слушайте негативните хора, не се чувствайте наранени, защото някой ви се смее.”
 2. „Не можете винаги да печелите, но не се страхувайте да вземете решение да го направите.“
 3. “Всички имаме голяма вътрешна сила. Силата е вярата в себе си.”
 4. “Не обръщайте внимание на онези, които казват, че нещо не може да се направи.”
 5. “Доверете се на себе си, независимо какво мислят другите.”
 6. “Никога не се страхувайте да се провалите.”

Още веднъж известните цитати на Арнолд Шварценегер подчертават важността на поддържането на положително отношение и постоянство, дори в контекста на фитнес залата. В тази среда е обичайно да се сблъсквате с препятствия и да преживявате моменти на обезсърчение.

 

Труд и усилия: Пътят към успеха

 1. “За всеки денят има 24 часа. Затова спете 6 и се възползвайте максимално от оставащите 18 часа.”
 2. “Ако продължавате да правите правилните неща, успехът ще дойде.”
 3. “Няма абсолютно никакъв друг начин да успееш в живота, освен чрез постоянни усилия.”
 4. „Винаги, когато се отпуснете в нещата си, някъде ще има някой друг, който ще го направи много по-добре от вас.“
 5. „Няма магическо хапче. Всичко е свързано с упорита работа. Ето защо ме притеснява, когато чувам хората да казват, че нямат 45 минути или час на ден, за да станат по-добри в нещо.“
 6. “Прави нещо всеки ден. Не сядай на дивана и не яж картофки.”

В контекста на фитнес тренировките тези фрази придобиват още по-голямо значение. Те напомнят, че успехът във фитнеса не идва бързо или лесно. Изисква постоянен ангажимент и воля да продължиш.

Мощното наследство на Арнолд Шварценегер

Накратко, известните цитати на Арнолд Шварценегер са вдъхновяващи за преодоляване на ограниченията и постигане на цели. Във фитнеса и лични цели. Възприемайки тези фрази, вие ще намерите мотивацията, от която се нуждаете, за да работите върху себе си по най-добрия начин и да посрещате смело предизвикателствата.

Този герой ни напомня, че истинската сила се крие както в ума, така и в тялото. Докато се отправяте към фитнеса, препоръчваме ви да прочетете някои от тези цитати – време е да влезете в по-добра форма и да надскочите границите си!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • An, H. Y., Chen, W., Wang, C. W., Yang, H. F., Huang, W. T., & Fan, S. Y. (2020). The Relationships between Physical Activity and Life Satisfaction and Happiness among Young, Middle-Aged, and Older Adults. International journal of environmental research and public health, 17(13), 4817. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7369812/

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.