Изразявайте обичта си към хората, които обичате всеки ден

Обръщайте внимание на малките неща и жестове, и не забравяйте, че любовта не познава егоизма
Изразявайте обичта си към хората, които обичате всеки ден

Последна актуализация: 17 февруари, 2019

Няма по-богата и по-красива любов от тази, която идва от някой, който наистина ни обича и уважава. Ако я приемем за даденост, не отделяме време, за да я подхранваме, нито пък изразяваме обичта си всеки ден, тя ще се изчезне завинаги.

Експертите по връзките предупреждават, че една от най-честите причини, поради която двойки се разделят е, защото единият от партньорите не получава вниманието, от което се нуждае.

Чувствата често се приемат за даденост, когато в действителност чувство като любовта трябва да се подновява всеки ден.

Макар и да звучи малко идеалистично или поетично, една връзка трябва да се подхранва всеки ден.

Днес на нашата страница ще ви покажем кои съставки трябва да включите в това важно изразяване на обичта си.

Любовта, която се подхранва всеки ден расте красива и безплатно

Понякога просто да бъдеш обичан не е достатъчно: това трябва да се покаже.

С напредването на възрастта, въпреки опита, който сме придобили, хората все още се нуждаят да показват обичта си, да заздравят връзката.

Мозъкът ни работи с много фина възнаграждаваща система. Това е тази област на мозъка, където нашите чувства и емоции се “подхранват”.

Подхранвайте обичта си

Изразявайте обичта си

Емоционалният мозък жадува за окситоцин и допамин, които се освобождават, когато сме свидетели на истинска,  интимна и страстна любов.

Нашият мозък е сложна част от химически механизъм с една цел: да се чувстваме свързани и в едно с някого или нещо.

Нашите умове се нуждаят от цел, а сърцата ни се нуждаят от хора и неща, които да обичаме.

Знаем колко важно е да обичаме себе си, но за да се поддържаме интимна връзка, трябва да показваме нашата привързаност ежедневно, за да засилим връзките си и активираме нашата възнаграждаваща система.

Сега нека да разгледаме някои от стратегиите, които можем да използваме за подхранване на специалните ни връзки.

Накарай ме да се чувствам важен в живота ти.

 • Партньорът не е просто някой, на когото да кажете здравей, когато се приберете у дома. Той не е просто някой, на когото да разкажете всичките си проблеми, без дори да чуете неговите.
 • Вашият партньор е човек, който има чувства и има свои нужди. Той заслужава да бъде обичан и уважаван.
 • Тъй като с него сте избрали да изградите бъдещето си, наистина е жизненоважно да го накарате да почувства колко важен е той за вас всеки ден.
 • Всеки разговор, който водите с партньора си има влияние върху връзката. Не забравяйте да покажете благодарност за това, че е до вас и, че е част от живота ви. Малките неща като тези оказват огромно значение.
 • Съпричастността и комуникацията са един от основните стълбове на любящия човек.

Малките неща са важни

 • Партньорът ви няма нужда от подаръци или пътувания до екзотични места през уикенд. Всеки, който ви обича, иска само вашето присъствие, а не извинение в последната минута, отменящо вечеря или плановете за уикенда.
 • Част от това, което прави малките неща толкова специални са привързаността, която те носят с всеки жест. Неочакваната ласка, изненадващата прегръдка, фрази като “ще го направя вместо теб”, “ти си най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало” или “ти направи живота ми по-красив”.
Изразявайте обичта си с малки, но значими неща

Емоционална подкрепа, не егоизъм

 • Вашият партньор трябва да бъде най-добрият източник на подкрепа в живота ви и някой, на когото винаги може да разчитате. Въпреки това, някои хора имат различна представа за подкрепа: “ако аз направя това за теб, тогава ти трябва да направиш това за мен.” Това е толкова грешно! Истинската любов не познава егоизма. Тя не се поставя на първо място, докато чака другия човек да изпълни своите нужди.
 • Най-щастливите и най-трайни взаимоотношения разбират важността на безусловната подкрепа. Те знаят, че кормилото ни води в трудни времена. В тези моменти, когато имаме най-голяма нужда от някой, нашият партньор е там, за да ни напомни, че имаме неговата любов и подкрепа.

Любовта, която не ви спира, любовта, която ви кара да растете

Всеки, който ви обича никога няма да постави прегради пред растежа ви. Любовта ви дава крила, за да летите и корени, от които да растете. Това е като градина, която се нуждае от малко работа всеки ден.

 • Това не е лесно да се направи, защото не всеки разбира, или не знае как да насърчи личностното израстване в своя партньор. Не всеки знае как да се грижи за личната градина, създадена между двама души в една връзка.
 • Истинската любов е в състояние да покаже на другия човек, че го е грижа за него, неговите интереси, хобита и ценности. Това е да позволиш на другия да знае, че сте инвестирали в неговото щастие и лично благополучие.
Показвайте обичта си, за да я запазите

Винаги помнете: ако обичате някого, показвайте обичта си и поддържайте тази връзка непрекъснато и всеки ден.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.