Изразявайте обичта си към хората, които обичате всеки ден

Обръщайте внимание на малките неща и жестове, и не забравяйте, че любовта не познава егоизма
Изразявайте обичта си към хората, които обичате всеки ден

Последна актуализация: 17 февруари, 2019

Няма по-богата и по-красива любов от тази, която идва от някой, който наистина ни обича и уважава. Ако я приемем за даденост, не отделяме време, за да я подхранваме, нито пък изразяваме обичта си всеки ден, тя ще се изчезне завинаги.

Експертите по връзките предупреждават, че една от най-честите причини, поради която двойки се разделят е, защото единият от партньорите не получава вниманието, от което се нуждае.

Чувствата често се приемат за даденост, когато в действителност чувство като любовта трябва да се подновява всеки ден.

Макар и да звучи малко идеалистично или поетично, една връзка трябва да се подхранва всеки ден.

Днес на нашата страница ще ви покажем кои съставки трябва да включите в това важно изразяване на обичта си.

Любовта, която се подхранва всеки ден расте красива и безплатно

Понякога просто да бъдеш обичан не е достатъчно: това трябва да се покаже.

С напредването на възрастта, въпреки опита, който сме придобили, хората все още се нуждаят да показват обичта си, да заздравят връзката.

Мозъкът ни работи с много фина възнаграждаваща система. Това е тази област на мозъка, където нашите чувства и емоции се “подхранват”.

Подхранвайте обичта си

Изразявайте обичта си

Емоционалният мозък жадува за окситоцин и допамин, които се освобождават, когато сме свидетели на истинска,  интимна и страстна любов.

Нашият мозък е сложна част от химически механизъм с една цел: да се чувстваме свързани и в едно с някого или нещо.

Нашите умове се нуждаят от цел, а сърцата ни се нуждаят от хора и неща, които да обичаме.

Знаем колко важно е да обичаме себе си, но за да се поддържаме интимна връзка, трябва да показваме нашата привързаност ежедневно, за да засилим връзките си и активираме нашата възнаграждаваща система.

Сега нека да разгледаме някои от стратегиите, които можем да използваме за подхранване на специалните ни връзки.

Накарай ме да се чувствам важен в живота ти.

 • Партньорът не е просто някой, на когото да кажете здравей, когато се приберете у дома. Той не е просто някой, на когото да разкажете всичките си проблеми, без дори да чуете неговите.
 • Вашият партньор е човек, който има чувства и има свои нужди. Той заслужава да бъде обичан и уважаван.
 • Тъй като с него сте избрали да изградите бъдещето си, наистина е жизненоважно да го накарате да почувства колко важен е той за вас всеки ден.
 • Всеки разговор, който водите с партньора си има влияние върху връзката. Не забравяйте да покажете благодарност за това, че е до вас и, че е част от живота ви. Малките неща като тези оказват огромно значение.
 • Съпричастността и комуникацията са един от основните стълбове на любящия човек.

Малките неща са важни

 • Партньорът ви няма нужда от подаръци или пътувания до екзотични места през уикенд. Всеки, който ви обича, иска само вашето присъствие, а не извинение в последната минута, отменящо вечеря или плановете за уикенда.
 • Част от това, което прави малките неща толкова специални са привързаността, която те носят с всеки жест. Неочакваната ласка, изненадващата прегръдка, фрази като “ще го направя вместо теб”, “ти си най-хубавото нещо, което някога ми се е случвало” или “ти направи живота ми по-красив”.
Изразявайте обичта си с малки, но значими неща

Емоционална подкрепа, не егоизъм

 • Вашият партньор трябва да бъде най-добрият източник на подкрепа в живота ви и някой, на когото винаги може да разчитате. Въпреки това, някои хора имат различна представа за подкрепа: “ако аз направя това за теб, тогава ти трябва да направиш това за мен.” Това е толкова грешно! Истинската любов не познава егоизма. Тя не се поставя на първо място, докато чака другия човек да изпълни своите нужди.
 • Най-щастливите и най-трайни взаимоотношения разбират важността на безусловната подкрепа. Те знаят, че кормилото ни води в трудни времена. В тези моменти, когато имаме най-голяма нужда от някой, нашият партньор е там, за да ни напомни, че имаме неговата любов и подкрепа.

Любовта, която не ви спира, любовта, която ви кара да растете

Всеки, който ви обича никога няма да постави прегради пред растежа ви. Любовта ви дава крила, за да летите и корени, от които да растете. Това е като градина, която се нуждае от малко работа всеки ден.

 • Това не е лесно да се направи, защото не всеки разбира, или не знае как да насърчи личностното израстване в своя партньор. Не всеки знае как да се грижи за личната градина, създадена между двама души в една връзка.
 • Истинската любов е в състояние да покаже на другия човек, че го е грижа за него, неговите интереси, хобита и ценности. Това е да позволиш на другия да знае, че сте инвестирали в неговото щастие и лично благополучие.
Показвайте обичта си, за да я запазите

Винаги помнете: ако обичате някого, показвайте обичта си и поддържайте тази връзка непрекъснато и всеки ден.

Може да ви заинтересува ...
Разликата между любовта и обсебването
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
Разликата между любовта и обсебването

Не е лесно да разпознаете кога сте в капана на обсебването или кога наистина изпитвате любов.Затова днес искаме да разгледаме някои основни различи...


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.