Излекувайте разширените и паяковидни вени с този мехлем от арника

Често срещан проблем, появяващ се при жените след бременност или след навършване на 50 години. Научете как да лекувате и намалите появата им с това страхотно домашно натурално лекарство.
Излекувайте разширените и паяковидни вени с този мехлем от арника
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 27 април, 2023

Как да излекувате разширените вени с мехлем от арника?

Разширените и паяковидни вени са естетичен проблем засягащ голяма част от жените по света.

Обикновено те са резултат от проблеми в кръвоносната система. Разширените вени и капиляри се появяват най-често в долните крайници.

Разширените и паяковидни вени са с червеникав или синкав цвят и прозират неприятно под кожата, причинявайки подуване и оттичане. Обикновено се появяват върху прасците и вътрешната част на бедрата. Но могат да се развият и върху други части от тялото.

Мехлем от арника при паякообразни вени

Повечето жени се сблъскват с този проблем по време на бременността и след навършване на 50 години поради хормонални промени настъпващи в организма.

Независимо от случая, страдащите от разширени и паяковидни вени търсят начин да се справят с тях. Причината за това е не само факта, че засягат красотата, но и защото водят до оттичане и болка.

За щастие има голямо разнообразие от лекарства и натурални продукти, които помагат заличаването им при редовна употреба.

Сред тези лекарства е мехлемът от арника, ценен от древността поради противовъзпалителното си и антикоагулантно действие.

Вижте как да го приготвите и го пробвайте!

Мехлем от арника против разширени и паяковидни вени

Мехлем от арника против разширени вени

Мехлемът от арника е органичен продукт, използван като натурално лекарство при п роблеми на кръвоносната система в продължение на хилядолетия.

Арниката е алпийско диворастящо растение виреещо по пътищата и ливадите в страните от Европа и Латинска Америка.

Още от древността е известно с хомеопатичните си качества. Арниката е подходяща за лечение на мускулни и ставни болки и при възпалителни процеси.

В действителност много от екстрактите и активните й съставки са използвани във фармацевтичната промишленост за производство на лекарства, мехлеми и други продукти с локално действие.

Средство от арника срещу разширени вени

Прочетете още: 7 съвета за изгаряне на мазнини и изграждане на мускулна маса

При лечението на разширените вени се използва способността на арниката да засилва локално кръвообращението и да улеснява връщането на кръвта в горната част на тялото.

Така тя свива разширените вени, без да засяга притока на кръв. Това от своя страна оказва позитивен ефект върху възпаленията.

В допълнение, масажирането му в кожата намалява усещането за тежест и болка в краката. Този ефект се забелязва най-вече след натоварена физическа активност или тежък работен ден.

Съставът му е подходящ за лечение на навяхвания, синини и други повърхностни наранявания.

Приготвяне на мехлема от арника против разширени и паяковидни вени

Мехлем от арника

Комбинацията на съставките в този натурален мехлем го прави изключително ефективен продукт за намаляване появата на разширени и пояковидни вени.

Противовъзпалителното му, тонизиращо и успокояващо действие активира кръвообращението в засегнатото място. Така значително намалява появата на вени по повърхността на кожата.

Масажирането на този мехлем в кожата стимулира лимфната система. Същевременно подобрява изхвърлянето на токсините и течностите, които обикновено засягат процеса на възстановяване.

Въпреки че не е панацея за тези състояния, редовното използване на мехлема от арника подпомага въздействието на хранителния режим, упражненията и другите ви навици.

За постигането на оптимални резултати е най-добре да започнете да използвате мехлема още при първите симптоми на разширени вени. Колкото повече прогресира това състояние, толкова повече усложнения ще се появят.

Нека да видим начина на приготвяне на този страхотен натурален мехлем:

Съставки

 • 2 супени лъжици пчелен восък (30 гр.)
 • 2 супени лъжици масло от шеа (24 гр.)
 • 1 супена лъжица бадемово масло (15 гр.)
 • 2 супени лъжици масло от арника (30 гр.)
 • 1 капсула витамин E

Начин на приготвяне

 • Разтопете восъка на парна баня.
 • Когато се разтопи, добавете маслото от шеа и бадемовото масло.
 • Намалете котлона максимално и бъркайте сместа със силиконова бъркалка, докато всичко се смеси добре.
 • Когато сместа е готова я отстранете от котлона.
 • След това веднага добавете маслото от арника и капсулата витамин E.
 • Оставете сместа да престои няколко минути и я изсипете в херметично затварящо се стъклено бурканче, преди да се втвърди.

Употреба

 • Вземете необходимото количество от продукта и го масажирайте върху засегнатите места.
 • Оставете да попие в кожата.
 • Нанасяйте мехлема всяка вечер.
 • Не е подходящ за използване върху порязвания и открити рани.

Както видяхте приготвянето на мехлем против разширени вени е лесно.

Следвайте тези стъпки и спазвайте стриктно указанията за употреба. По този начин ще се радвате на видими резултати след известно време.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.