Упражнения за разширени вени

28.01.2019
Карането на колело или имитирането на това движение също е чудесен вариант за справяне с разширените вени.

Разширените вени са едно от най-често срещаните заболявания на кръвообращението, особено сред жените. Но и мъжете също могат да бъдат засегнати от този проблем. Разширените вени представляват разширявания на тези кръвоносни съдове, което нарушава правилното кръвообращение.  Разширените вени могат да се превърнат в сериозен здравословен проблем, ако не се лекуват правилно. Ето защо в следващите редове ще ви опишем няколко ефикасни упражнения за разширени вени.

Тези упражнения за разширени вени помагат за предотвратяване появата им и насърчават лечението им, ако вече страдате от този проблем. Въпреки това е добре да посетите специалист. Той е човекът, който ще ви прегледа и предпише най-подходящото за вашия случай лечение. Следващите съвети са много лесни и много от тях може да правите у дома си.

Ходенето е най-лесното упражнение за разширени вени

Един от най-често срещаните фактори, водещи до появата на разширени вени е уседналият начин на живот. Прекарвайки много време в седнало положение или не движейки краката си човек може да предизвика появата на проблеми с кръвообращението, което с течение на времето да доведе до развитието на разширени вени. Ето защо един от най-полезните и лесни съвети за упражнения за разширени вени, е извършването на дейности натоварващи краката ви.

Вижте още: Как ходенето помага на мозъка

Ходенето е чудесен начин за справяне с появата на разширени вени

Ходенето е чудесен начин за това. Правенето на разходки всеки ден в продължение най-малко на половин час е изключително полезно за стимулирането на кръвообращението. По този начин ще намалите вероятността от появата на разширени вени. Освен това ходенето е чудесно упражнение, чрез което ще поддържате тялото си във форма и ще контролирате теглото си. Ето защо е полезно да се разхождате в парка и дори до магазина.

Разтягане

Друго полезно и лесно упражнение е разтягането. Просто трябва да седнете на стол и да опрете петите си здраво върху пода. Започнете да повдигнете върховете на стъпалата си, след това ги спуснете и отново ги повдигнете. Това упражнение имитира движението, което краката ви извършват докато ходите. Повторете това упражнение 20 пъти с всеки крак.Карането на колело за справяне с появата на разширени вени

Карането на колело или имитирането на това движение също е чудесен вариант за справяне с разширените вени.  Това упражнение може да бъде правено с колело – класическото или стационарно, или в легнало положение с повдигнати нагоре крака. В първия случай имате възможност да отидете на разходка и да натоварите организма си повече. Ако искате да правите това упражнение у дома, трябва да легнете по гръб и да повдигнете краката си под ъгъл от 45 градуса като имитирате движението, което правите, когато въртите педалите.

Прочетете и това: Упражнения за оформяне и тонизиране на мускулите

Описване на кръгове

И накрая описването на кръгове с повдигнати крака ще ви помогне много в борбата срещу появата на разширени вени. За целта отново трябва да легнете по гръб и да повдигнете краката си под ъгъл от около 45 градуса. От това положение започнете да движите единия си крак описвайки кръгове по посока на часовниковата стрелка. След 20 -25 повторения, направете същото движение с другия си крак.