4 идеи за декориране на дома ви в стил "Barbiecore": Мислете в розово!

Вие сте любител на тази емблематична кукла и искате да я отразите в дома си в стил "Barbiecore"? В тази статия ще получите най-добрите идеи за постигане на вашата цел. Пространства като вашата спалня и кухня могат да бъдат ключови.
4 идеи за декориране на дома ви в стил "Barbiecore": Мислете в розово!

Последна актуализация: 03 юни, 2024

Стилът на декориране “Barbiecore” набира популярност през последните години, след обявяването на нов филм за емблематичната кукла Барби. Този стил, който е ярък и екстравагантен, се характеризира с изобилие от розови тонове и женствена, бляскава естетика.

Ако искате да превърнете дома си в оживено място, изпълнено с индивидуалност, ето четири идеи за декориране на дома ви в стил “Барбикор”. Време е да станете розови и да придадете на дома си уникален щрих!

4 идеи за декориране на дома ви в стил “Barbiecore”

След като станаха известни части от снимките на новия филм за Барби, с участието на Марго Роби и Райън Гослинг, модни гиганти като Chanel, Valentino и Versace не се поколебаха да включат пастелни цветове в колекциите си за 2022 и 2023 година.

Тази тенденция обаче не е останала само в тази сфера, а е преминала и в интериорния дизайн. В тази статия ще споделим някои съвети, които със сигурност ще ви бъдат полезни, за да се възползвате от този световен бум, за да декорирате дома си!

[вграждане]https://youtu.be/vsJgLu3PIno[/вграждане]

1. Създайте розов кът в хола си

След пускането на трейлъра на филма контрастът, вариращ от пастелни нюанси до интензивна фуксия, се наложи. Така че розовият ъгъл във вашата всекидневна може да бъде очарователно местенце.

Можете да постигнете това, като боядисате стената в мек розов тон или използвате тапет с флорален принт, който върви в същата линия. Съчетайте това с бели мебели или такива в неутрални тонове, за да създадете елегантен контраст. Освен това е идеално да добавите декоративни детайли като вази, фоторамки и лампи в розови тонове. Това кътче ще се превърне в уютно и бляскаво място за почивка или посрещане на вашите гости.

Боядисване на стена в мек розов тон или използване на тапет с флорален принт, който върви в същата линия.
Боядисването на стената в нежно розов тон или използването на тапети с флорален принт е чудесен начин да постигнете забавна Barbiecore визия.

Харесва ли ви тази статия? Може да прочетете и: Тайните на Марго Роби за стройно и здраво тяло

2. Превърнете спалнята си в розово убежище в стил “Barbiecore”

Спалнята е идеалното място да изразите личния си стил. За да постигнете атмосфера Barbiecore във вашата спалня, започнете с избора на пастелна цветова палитра. Можете да изберете по-интензивни нюанси, като фуксия, или по-меки, по-романтични нюанси, като бледо розово. Използвайте спално бельо в тези нюанси и добавете контрастни декоративни възглавници и възглавници. Важно е някои от тези артикули да са плюшени, за да са в стила на Барби.

Допълнете декора с розови завеси и бели или пастелни мебели. Не забравяйте да включите някои аксесоари с мотиви, типични за героя, като лампа или огледало със златна рамка. Вашата спалня ще се превърне в истинско убежище в стил Барбикор !

Стил "Barbiecore"
За да създадете “Barbiecore” атмосфера във вашата спалня, можете да изберете по-интензивни нюанси, като фуксия, или по-меки, по-романтични нюанси, като бледо розово. Източник: decoraciondeinteriores10.com

3. Вдъхнете живот на вашата кухня… в стил Барби

Кухнята е пространство, което често се пренебрегва по отношение на декорирането, но не трябва да бъде! Можете да включите стила Barbiecore , като се възползвате от контрастите, които могат да бъдат генерирани. Имайте предвид, че тази тенденция включва не само розови тонове, но и цветове като синьо, бяло, сиво, бежово и кафяво. Които могат да направят това пространство да изглежда бляскаво.

Заложете на розови уреди или използвайте аксесоари като тостери, блендери или миксери в този цвят. Освен това можете да добавите прибори за хранене в тонове на фуксия, за да му придадете по-интензивен, женствен и забавен щрих. Вашата кухня ще се превърне в весело пространство, изпълнено със стил Барбикор!

Кухненски декор като на Барби
Имайте предвид, че тази тенденция включва не само розови тонове, но и цветове като синьо, бяло, сиво, бежово и кафяво, които могат да направят това пространство да изглежда бляскаво.

4. Създайте розово работно пространство

Ако имате късмета да имате работно пространство у дома, защо не го превърнете във вдъхновяващо място в стил Барбикор“? Както споменахме в тази статия, има няколко нюанса, от които можете да се възползвате, за да контрастирате с розовото.

Добър вариант би бил да започнете с боядисване на най-видимата стена в основния тон. И да я подчертаете със светлосиня или бяла стена, като бъдете верни на стила на Барби. Освен това, като използвате шарени тапети по ваш вкус, можете да персонализирате това пространство. Имайте предвид, че в новото си издание Барби носи, на повърхността, стил, който съчетава авангард и винтидж. Ще бъде важно да изберете златни или класически детайли, например в бюрото и стола.

Работно място в стил Барби
Има много нюанси, с които можете да създадете контраст на розовото, когато искате да декорирате работното си място като това на Барби.

Организирайте работните си предмети в кутии и аксесоари за бюро в розови и лъскави тонове, като клипбордове, органайзери за файлове и химикалки. Добавете розова настолна лампа и декоративни акценти като рамки за картини или бели саксийни растения. Това работно пространство ще ви даде вдъхновение и положителна енергия, докато работите.

Други неща, които трябва да имате предвид за Barbiecore

Разбирането на същността на стила Barbiecore, за да го интегрирате напълно във вашия дом по естествен начин, е ключов. Така че ще бъде много полезно да наблюдавате препратките на великите модни дизайнери, които са дали сила на тази тенденция и дори да слушате музика което ще даде живот на този филм. Така например официалната песен е Dance The Night, изпълнена от Дуа Липа, която навява спомени за диско вълната, достигнала своя връх между 70-те и 80-те години.

Не позволявайте на модата да отмине, без да си доставите удоволствието да я покажете в дома си!


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.