Как да внедрите евтина декорация във вашата кухня

Декоративен винил, залепващи се плочки и стени с тебеширена боя са само част от евтините промени, които можете да обмислите, за да обновите кухнята си. Ето какво още можете да направите, ако имате ограничен бюджет.
Как да внедрите евтина декорация във вашата кухня

Написано от Maria Margarita Barrios Quintero

Последна актуализация: 28 януари, 2023

Това усещане, че вече не харесваме декорацията и искаме да обновим кухнята, е нормално. След известно време става необходимо мястото, където се раждат ястията, които радват небцето, да придобие различен вид. Но какво ще стане, ако нямате голям бюджет? Е, чували ли сте за евтина декорация за кухнята?

С евтината декорация можете да постигнете добра трансформация. Просто трябва да знаете какво искате да направите, за да я постигнете. Ето няколко идеи, които да ви помогнат.

1. Винил: един от най-добрите варианти за евтина декорация за кухнята

Когато търсите икономична алтернатива, която изглежда добре, винилът може да се счита за една от най-добрите. На пазара има всякакви дизайни и за всеки вкус. В допълнение, той е лесен за поставяне и може да се залепи към много повърхности, като керамика, плочки и дърво.

Някои от тези стикери са предназначени за пода или за стените в кухнята. С винила можете да й придадете различен стил от този, който има в момента.

Освен това трябва да имате предвид, че те са устойчиви на петна и влага. Важна характеристика, която кухнята изисква.

Ниска цена за декорация във вашата кухня
Помислете добре как искате да избегнете прекомерни разходи, когато декорирате кухнята си. Има достъпни опции.

2. Добра “визия” със самозалепващи плочки

Когато имаме предвид евтина декорация за кухнята, не можем да оставим настрана самозалепващите плочки. Те ще накарат вашата кухня да изглежда страхотно за кратко време и без да инвестирате много средства.

Освен цената, има и други предимства, които ще ви накарат да ги изберете. Има много модели, те са лесни за почистване и монтажът им не е сложен. Всъщност последното е доста лесно; можете да го направите сами.

3. Какво мислите за стена с тебеширена боя? Идеи за евтина декорация за кухнята

Има идеи, които дори не ни минават през ума, но когато някой се сети за тях, вие казвате “хей, защо не?”. Боядисването на стена с тебеширена боя, освен че придава уникален стил, е и много полезна: можете да пишете върху нея и винаги ви осигурява място за рисуване, записване на рецепта или меню за това, което ще готвите през седмицата.

Просто трябва да намерите идеалната стена за тази задача и това е! Имате своята евтина декорация в кухнята.

4. Старата надеждна опция: сменете цвета на стените

Няма по-подходящо нещо промяната на цвета, за да придадете различен щрих на всяко място. Можете да сърфирате в интернет и да проучите каква цветова схема е модерна този сезон. Може би в по-живи цветове? С няколко кутии вашата кухня ще бъде готова след няколко дни.

От друга страна, какво мислите за боядисването на мебелите вместо стената? Каквото и да изберете ще доведе до радикална промяна. Само не забравяйте да подготвите мястото така, че плотът и другите неща в кухнята да не се замърсят или опръскат.

Евтина декорация за кухнята
Боядисването на някои дървени мебели в кухнята може да бъде достатъчно, за да промени лицето на цялото място.

5. Няколко картини могат да променят нещата

Понякога не е нужно да свършите много работа, за да направите промяната. Един малък детайл може да е достатъчен, например няколко картини. Можете дори да ги комбинирате с нови комплекти сервизи и чаши.

Всичко опира до избора на правилните картини, за да придадете онази промяна на кухнята, която толкова желаете.

Други лесни евтини трикове за декориране на кухнята

Нека продължим с аргумента, че малките неща водят до радикална промяна в декорацията. Имайте предвид, че можете да направите модификация на осветлението; да изберете лампа с определен стил.

От друга страна имате възможност и за подновяване на дръжките на шкафовете. В днешно време има различни модели и разнообразие от цветове, които могат да направят вашите витрини модерни или винтидж. Какво чакате?


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.