Елиминирайте мазолите по краката с това ефикасно средство

Предимство на основната съставка е, че че той намалява наличието на гъбички и бактерии
Елиминирайте мазолите по краката с това ефикасно средство

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Това натурално средство не съдържа никакви химикали. Затова е важно да бъдете постоянни в употребата му. Именно така ефикасно ще се справите с мазолите по краката. Освен това е добра идея да овлажнявате кожата на стъпалата и да подобрите хигиенните навици.

Мазолите по краката представляват естетически проблем, който се дължи на често триене, натиск или раздразване.

Те създават твърд слой кожа, който почти винаги е по долната част на стъпалата или отстрани на палеца на крака.

През повечето време мазолите не провокират здравословен проблем. Въпреки това е важно да им обърнем внимание, тъй като те могат да се напукат или да се инфектират.

Продължителното носене на високи токчета и отсъствието на оптимална хидратация са двата основни фактора за появата на мазоли. Последните се свързват и с диабет, както и с проблеми с кръвообращението в предната, долна част на тялото.

В наши дни са много хората, които залагат на натуралните средства като алтернатива на скъпите продукти, предлагани по магазините.

На фона на изобилието от различни средства днес искаме да споделим едно конкретно натурално средство. То се приготвя от съставки, които ще намерите в собствения си дом.

Отделете минута и се запознайте с него!

Елиминирайте мазолите по краката с лучено средство

Премахване на мазолите по краката с лук

Лукът представлява натурален киселинен зеленчук, който, поради своите антибактериални и антиоксидантни свойства, може да служи като ефикасно средство срещу мазолите по краката.

Той се характеризира със силен мирис и може да бъде неприятен за някои хора. Освен това е богат на изобилие от нутриенти.

Лукът съдържа доволно количество витамин С, калий, манган и фолиева киселина. Те са полезни за човешкото тяло и конкретно за здравето на кожата.

Всъщност от дълги години лукът се използва като основа за приготвянето на различни домашни разкрасителни продукти, тъй като той съдържа серни съединения, които стимулират клетъчната регенерация и спират вредното въздействие на свободните радикали.

Сокът от лук спомага за намаляването на старческите петна, белезите от акне и освен това намалява количеството на твърдата кожа, която се формира по стъпалата и която се дължи на носенето на обувки или прекаленото триене.

Основно предимство на този зеленчук пред други продукти е фактът, че той намалява наличието на гъбички и бактерии. Предпазва от развитието на проблеми, които изискват повече грижа.

Това положително действие може да бъде засилено чрез комбинацията с полезните свойства на лимона и солта – 2 съставки, които са ефикасни за ексфолиране и премахване на натрупаните мъртви кожни клетки.

Как да приготвите това натурално средство срещу мазолите по краката

Средство за премахване на мазолите по краката

Не се нуждаете от много време, за да приготвите това просто натурално средство срещу мазолите по краката. Ключът към успеха е да го приложите поне няколко пъти.

Това е натурален продукт. Трябва да се заредите с търпение и постоянство, за да постигнете желания резултат. В него не се съдържат агресивни химични субстанции.

Съставки:

 • Сокът от ½ лимон
 • ½ ч. л. морска сол (2 гр.)
 • 1 резен лук
 • Лейкопласт
 • ¼ чаша оцет (64 мл.)
 • Вода – колкото е необходимо
 • 1 пемза

Начин на приложение:

 • Необходим е дебел резен лук. Излейте върху него лимонов сок и половин чаена лъжица морска сол.
 • Сложете резена върху засегнатата зона. Фиксирайте с лейкопласт. Оставете натуралното средство да действа през нощта.
 • Обуйте чорапи за по-сигурно.
 • На следния ден налейте оцет в купа с гореща вода. Потопете стъпалата в нея за 20 минути.
 • След това използвайте пемза, за да отстраните мъртвите кожни клетки.
 • Повтаряйте процедурата в продължение на 1 седмица.

Заключителни съвети:

Съвети за премахване на мазолите по краката
 • За да се предпазите от образуването на мазоли, препоръчително е да вземете превантивни мерки.
 • По никакъв повод не се опитвайте да отстраните мазола, като го изрязвате. По този начин повишавате риска от инфекция.
 • Избягвайте носенето на обувки с високи токчета. Вместо това заложете на равни и удобни обувки, които „дишат“.
 • Използвайте обувки от кожа или други естествени материи.
 • За да предпазите стъпалата от влагата и размножаването на гъбички, редовно пръскайте вътрешността на обувките с царевично нишесте.
 • След активен ден, изпълнен с физическа дейност, накиснете стъпалата в съд с вода, в която сте разтворили малко морска сол.
 • Не забравяйте да хидратирате кожата всеки ден с малко вазелин.
 • Ако състоянието на мазолите се влоши и никакви средства не дават резултат, препоръчително е да се консултирате с лекар.

Както сами можете да се уверите, съществуват интересни начини за елиминиране на мазолите по краката.

Спазвайте гореописаните препоръки и в рамките на няколко дни ще почувствате подобрение.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.