13 изненадващи приложения на вазелина

· 01.03.2018
Той е продукт с много приложения. Можете да го ползвате за различни козметични цели – от грижа за косата до укрепване на ноктите .

Приложенията на вазелина са безчет. Важното е да използвате точното количество, тъй като той е гъст продукт, нанася се лесно и е водоустойчив, което го прави труден за измиване понякога.

Той се получава при преработката на нефт и е една от най-използваните съставки в продуктите с грим и грижа за кожата. Но приложението на вазелина далеч надхвърля изброеното.

Прочетете следващите редове, за да откриете още интересни приложения на вазелина в ежедневието и практиката.

Други приложения на вазелина

1.Удължава трайността на парфюмаприложения на вазелина - по-траен парфюм

Ако сте от хората, които често нанасят върху кожата си парфюмирани лосиони, за да удължат трайността на аромата, но не успяват, решението за вас е лесно: намажете се с малко вазелин върху точките, където се парфюмирате като шията, китките и зад ушите.

Вазелинът улавя аромата на парфюма и го запазва за дълго.

2.Ексфолиант за тяло

Благодарение на текстурата си вазелинът е отлична съставка при приготвянето на домашни ексфолианти. Комбинирайте го с малко морска сол или кафява захар и нанесете сместа върху тялото си. Винаги измивайте вазелина с много топла вода.

Прочетете и: 10 невероятни приложения на балсама за устни

3.Рехидратира лактите и коленете виприложения на вазелина - по-хидратирани лакти

Използвайте този продукт върху местата, където кожата ви изсъхва лесно като коленете, лактите, ръцете и ходилата. Нанесете вазелина с кръгообразни движения и го оставете да подейства 20 минути, за да попие и да бъде по-ефикасен.

4.Предпазва кожата ви от изцапване при боядисване на косата

Друго приложение на вазелина е свързано с грижата за косата. Знаете ли, че можете да предпазите кожата си от изцапване при боядисване на косата с помощта на този продукт?

Просто намажете челото, ушите и другите места, които биха се изцапали при боядисване на косата. По този начин, ако случайно върху кожата ви попадне боя за коса ще я почистите много по-лесно.

5.Лекува отворените раниприложения на вазелина - лечение на отворени рани

Ако имате отворена рана, нанесете внимателно малко вазелин върху нея, за да предотвратите образуването на белег. Освен че има лечебно действие, този продукт ще ви предпази и срещу появата на сърбеж.

6.Можете да почистите грима си с вазелин

Повечето продукти за почистване на грим съдържат редица химически вещества. Дори и да не забелязвате промяна в момента, с течение на времето те изтощават кожата ви. Затова ви препоръчваме да използвате натурални продукти като вазелина, за да почистите лицето си.

С помощта на малко памук нанесете вазелина върху лицето си и внимателно почистете грима. Измийте лицето си с топла вода и сте готови!

Но ако използвате по-голямо количество от този продукт, той може да запуши порите ви. Затова използвайте малко количество за почистване на грима и след това се измийте с много вода.

7.Можете да използвате вазелина в грижата за веждите и миглите сиприложения на вазелина - по-красиви вежди и мигли

Ако веждите ви са гъсти и непокорни нанесете малко вазелин върху тях с помощта на памук. Вазелинът ще изпълнява ролята на фиксиращ гел.

Той може да ви бъде полезен и за миглите ви. Внимателно нанесете малко от продукта върху миглите си вечер и го оставете да подейства до сутринта. След няколко дена ще забележите, че миглите ви са по-дълги, гъсти и красиви.

8.Удължава трайността на грима

За да удължите трайността на сенките за очи, нанесете малко вазелин върху клепачите си. Той ще изпълнява ролята на основа за грим и ще запази цвета и наситеността на сенките за дълго.

9.Подхранва косата ви от корените до краищатаприложения на вазелина - подхранване на косата

Ако косата ви расте бавно, лесно се изтощава и изсушава, вазелинът е продуктът, който наистина може да ви помогне. Просто нанесете малко количество от него върху скалпа си и нежно го масажирайте.

10.Лекува обривите

Вазелинът страхотно облекчава обривите. Намалява сърбежа и успокоява кожата.

Не пропускайте и: Защо сърби кожата?

11.Овлажнител за устниприложения на вазелина като балсам за устни

Ако устните ви са напукани решението на проблема е в използването на вазелин, който ще ги овлажни. Можете да нанесете директно малко вазелин върху устните си или да използвате продукта като съставка в домашно приготвен балсам за устни.

Направете си сами балсам за устни като затоплите малко вазелин на водна баня. Докато е горещ добавете към него аромат по желание.

12.Запазва кожата чиста при нанасяне на лака за нокти

Също както и при боядисването на косата, вазелинът предпазва кожата на ръцете от изцапване при нанасянето на лака за нокти.

Просто нанесете малко вазелин около ноктите си в случай, че върху кожата ви попадне лак. С помощта на памук почистете излишния лак, както и вазелина.

13.Можете да го използвате след бръсненеприложения на вазелина след бръснене на краката

Друг отличен начин за използване на вазелина е като го нанесете върху кожата си след бръснене.

Понякога след бръснене кожата е суха и напукана. За да решите този проблем нанесете тънък слой вазелин върху нея. Оставете го да подейства за малко, за да рехидратирате кожата си.