Детоксикираща напитка, която топи килограмите

Необходими са ви лимон, ябълка, лют червен пипер и малко вода
Детоксикираща напитка, която топи килограмите

Последна актуализация: 22 януари, 2019

Когато искаме да отслабнем, обикновено започваме да търсим различни хранителни добавки, които да стимулират метаболизма и топенето на килограмите.

Надеждата ни е, че добавките ще помогнат да постигнем заветната цел за кратък период от време и при минимум положени усилия. Заблуда е да смятаме, че отслабването е проста задача и не изисква сила на волята. Знаете добре, препоръчително е да се спазва здравословна диета, да се тренира редовно и да се сдобиете с нови навици – здравословни и гарантиращи, че килограмите няма да са повече проблем.

За да направим процеса на отслабване по-лесен и да забележим резултатите възможно най-скоро, днес искаме да ви споделим рецептата за мощна детоксикираща напитка. Тя се състои от 3 съставки, които са лесни за намиране.

Всички те са със силно действие и ви гарантират фигурата, за която мечтаете. Детоксикиращата напитка топи мазнините и гарантира стабилизиране на постигнатия резултат.

Какво прави тази детоксикираща напитка?

Топящата килограми детоксикираща напитка ви дава необходимата подкрепа в процеса на отслабване. Тя комбинира свойствата на 3 много полезни съставки – лют червен пипер (кайен), лимон и ябълка.

Защо пиперът кайен ни помага да преборим килограмите?

пиперът кайен ни помага да преборим килограмите

Този пипер съдържа високо количество от активната съставка капсаицин. Тя е отговорна за основните ползи от консумацията на пипер кайен.

Днес целта ви е да отслабвате. Ето как този пипер ще ви помогне да постигнете това:

 • Активира метаболизма: Консумацията на лют червен пипер може да окаже силен стимулиращ ефект върху способността на организма да топи мазнините. Той активира метаболизма. А активният метаболизъм е ключов фактор, когато става дума за сваляне на излишно тегло.
 • Подобрява храносмилането: Консумацията на лют червен пипер се отразява благоприятно върху движението на червата и може да се окаже подходящо лечение за проблеми като запек. Тази полза е много важна, тъй като лошото храносмилане е сред основните фактори за покачване на килограмите.
 • Оказва термогенен ефект: Заради пикантността си и особено заради високото съдържание на капсаицин пиперът кайен оказва термогенен ефект в тялото. Той води до топене на мазнини и заедно с това – до понижаване на апетита.

Защо лимонът ни помага да свалим килограмите?

Лимонът е чест главен герой в нашите материали. Това не е случайно. Той е сред най-полезните дарове на природата, които оказват лечебен ефект. Богатият му състав и безбройните му ползи го правят незаменим помощник в процеса на отслабване. Ето какво можем да кажем за него, когато искате да преборите килограмите:

 • Стимулира храносмилането: Лимонът е прекрасен продукт, който нормализира храносмилателния процес и ни предпазва от запек. Той декомпостира храната и понижава риска от стомашно разстройство, газове и киселини.
 • Детоксикира: Лимонът притежава детоксикиращи свойства, които стимулират процеса на елиминиране на токсините и всички отходни вещества, от които тялото не се нуждае.
 • Естествен диуретик: Лимонът притежава диуретични свойства, които стимулират извеждането на излишните течности от тялото, освен това активизира разграждането на мазнините.
 • Богат на антиоксиданти: Лимонът съдържа изобилие от антиоксиданти, особено витамин С. Това го прави отличен плод в борбата с килограмите.

Защо ябълките ни помагат да свалим килограмите?

ябълките помагат да топим килограмите безболезнено

Ябълките са категорично един от най-познатите ни и достъпни плодове. Може би поради това често недооценяваме свойствата им. Доказано е, че ябълките са отличен помощник и стимулатор в процеса на отслабване. Те:

 • Активират метаболизма: Ябълките са бедни на натрий, калории и мазнини. Съдържат много витамини, минерали и фибри, които регулират метаболизма в тялото и стимулират топенето на мазнините.
 • Те ни карат да се чувстваме сити: Благодарение на високото количество фибри в състава им ябълките засищат и предпазват от консумацията на сладкиши и други изкушаващи сладки храни.
 • Предпазват от задържане на течности: Консумацията на ябълки предотвратява задържането на излишни течности в тялото, което често стои в основата на качването на килограми. Всъщност, ябълките съдържат ензими, които стимулират ефикасното абсорбиране на нутриентите, от които тялото ни се нуждае ежедневно.

Как да приготвим напитката, която топи килограмите?

Сега, когато сте наясно защо комбинацията от тези 3 храни е толкова добра, е време да преминем към следващата стъпка – да приготвим напитката, която ще ви помогне да преборите килограмите. Тя представлява помощно средство, добавка към диетата ви.

Необходими съставки:

 • 1 супена лъжица ябълков сок
 • 1 супена лъжица лют червен пипер
 • сокът от един лимон и лимонената кора
 • 1 чаша вода (250 мл.)

Начин на приготовление:

 • Измийте лимона и го обелете. Загрейте водата заедно с лимонената кора. Изчакайте водата да кипне.
 • Оставете отварата да престои 10 минути. Добавете сока от лимона, ябълковия сок и супената лъжица лют червен пипер.
 • Разбъркайте добре до пълно разтваряне на съставките. Отпивайте от напитката преди всяко основно хранене.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.