Вода с лимон и ленено семе, ако искате да отслабнете

Опитвали ли сте тази вода? Пригответе си тази рецепта още днес и открийте безбройните й ползи. Съчетайте я с диета с ниско съдържание на мазнини и с упражнения .
Вода с лимон и ленено семе, ако искате да отслабнете
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Натуралната вода с лимон и ленено семе се превърна в едно от най-използваните средства за отслабване. Освен че насърчава изгарянето на мазнини през нощта, тя ни осигурява и редица ползи за здравето.

Лимоните и лененото семе съдържат хранителни вещества ускоряващи метаболизма на тялото. Включвайки ги в диетата си спомагат контролирането на глада и подобряват функционирането на храносмилателната система и на черния дроб, играещи важна роля в отслабването.

Много хора се интересуват от начина на приготвяне на тази вода с лимон и ленено семе, тъй като тя е лесен начин за справяне с наднорменото тегло.

Кои са основните й ползи?

Ще ви разкажем как можете да се възползвате максимално от тази напитка в следващите редове.

Кое прави тази вода с лимон и ленено семе верен помощник в отслабването?

Отслабването е сложен процес, който протича по различен начин при всеки човек. Въпреки че здравословното хранене и упражненията са ключови фактори за постигането на целта, има много хора, които се сблъскват с трудности по пътя към успеха. 

вода с лимон и ленено семе

Промяната на ежедневните навици не е лесна, особено ако сте водили уседнал начин на живот.  Друг проблем е и фактът, че метаболизмът на всеки един човек и работи по свой собствен начин – по-бързо или по-бавно.

Имайки всичко това предвид трябва да кажем, че има много натурални средства, спомагащи отслабването, без да е необходимо да полагаме огромни усилия. Тази невероятна вода с лимон и ленено семе ви осигурява хранителни вещества и засилва отслабването.

Редовната й консумация не само ще спомогне детоксикацията на организма ви, но и ще укрепи имунната ви система и ще ви предпази от редица заболявания. Освен това тази напитка намалява отделянето на хормоните на глада и е нискокалорично средство за поддържане на организма хидратиран.

Прочетете и: Карулим: натурално средство със седефче и лимони

Лимоните и отслабването

Лимоновият сок е натурално средство, което често присъства в диетите за отслабване. Благодарение на високото си съдържание на витамин С и важни минерали той укрепва имунната система и подобрява цялостното ни здравословно състояние.

От десетилетия се знае, че лимоните притежават диуретично, антиоксидантно и алкално действие. Ето защо лимоните са полезни не само за отслабването, но и за здравето като цяло. Редовната консумация на лимони се бори срещу възпаленията и предпазва клетките от редица вредни антигени. Причината затова е:

 • Съдържанието им  на антиоксиданти и полифеноли, намаляващи мастните клетки в тялото.
 • Лимонената киселина, която стимулира отделянето на сокове от жлъчката, отговорни за усвояването и разграждането на мазнините.
 • Лимоните съдържат диетични фибри подобряващи храносмилането и контролиращи усещането за глад.
 • Спомагат контролирането на нивото на лошия холестерол и намаляват риска от появата на диабет.

Ползите на лененото семе за отслабването
Водата с лимон и ленено семе се използва все по-често в диетите за отслабване.

Все повече хора включват лененото семе в менюто си. Основната причина за това е, че този натурален продукт подобрява храносмилането и спомага отслабването. Въпреки малкия си размер тези семена са ценен източник на хранителни вещества.

 • Лененото семе съдържа омега-3 мастни киселини, притежаващи противовъзпалително действие и подобряващи работата на сърцето.
 • 28% от теглото заемат диетичните фибри, спомагащи контролирането на нивото на холестерола и подобряващи храносмилането.
 • Лененото семе съдържа антиоксиданти спомагащи оптималното функциониране на клетките и ограничаващи уврежданията в резултат на оксидативния стрес.
 • Освен това тези семена съдържат клей, вещество спомагащо регулирането на нивото на кръвната захар.
 • Ензимите в тези семена улесняват разграждането на мазнините и протеините, предотвратявайки натрупването им.

Как да си приготвите тази вода с лимон и ленено семе за отслабване?

Няма по-добър начин за възползване от полезните качества на тези продукти, ако сте решили да отслабнете, от приготвянето на тази рецепта. Трябва да я пиете всеки ден, ако искате да сте здрави и да постигнете целта си – идеалното тегло.

вода с лимон и ленено семе за отслабване

Съставки

 • 4 чаши вода (1 литър)
 • 2 супени лъжици ленено семе (20 г)
 • сока на 1 лимон

Начин на приготвяне

 • Изсипете водата в подходящ съд и я загрейте, докато кипне.
 • След като заври, добавете лененото семе и намалете котлона.
 • Оставете сместа да поври 3 – 4 минути и дръпнете съда от огъня.
 • Покрийте съда и оставете сместа да изстине.
 • Когато течността се охлади достатъчно, за да може да бъде консумирана, я прецедете и добавете лимоновия сок.

Препоръчваме ви да прочетете и: По-тънка талия с помощта на ябълковата диета

Прием

 • Пийте по една чаша от тази вода с лимон и ленено семе на гладно.
 • Разделете останалата вода на 3-4 дози.
 • Пийте напитката поне 3 пъти седмично.

Опитвали ли сте тази вода? Пригответе си тази рецепта още днес  и открийте безбройните й ползи. Съчетайте я с диета с ниско съдържание на мазнини и с упражнения.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.