Декорация Coastal Grandma: каква е тази тенденция?

Спокойствието, което излъчва стилът "Coastal Grandma" го превръща в една от най-следваните модни тенденции в социалните мрежи. Той е елегантен, изискан и спокоен. Днес ви показваме как да станете част от тенденцията!
Декорация Coastal Grandma: каква е тази тенденция?

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 08 декември, 2022

Не е нужно да имате къща на плажа, за да се чувствате близо до морето. Декорът и модата Coastal Grandma ви позволяват да коригирате домашния си декор, да обличате тоалетите си и да приемете спокойния начин на живот.

Тенденцията следват тези, които жадуват за спокойствие, далеч от суматохата на ежедневието. Както посочва списание Architectural Digest, стресиращият ритъм на съвременния живот влияе на настроението ни и дори може да предизвика безпокойство. За да противодействате на това, добра идея е да живеете в спокойни и уютни пространства.

Точно това е Coastal Grandma, тренд, който се радва на профили и тагове с хиляди “харесвания” в социалните мрежи. Ще ви разкажем за него в тази статия!

Каква представлява тенденцията “Coastal Grandma”?

Друго име за идентифициране на стила е Coastal grandmother. Това е име, което говори само за себе си!

Името обаче не означава, че този стил е само за по-възрастни или старомодни хора. Вместо това, той е културен, социален и идеал за благополучие и върви ръка за ръка с устойчивост и по-спокоен начин на живот. Намеква за безгрижие пред морето. Въпреки това, тъй като не всеки има къща на плажа, стилът Coastal Grandma дори ни учи как да приспособим естетиката на нашите градски домове към спокойната лятна среда.

Има хора, които разбират тенденцията като философия, която се връща към живота, който е съществувал преди натиска на мобилните телефони, работните срещи и градското претоварване. Благодарение на Coastal Grandma, вече не е нужно да фантазирате за тази реалност!

Coastal Grandma и спокойствието
Морският бряг винаги е бил знак за спокойствие и релакс. Това е идеалното място да забавите натоварения си живот.

Идеи за включване на декорацията Coastal Grandma във вашия дом

Стилът Coastal Grandma насочва към винтидж и естествени предмети, усещане за простор чрез големи прозорци и полупрозрачни завеси, органични зеленчукови градини и неутрални цветове с намигване към светъл контраст. За да внесете тенденцията във вашия домашен декор, ние предлагаме следните препоръки.

Боядисайте дома си в бяло

Статия в Journal of Experimental Psychology гласи, че характеристиките на цветовете, по-специално наситеността, яркостта и нюанса, са отговорни за емоционалните реакции. Бялото предава чистота, спретнатост, спокойствие и простор.

Това е добър цвят за медитация. В този смисъл белите палитри са най-добрите за хармонизиране на Coastal Grandma декорациите.

В допълнение, пигментът се комбинира с морски тонове, като синьо и светло зелено. Други, които съвпадат, са както следва:

 • Бежово
 • Слонова кост
 • Мръсно бяло
 • Кремаво
 • Сивобяло

Възползвайте се максимално от дървото

В хола и трапезарията е най-добре да преобладават мебелите и посудата от дърво. Това включва пръстени за салфетките, сосиерите и местата за сядане. Предложението отговаря на привързаността към природата, като същевременно предпочита органични и елегантни парчета.

Използвайте естествени тъкани

Приложенията на естествените влакна са разнообразни. Националната комисия за опознаване и използване на биологичното разнообразие посочва, че този вид тъкани отговаря на съзнанието на потребителя, околната среда, икономиката и културата.

Към тези предписания се добавя декорацията Coastal Grandma, предлагаща елементи като:

 • Ленени покривки
 • Килими от рафия
 • Дървени паравани
 • Памучно спално бельо
 • Предмети от ракита, юта и други естествени влакна

Coastal Grandma – използвайте винтидж стъклария

Колкото по-старинен, толкова по-изискан е декорът на вашата баба. Уверете се, че стъкларията в къщата е ретро и с флорални детайли.

Ключът е, че има препратка към миналото и че тези вещи предизвикват носталгия. Вазите могат да бъдат минималистични или шарени, но винаги трябва да бъдат пълни със свежи цветя.

Изберете стенописи

Въпреки че картините със светли изображения се вписват добре в къщите Coastal Grandma, оригиналната и успешна алтернатива е да нарисувате стенопис с морски пейзаж. Добрите произведения от този тип се превръщат в артистичен фон в трапезариите или терасите.

Адаптирайте тоалетите си към стила Coastal Grandma

Универсалността на тенденцията Coastal Grandma може да се разшири и до начина, по който се обличате. Визиите , които избирате, задължително трябва да са готини и спокойни, все едно сте на плажа. Това също е свързано с усещането за спокойствие, което търсите чрез използването на тази тенденция.

Сламените шапки и широките ризи са задължителни в гардероба ви. Синьо, бежово и бяло, заедно с някои крещящи, но фини цветове, съставляват идеалната цветова палитра.

Сред възможностите за попълване на вашия гардероб ще споменем следното:

 • Пуловери на райета
 • Бели чехли
 • Пуловери с рокли
 • Ризи и панталони от лен
момиче на плажа
На плажа често се обличаме в светли тонове и готини дрехи. Време е да копирате този външен вид в града!

Coastal Grandma като начин на живот

Когато Coastal Grandma се възприема като философия, трябва да се променят определени навици. Един от тях е да купувате устойчиви и местни продукти. Това включва храни, продукти за лична хигиена и домакински хигиенни продукти.

Хората, които имат водят Coastal Grandma начин на живот, са склонни да се наслаждават на дълги разходки по плажа, обичат да четат, вълнуват се от смяната на цветята и се наслаждават на удоволствията от готвенето и споделянето на храна с приятели поне веднъж седмично. И така, ще опитате ли тази тенденция?


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.