8 безотказни идеи за декориране на дома ви в цвят горчица

За да декорирате с цвят горчица, не е нужно да боядисате всички стени на стаята, тъй като би било прекалено. Ще ви разкажем как да го направите и да се справите успешно!
8 безотказни идеи за декориране на дома ви в цвят горчица

Написано от Maria Margarita Barrios Quintero

Последна актуализация: 01 октомври, 2022

Горчицата е топъл цвят, който предава сила и енергия, така че може да внесе тези чувства в стаята, която решите да декорирате. Може да се страхувате да използвате такъв жив тон, като цвят горчица, но ние сме тук, за да ви помогнем да го направите част от вашата декорация, без да се провалите!

Не става въпрос за покриване на стените на цялата ви къща с този цвят. Това вероятно би било прекалено. Какво ще кажете обаче да започнете с някои аксесоари? Възглавници, вази, одеяла, картини или всеки друг елемент, който може да бъде чудесен начин да включите този цвят.

Ако търсите да добавите яркост и простор към пространството, цветът горчица е опция, която не бива да пропускате. Каквото и да става, важното е да знаете как да го съчетаете. Препоръчително е да го правите с по-светли тонове, като земни и неутрални тонове, например, тъй като те помагат за намаляване на интензивността му.

Нека да разгледаме по-подробно някои идеи, за да украсите дома си с цвят горчица. Открийте всичко по темата тук!

1. Опитайте скандинавски стил

Тенденция, която много от нас харесват, е северният стил. Тук бялото трябва да се използва като основа и можете да добавите  аксесоари в горчица, за да добавите цвят и да украсите.

Можете да опитате различни нюанси на бели или кремави цветове; това ще направи стаята просторна и светла, нещо, което е особено идеално за малки пространства. Без да намалява топлината, която носи горчичният цвят, това е много приятна комбинация за окото.

Спалня в северен стил
Можете да контрастирате скандинавския бял минимализъм с жив тон като горчица, за да генерирате силен визуален ефект.

2. Морско синьо и горчица

Това е страхотна, привличаща вниманието комбинация. Може също да бъде омекотено, ако включите трети цвят, като кремаво или бяло от стриди, например.

Това също е идеална цветова комбинация за детски стаи. Независимо от пола на детето, ще изглежда страхотно!

Освен това придава на мястото модерно усещане. Ако предпочитате, можете да му придадете по-младежки привкус с кафяви елементи и шарени шарки върху завеси, възглавници или чаршафи.

3. Горчица и зелен лайм

Това може да звучи като доста смела комбинация от цветове, но обещаваме, че е много оригинална и изглежда добре, когато е направена правилно. Въпреки че излизате от зоната си на комфорт, тази цветова комбинация обикновено е страхотно, привличащо вниманието попадение.

Ако изберете по-светли нюанси на зеленото, цветът на горчицата ще бъде по-жив; можете да визуализирате тази опция с няколко зелени възглавници и няколко- в горчица. Или може да го изпробвате с одеяло за диван в един цвят и възглавници в друг. Идеята е да се създаде свежа, непринудена атмосфера.

4. Опитайте със столове с цвят на горчица

Ако имате проект да преобразите трапезните си столове или конкретно кресло, трябва да рискувате с горчица или някакъв плат в този тон.

Последното би било по-трайно предложение, тъй като е по-лесен начин да гарантирате, че ще запазите оригиналния обект непокътнат. Въпреки това, тези акценти без съмнение ще бъдат централната точка на всяка стая. Ще имате весела трапезария със столове в цвят горчица и това е много добра новина, ако кухнята ви е по-семпла.

5. Прибори, тенджери и тигани

Ако се страхувате да правите постоянни промени в някои елементи в дома си, това е напълно достатъчно. Можете да закупите елементи в горчични тонове.

В специализираните магазини ще намерите тенджери, прибори, чаши и други прибори в този тон. Те подчертават топлината и придават щрих на забава на вашата кухня.

6. Съчетайте го със сини врати и стени

Да, знаем какво си мислите: това е прекалено синьо! Но това, което не сме ви казали е, че говорим за различни видове синьо.

Нашето предложение се състои от тюркоазено синьо за входната врата, докато меко небесно синьо обгръща стените. Но почакайте! Липсва цветът на главния герой: трябва да покриете диван или фотьойл в стаята с цвят горчица.

7. Добавете чаршафи или покривала с цвят на горчица

Това е идеално допълнение към всяка боядисана в бяло стая. Горчичният цвят напълно ще преобрази стаята само с една проста смяна на чаршафи и одеяла. За нула време ще имате жизнена и елегантна стая.

възглавница в цвят горчица
Възглавниците в този тон стават особено ефектни на син фон.

8. Какво ще кажете за лампа или рафт с цвят на горчица?

Въпросният цвят горчица не само изглежда страхотно под формата на текстил; лампа или рафт в този цвят ще добави много стил и е трудно да се пропусне! Има много хора, които успяват да създадат личен стил с вкус, използвайки горчица като доминиращ цвят за своите декорации.

Декорирането с цвят горчица може да е рисковано, но е много стилно

Да накарате въпросният цвят горчица да пасне идеално на една стая не е лесна задача. Ако не сте внимателни, вместо успех, можете да го провалите сериозно.

Въпреки това, ако следвате нашите съвети и интуицията си и се забавлявате с това, ще можете да добавите стил към стаята, която обичате толкова много. Време е да поемете този риск!


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.