Бързо отслабване с лимон, джинджифил и семена от чиа

Пийте напитката всеки ден в продължение на 15 дни и повтаряйте на всеки 3 месеца
Бързо отслабване с лимон, джинджифил и семена от чиа
Elisa Morales Lupayante

Написано и проверено от педагог по физическо възпитание и диетолог Elisa Morales Lupayante.

Последна актуализация: 08 ноември, 2018

Искате ли да отслабнете бързо? Може да го постигнете с помощта на това натурално средство, включващо лимон, джинджифил и семена от чиа.

Ако се стремите към бързо отслабване, то не трябва да изисква жертвоприношение, тъга или чувство на неудовлетвореност. Никога не трябва да се отказваме от радостта от храненето, да гладуваме или да броим калориите.

Това, което трябва да направим, е да се научим да следваме балансирано хранене. Също така трябва да познаваме диуретичните и отслабващи храни. По този начин можем да ги добавим към нашата диета. В крайна сметка това ще ни помогне при загубата на тегло.

В тази статия искаме да споделим три натурални съставки, които ще ни помогнат да се отървем от телесните мазнини. Те също така служат като диуретик и увеличават метаболизма.

С тях ще можем да използваме повече енергия. Използвайки повече енергия, ще отслабнем по-лесно. Съставките са лимон, джинджифил и чиа.

Бързо отслабване по здравословен начин

жена, която мери обиколката на талията

Обикновено реагираме на диетите за отслабване по няколко начина. Това може да бъде стрес, разочарование, вина, раздразнителност или куп други чувства.

Това се случва, защото повечето диети ни казват, че трябва да намалим калориите, за да отслабнем. Или пък, че трябва да гладуваме и да се откажем от всякакви вкусни храни.

Има нещо, което трябва да запомним за успешна диета както сега, така и по-късно: Трябва да променим разбирането си за това, което представлява диетата. След това трябва да я променим в серия от добри навици.

Можем да ги превърнем в ежедневна част от нашия живот, а не само в част от диетата. По този начин можем да се радваме на балансирано и вкусно хранене. Въпреки това, ние също ще имаме място за някои лакомства от време на време.

За да отслабнем трябва да добавим храни с отслабващи свойства към диетата. По този начин можем да отслабваме с по-малко усилия. Така няма да се налага да се справяме с чувството на неудовлетвореност, че трябва да се откажем напълно от определени храни.

Храни за бързо отслабване

Има ли храни, които ни помагат да отслабнем? Ако да, не съдържат ли всички те калории?

Да, те съществуват и да, те имат калории, но телата ни използват повече енергия като смилат храните, отколкото храните ни дават.

Можем да добавим, че те имат лечебни свойства. Те могат да ни помогнат да се отървем от килограмите по-лесно и по-бързо.

Лимон

Лимонът е една от най-добрите храни за бързо отслабване. Този плод има прочистващи, алкализиращи и антиоксидантни свойства. Всички те са допълващи към всяка диета.

Когато се опитваме да отслабнем, лимонът ни помага да смиламе и премахнем голяма част от мазнините. Също така ни помага да се борим със задържането на течности и ни дава усещане за ситост. Това е добре, тъй като намалява изкушението за закуска през всички часове на деня.

Можем да използваме всички части на лимона. Това включва пулпата и кората. Поради това ви препоръчваме винаги да използвате органични лимони. По този начин знаете, че не съдържат нежелани пестициди, восъци или други химикали.

Джинджифил

джинджифил за отслабване

Тази екзотична храна има пикантен и освежаващ вкус. Също така има ползи за ускоряване на метаболизма. Това го прави необходим за изгарянето на калории.

Много хора могат да напълнеят бързо, защото имат бавен метаболизъм. Това може да се подобри чрез упражнения и добри навици. Въпреки това ние също трябва да се опитаме да използваме храни като джинджифил, за да го ускорим.

Коренът също регулира нивата на кръвната захар и позволява да контролираме естествено апетита си.

Семена от чиа

Семената от чиа са чудесна храна, която помага при загубата на тегло. Те ни позволяват да отслабваме по здравословен начин. Те също помагат на червата и могат да се преборят със запек. В края на краищата, важно е да имаме чисто дебело черво.

Тези семена помагат да намалим подуването на корема, така че нашите черва да поддържат движението. Семената от чиа също са пълни с протеини, фибри и антиоксидантни съединения. Всички те ги правят чудесна храна за ядене.

За да постигнете най-голям ефект, трябва да ги оставим да се накиснат няколко часа преди ядене.

Рецепта за бързо отслабване с лимон, джинджифил и семена от чиа

Лимон, джинджифил и чиа

Съставки

 • сокът на 1 органичен лимон
 • 1 супена лъжица (14 гр.) семена от чиа
 • парче прясно настърган джинджифил или 1 супена лъжица (2.5 гр.) джинджифил на прах
 • 2 чаши (400 мл.) вода
 • стевия за подслаждане (по избор)

Приготовление

 • За да приготвите тази напитка, следвайте следните стъпки:
 • Предишната вечер поставете семената от чиа в двете чаши вода.
 • На следващия ден смесете семената чиа със сока от лимон и джинджифил.
 • За повече ползи може да добавите малко лимонова кора. Тази част от лимона има много хранителни вещества, които пулпата и сокът не съдържат.
 • Добавете стевия, за да подсладите напитката според вашия вкус.

Кога да я пиете

Когато сте смесили напитката и има гладка текстура, е готова. Не я прецеждайте.

Трябва да разделите пиенето на тази напитка през целия ден. Примерен график, който да следвате е:

 • 1/3 от напитката за закуска
 • 1/3 от напитката за закуска в средата на сутринта
 • 1/3 от напитката за следобедна закуска

Може да пиете напитката с лимон, джинджифил и чиа всеки ден в продължение на 15 дни. Този режим може да се повтаря веднъж на всеки 3 месеца.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Vuksan, V., Jenkins, A. L., Brissette, C., Choleva, L., Jovanovski, E., Gibbs, A. L., … Hanna, A. (2017). Salba-chia (Salvia hispanica L.) in the treatment of overweight and obese patients with type 2 diabetes: A double-blind randomized controlled trial. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2016.11.124
 • Greig, E. (2014). Weight loss. In Acute Medicine: A Symptom-Based Approach. https://doi.org/10.1007/9781139600354.069
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.