Как да лекуваме диабет със стевия и канела

Канелата повишава инсулиновата чувствителност, като по този начин контролира нивата на глюкозата.
Как да лекуваме диабет със стевия и канела

Последна актуализация: 16 януари, 2019

В тази статия ще ви покажем едно чудесно природно лечение на диабед със стевия и канела. Прочетете я.

Диабет тип II е по-често срещаната разновидност на това заболяване. Той обикновено започва да се проявява постепенно. При диабет от втори тип панкреасът произвежда инсулин, но инсулинът не се усвоява правилно от организма.

Лечението може да се осъществява чрез лекарства, инжекции с инсулин или и двете. Диабетът обикновено няма специфични симптоми, така че може дори да не бъде забелязан.

Трябва да се опитате да контролирате това заболяване, защото с течение на времето може да възникнат очни, бъбречни и нервни лезии, както и да развиете сърдечно-съдови заболявания, инсулт и дори да се наложи да се ампутира крайник. В тази статия, вие ще научите за един естествен метод за лечение на диабет – лечение със стевия и канела.

Лечението

Специалистите обикновено разглеждат нашия случай и ни предписват лечение, което да следваме. Строгата диета е от съществено значение.

Освен него ние можем да се почувстваме много по-добре, ако се упражняваме редовно, контролираме теглото си и следваме някои метода за природно лечение. В тази статия ще ви представим двата най-добрите естествени продукта: стевия и канела.

Стевия

През последните години сме чували много за стевията (Stevia rebaudiana). Тя се отглежда в Парагвай, където винаги е била много популярна.

Stevia

Канела

Някои проучвания показват, че канелата (Cinnamomum cassia) понижава нивата на глюкоза, холестерол и липиди при хора с диабет тип 2 и дори ги поддържа ниски за известно време, веднага след като ги приемете.

Съгласно данните от тези изследвания, канелата повишава инсулиновата чувствителност, като по този начин контролира нивата на глюкозата, и освен това е много полезна поради високото количество антиоксиданти, които съдържа.

kanela

Лечение на диабет със стевия и канела …

Ако искате да се подложите на природно лечение със стевия и канела, препоръчваме първо да се консултирате с вашия лекар или с друго медицинско лице.

Начинът, по който лечението се провежда е следният: определя се период от един до три месеца, през който се пие специален разтвор три пъти дневно. Пие се сутрин, след обяд и в следобедните часове.

Разтворът е следният: кипваме две супени лъжици листа или прах от стевия и една чаена лъжичка канела на прах в продължение на пет минути. Опитайте се да намерите добро качество стевия и канела. Ако разтворът е прекалено сладък, препоръчваме да добавите изцеден лимонов сок.

Други съвети

По време на лечението ви препоръчваме да поддържате връзка с личния си лекар, за да измерва и контролира нивото на глюкозата в кръвта ви. Така ще можете да забележите ефекта от тези две растения и да контролирате приема на медикаментите.

Можете също така да добавите и други храни към вашата диета, които могат да бъдат много полезни:

  • Бирена мая: съдържа хром, който регулира нивата на кръвната захар
  • Пресен кресон: също съдържа хром
  • Пресен грах: действа като инсулиново растение
  • Пълнозърнести храни: особено ориз и овес, които регулират нивото на кръвната захар
  • Натурална кокосова вода: има хипогликемично действие.
  • Гъби рейши, майтаке и шийтаке: регулират нивата на глюкоза, наред с много други лечебни свойства и предимства за вашето тяло.

В допълнение, трябва да се следват стриктно медицинските насоки, да се правят упражнения редовно, слънчевите бани да са извън пиковите часове и емоционалните проблеми, които може да имате да се лекуват по естествен начин. Всичко това оказва влияние върху нашето благосъстояние и неминуемо се отразява на развитието на всяко заболяване.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.