Ускорете метаболизма си с тази напитка от зелен чай, грейпфрут и мента

Тази нискокалорична, питателна напитка може да се съчетае със здравословна диета, за да подобрите метаболизма и намали сантиметрите на талията ви.
Ускорете метаболизма си с тази напитка от зелен чай, грейпфрут и мента
Carlos Fabián Avila

Прегледано и одобрено от лекар Carlos Fabián Avila.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 26 август, 2022

Вашият метаболизъм се състои от серия химични процеси, които отговарят за трансформирането на енергията от консумираните храни в гориво за всяка клетка и орган в тялото. Свежа напитка от зелен чай, грейпфрут и мента ще ускори действието му и ще помогне да отслабнете.

Метаболизмът участва в контролирането на нивата на кръвната захар и поддържа баланса на телесното тегло. В допълнение той също играе роля в сърдечно-съдовата система и много други процеси, които се извършват в тялото, за да поддържате добро здраве.

Той работи по различен начин в организма на всеки човек в зависимост от неговия пол, възраст, размер на тялото и много други аспекти.

Въпреки това навиците като застоял начин на живот, пиенето на алкохол и храненето го забавят. Това влошава изгарянето на калории.

Това не причинява само забележимо увеличаване на теглото. В дългосрочен план метаболизмът допринася за развитието на определени заболявания, които наистина могат да повлияят на качеството на живот.

За щастие е доказано, че ако приемете добри навици и си набавяте определени хранителни вещества, можете да стимулирате метаболизма си и да избегнете тези проблеми.

Тук бихме искали да споделим рецепта за тази свежа напитка, приготвена от зелен чай, грейпфрут и мента. Тя е чудесна за хора, които имат проблеми с теглото  поради бавния метаболизъм.

Опитайте и вие!

Освежаваща напитка от зелен чай, грейпфрут и мента за ускоряване на метаболизма

Тази освежаваща напитка, приготвена от зелен чай, грейпфрут и мента е чудесна възможност за всеки, който иска да отслабне по здравословен начин.

Макар че това не е чудо за изгаряне на мазнини, редовната й консумация ще помогне да детоксикирате тялото и да стимулирате метаболизма си.

Това отчасти се дължи на нискокалоричните й съставки.

Ползите от зеления чай

Ползите от зеления чай - предпазва тялото от негативните ефекти на свободните радикали

Зеленият чай е фаворит в цял свят поради способността му да предпазва тялото от негативните ефекти на свободните радикали и опасностите от наднорменото тегло.

С високо съдържание на антиоксиданти, витамини и минерали, също така е с ниско съдържание на калории и помага да започнете метаболизма, за да можете ефективно да изгаряте калории.

В допълнение, на зеления чай се приписват термогенни и пречистващи ефекти. Това са две неща, които го правят толкова добър, че ви помага да изгаряте мазнини.

Включването му като редовна част от вашата диета ще ви помогне да изгорите дори до 19% повече мазнини.

Плюс това намалява усвояването на въглехидратите и липидите в кръвта. По този начин ограничава усвояването на калориите.

Ползите от грейпфрута

Грейпфрутът е един от най-препоръчителните цитрусови плодове за отслабване.

С ниското си съдържание на калории и високото съдържание на вода, му се приписват качества, които насърчават загубата на тегло. Това включва способността му да ви накара да се чувствате сити, докато ускорявате метаболизма си.

Той е диуретичен, пречистващ и съдържа антиоксиданти, които помагат за премахване на токсините и задържаните течности. По този начин това помага за намаляване на теглото и предотвратяване на заболявания.

В допълнение, плодът съдържа повече от 150 фитонутриенти, повечето от които флавоноиди, които поддържат добро сърдечно съдово здраве.

Ползите от ментата

Ментата е идеално растение за стимулиране на загубата на тегло

Известна с освежаващата си мощност, ментата е идеално растение за стимулиране на загубата на тегло и елиминирането на токсините.

Мощните й способности за подпомагане на храносмилането не само предотвратяват киселините в стомаха, но и помагат на хранителните вещества да се абсорбират по-добре и да премахват отпадъците, от които тялото ви не се нуждае.

В допълнение, това е противовъзпалително средство и съдържа антиоксиданти. Това отпуска тялото, като същевременно го предпазва от негативните ефекти на оксидативното увреждане.

Как да приготвим освежаваща напитка от зелен чай, грейпфрут и мента?

Освежаваща напитка от зелен чай, грейпфрут и мента

Тази нискокалорична, питателна напитка може да се съчетае със здравословна диета, за да подобрите метаболизма и намали сантиметрите на талията ви.

Можете да я пиете през целия ден, като започнете най-напред сутрин на празен стомах.

Съставки

 • 1 литър вода
 • 5 пакетчета зелен чай
 • 1 грейпфрут
 • 8 листа от мента
 • 1 супена лъжица мед (по избор)

Приготовление

 • Загрейте водата. След като кипне, добавете пакетчетата зелен чай.
 • Отстранете от котлона. Оставете да престои 5 до 10 минути и добавете грейпфрута, нарязан на филийки.
 • Добавете листата от мента и изчакайте поне 2 часа преди да консумирате.
 • Препоръчваме ви да го приготвите вечерта, така че да е готов, когато станете.
 • Ако искате, можете да го подсладите с 1 супена лъжица мед.
 • Може да видите резултати след две седмици.

Не забравяйте, че заедно с пиенето на тази напитка трябва да подобрите някои навици в начина си на живот, ако искате да се борите с бавния метаболизъм и да видите значителна загуба на тегло.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3; 9 (11): 1211.
 • Fujioka K, Greenway F, et al. The effects of grapefruit on weight and insulin resistance: relationship to the metabolic syndrome. Journal of Medicinal Food. 2006. 9 (1): 49-54.
 • Hensrud D. Can I boost my metabolism to lose weight? Mayo Clinic. Marzo 2021.
 • Jamous R, Abu-Zaitoun S, et al. Antiobesity and antioxidant potentials of sleeted Palestinian medicinal plants. Evidenced Based Complementary and Alternative Medicine. Junio 2018. 8426752.
 • Koithan M. Using herbal remedies to maintain optimal weight. Journal of Nurse Practice. Febrero 2010. 6 (2): 153-154.
 • Rothenberg DO, Zhou C, Zhang L. A Review on the Weight-Loss Effects of Oxidized Tea Polyphenols. Molecules. 2018 May 14;23(5):1176
 • Valenzuela BA., El consumo de te y la salud: características y propiedades benéficas de esta bebida milenaria. Rev Chil Nutr, 2004.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.