Анален оргазъм: полезни съвети за вас и вашия партньор

Възможен е анален оргазъм. Ако имате въпроси относно него и искате да го изпитате, следвайте тези съвети, за да подобрите изживяването си.
Анален оргазъм: полезни съвети за вас и вашия партньор
Leidy Mora Molina

Прегледано и одобрено от медицинска сестра Leidy Mora Molina.

Написано от Pablo Andrés Rojas Ramírez

Последна актуализация: 12 май, 2023

Сексът и удоволствието са теми, които са все по-отворени за изследване и експериментиране. В днешно време много хора и двойки искат да опитат анален секс и да се оставят да бъдат увлечени от удоволствието. В тази статия ще откриете как да постигнете анален оргазъм и всички съвети, от които се нуждаете, за да му се насладите максимално.

Кой може да изпита анален оргазъм? Какво е чувството? Трябва ли да се погрижите предварително? Ще боли ли? Има много въпроси. И не е лошо да сте любопитни.

Анален оргазъм: възможно ли е?

Ако се чудите дали е възможно да постигнете кулминация чрез анална стимулация, отговорът е да. Анусът е пълен с нервни окончания и правилната му манипулация може да бъде много вълнуваща за някои хора.

Всеки може да достигне анален оргазъм. Така че, ако сте нетърпеливи да изпитате нови удоволствия, не се страхувайте и се информирайте колкото е възможно повече. Не забравяйте, че златното правило, когато става въпрос за анален секс, е да искате да го правите и да се отпуснете. Добър лубрикант, играчка или партньор ще се погрижат за останалото.

Разлики между P-точката и A-точката

Важно е да се уточни, че мъжете и жените изпитват аналния оргазъм по различен начин. При мъжете стимулацията на простатата е ключова, докато при жените отговорната зона е А-точката.

Какво е P-точката?

Цисполовите мъже и хората, причислени към мъжкия пол, се раждат с простата. Този орган с размер на орех е отговорен за голяма част от спермата, отделена по време на еякулация. При възбуда простатата се подува и правилното й натискане генерира голямо удоволствие и по-интензивни оргазми.

Тъй като простатата се намира на 5 сантиметра от ануса, можем да я стимулираме с пръсти през перинеума или P-точката, която е областта между тестисите и ануса. Можете да докоснете, оближете или проникнете нежно и да намерите метода, който най-много ви вълнува, за да постигнете анален оргазъм.

Простата
Масажът на простатата е възможен индиректно през перинеума, който е областта между тестисите и ануса.

Анален оргазъм – какво е А-точката?

Жените нямат простата, но имат ерогенна зона, известна като А-точка, която им помага да изпитат интензивно анален оргазъм. Много от тях описват този тип кулминация като вълни от удоволствие, които се раждат дълбоко отвътре и се разпространяват в цялото тяло.

По време на анален секс тази точка, разположена на около 12 до 15 сантиметра във влагалището, се стимулира индиректно. Тъй като е зона, пълна с нервни окончания, тя увеличава възбудата, което й позволява да стане много смазана и можете да достигнете оргазъм по-бързо.

Предпазни мерки и съвети за постигане на анален оргазъм

Аналната стимулация може да бъде сексуална практика, която извършвате сами, чрез мастурбация, или може да бъде част от вас, която споделяте с други хора. Какъвто и да е случаят, има разлики в подготовката. Ето няколко полезни съвета.

Ако вие сте човекът, който ще изпитва анален оргазъм

 • Не забравяйте, че е задължително да сте възбудени и да желаете да стимулирате зоната. Ако не се чувствате уверени, най-добре е да спрете и да опитате друг ден.
 • Отпускането е от ключово значение за избягване на ненужна болка. Ако сме напрегнати по време на полов контакт, анусът няма да се разшири.
 • Защитата е от първостепенно значение. Използването на презерватив помага да се избегне рискът от полово предавани болести и инфекции.
 • Прелюдната игра помага за постепенно увеличаване на възбудата. Преди да опитате пенетрация, оставете оралния секс и ръцете да бъдат главните герои.
 • Някои секс играчки, като тапи, могат да ви помогнат да се подготвите така, че стимулацията или проникването да не са болезнени.
 • Лубрикантът никога не е излишен. Анусът не се смазва сам, за разлика от вагината, така че не пестете.
 • Можете да си направите клизма, за да се чувствате по-удобно. Инцидентите са нормална част от аналния секс, но ако искате да ги избегнете, можете да се пречистите.
 • И накрая, оставете нещата да потекат и вървят с вашето собствено темпо. Не го правете заради партньора си, а за да изпитате нови начини за намиране на удоволствие.

Ако вие сте този, който ще прониква

 • Аналния секс не е надпревара с часовника, а вид кулминация, която надгражда. Прелюдната игра е ключова преди да започне проникването.
 • Измийте и дезинфекцирайте ръцете си преди секс. Също така дръжте ноктите си къси и изпилени, за да избегнете нараняване на областта.
 • Използвайте презерватив. Можете да го използвате върху секс играчки, пръсти и пенис.
 • Никога не преминавайте от анален към вагинален секс с един и същи презерватив. Всеки път, когато сменяте отворите, сменете презервативите.
 • Не се страхувайте да изследвате други части на тялото. Милувките и целувките по зърната, тила или гърдите са приятно докосване, което ще помогне за разширяване на други места.
 • Създайте атмосфера на доверие с партньора си, която му/й позволява да се чувства комфортно и да знае, че и двамата искате да постигнете анален оргазъм.

Как да стимулираме аналната област?

Анусът и цялата област около него, както вътрешно, така и външно, са пълни с нервни окончания , които могат да бъдат стимулирани по различни начини. Сексуалността на всеки е различна, така че предпочитанията са различни.

Някои избират пръсти, други играчки, а някои се придържат към оралния секс. Просто слушайте партньора си и се опитайте да се уверите, че и двамата се наслаждавате максимално.

Оралният секс е чудесен съюзник

Преди да се опитате да проникнете в партньора си, оставете езика си да играе със задните му части и цялата перианална област. Това ще я възбужда все повече и ще спомогне за разширяването, необходимо за безболезнено проникване. Започнете с леки движения около ануса.

Играйте с пръсти

Докато използвате езика си, за да разширите отвора малко по малко, можете да използвате пръстите си, за да улесните работата, след като зоната е овлажнена. Започнете с кръгови движения и лек натиск. Опитайте се да не бъдете агресивни с движенията в началото.

Ако вашият партньор има простата, намажете добре безименния си пръст и постепенно го вкарайте в ануса. Не пестете от лубриканта и внимавайте с натиска.

След като сте вътре, огънете леко пръста си в търсене на простатата. Лесно ще откриете дали партньорът ви е възбуден. Оставете го да ви води и натиснете внимателно.

С постоянно кръгово движение можете да стимулирате перфектно както P-точката, така и A-точката. Комуникацията като двойка е ключова. Ако е необходимо, увеличете скоростта и генерирайте вибрация с пръстите си.

Проникване и секс играчки

След като и двамата сте достатъчно възбудени и партньорът ви е готов, е време да започнете пенетрацията. Аналният секс може да бъде болезнен, ако действате агресивно, което го прави травматично, а не приятно преживяване. Съгласието и нежността са ключови.

Независимо дали използвате пениса си или секс играчка като вибратор или колан, винаги имайте под ръка лубрикант, който да нанесете отново, ако е необходимо. Бавно започнете да го вкарвате, като поддържате лек натиск, докато анусът свикне.

Започнете да играете с дълбочина и винаги бъдете внимателни към желанията на партньора си. Някои хора обичат бързи и дълбоки прониквания, докато други предпочитат по-бавни тласъци, за да избегнат болката. Успокойте се и се насладете на всяка секунда и изпитано усещане.

Ако използвате секс играчки, можете да контролирате скоростта на техните вибрации, за да се наслаждавате и двамата. Увеличете силата, когато са на път да достигнете оргазъм, за да генерирате по-интензивно удоволствие.

Използването на секс играчки трябва да става със съгласието на двойката и спазване на тяхната хигиена.

Стимулирайте други ерогенни зони

Правенето на анален секс не означава, че няма други области в тялото, които не можете да стимулирате, за да увеличите удоволствието. Намерете перфектната комбинация както за вас, така и за вашия партньор, за да се насладите максимално на изживяването.

Можете да стимулирате клитора или пениса, докато сте проникнати, за да постигнете анален оргазъм. Просто помолете за това или си помогнете с играчка.

Всеки има свои зони, които го карат да се възбужда бързо. За някои това е тила или ушите, а за други зърната или краката.

Перфектни пози за анален секс

Въпреки че е вярно, че можете да правите секс в каквато позиция искате, когато правите анален секс, има някои, които улесняват проникването и намаляват естествения дискомфорт. Ако сте с партньора си, стоенето с повдигнат крак помага за улесняване на проникването, както и осигурява перфектен ъгъл за стимулиране на клитора или пениса.

Друга удобна позиция, която можете да опитате, е кучешкият стил. Едно от предимствата е, че можете да контролирате скоростта и дълбочината на проникване и ви дава свобода да използвате ръцете си върху други ерогенни зони.

Човешкото тяло е безкрайна машина за удоволствие, така че не се страхувайте да експериментирате, ако искате това. Просто попийте възможно най-много информация и го направете, когато се чувствате сигурни.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Carballo-Diéguez, Alex, et al. “Rectal douching associated with receptive anal intercourse: a literature review.” AIDS and Behavior 22.4 (2018): 1288-1294.
 • Farje, Melina. “Algunas consideraciones sobre el carácter y su relación con el erotismo anal.” XII Congreso Internacional de Investigación y Práctica Profesional en Psicología. XXVII Jornadas de Investigación. XVI Encuentro de Investigadores en Psicología del MERCOSUR. II Encuentro de Investigación de Terapia Ocupacional. II Encuentro de Musicoterapia. Facultad de Psicología-Universidad de Buenos Aires, 2020.
 • McBride, Kimberly R., and J. Dennis Fortenberry. “Heterosexual anal sexuality and anal sex behaviors: a review.” Journal of sex research 47.2-3 (2010): 123-136.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.