7 сексуални пози, които ниските жени ще харесат

От съображения за комфорт и удоволствие, някои сексуални пози подобряват сексуалното изживяване за ниските жени. Научете всичко за тях тук.
7 сексуални пози, които ниските жени ще харесат

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 08 януари, 2023

Що се отнася до удоволствията от секса, няма ограничения във височината, това е ясно. Въпреки това, когато става въпрос за удоволствие, някои сексуални пози за ниски жени могат да се окажат по-удобни. Знаете ли кои са те?

И въпреки че е вярно, че всичко зависи от предпочитанията и креативността на двойката, добре е да се вземат предвид сексуалните пози, които позволяват постигане на по-голяма хармония. Или защото позволяват по-добро движение, или защото има по-голям контрол върху проникванията, те са ключови за оргазма.

Най-доброто от всичко е, че те са отлични за интимните срещи, тъй като събуждат различни усещания и прекъсват онази рутина в секса, която понякога е големият враг на живота като двойка.

По-долу искаме да споделим 7 интересни сексуални пози за ниски жени. Не се колебайте да ги практикувате!

Вкусове и предпочитания в леглото

Както е известно, има разлики във вкусовете и предпочитанията в позициите, които се заемат в леглото или където и да е, когато практикувате секс, за да постигнете удовлетворение.

Понякога обаче това предпочитание е обусловено, не от вкуса, а от самата природа. Такъв е случаят с някои ниски жени, които могат да изпитват известен дискомфорт в интимността, особено когато партньорът им е по-висок.

Тази ситуация понякога намалява страстта на момента, тъй като може да включва повече физическо усилие или дори болезнен полов акт. Когато възникне такъв проблем, препоръчително е да споделите какво чувствате.

И въпреки че може да има табута относно сексуалността или несигурността, за да се говори за това, по-добре е двойката да знае какво се случва, за да бъде част от решението. И така двамата ще търсят най-удобния и удовлетворяващ начин и двамата да получат удоволствие.

Сексуални пози за ниски жени

Има ли по-подходящи сексуални пози за ниски жени? Разбира се, че има! Ето най-препоръчителните. В някои от тях мъжът контролира, а в други – жената.

Въпреки че все още няма много изследвания по този въпрос, малкото проучвания, които са направени, показват, че няма доказателства в подкрепа на хипотезата, че мъжкото доминиране би било най-вълнуващо. Така че, дами, вие също можете да поемете контрола и да му се насладите.

1. Сексуални пози за ниски жени – седнало положение

сексуални позиции

Диванът в хола е едно от местата, където можете да правите секс, без да сте в леглото или спалнята. Може да се превърне в най-добрия съюзник за среща, изпълнена с удоволствие и страст.

Карайки го да седне, жената може да поеме контрол над ситуацията и да го доминира с различен ритъмна движение. Освен това височината няма да е неудобство.

Как се прави?

 • Мъжът сяда на дивана и заема удобна поза.
 • След това тя сяда върху еректиралия му пенис, отпред или отзад.
 • Оттам тя контролира движението и дълбочината на проникване.

2. Коала

Добре познатата поза “коала” е една от любимите секс пози на ниските жени. Не само, че е доста удобна, когато мъжът е по-висок, но дава повече свобода на движение и позволява по-дълбоки прониквания.

Как се прави?

 • Мъжът носи жената, докато прониква в нея.
 • Междувременно тя обвива краката си около кръста му.

3. Сексуални пози за ниски жени – каубойка

сексуални пози за ниски жени

Всяка твърда повърхност е идеална за правене на ” каубойката “: леглото, килима и т.н. Това е една от най-привлекателните сексуални пози за момичета с малък ръст, защото улеснява контрола на движенията и дълбочината на проникване.

Как се прави?

 • Мъжът ляга по гръб върху избраната повърхност, а тя ляга върху него, сякаш язди кон.
 • След проникване, тя започва да се движи в желания ритъм.
 • Тази поза има предимството, че мъжът може едновременно да стимулира ануса на партньорката си.

4. Пеперуда

Друга сексуална поза за нарушаване на рутината е пеперудата. Няма нищо на кухненската маса? Перфектно! Това място е идеално да се насладите на тази позиция.

Някои ниски жени я харесват, защото на партньора им е по-удобно и може да поеме контрола върху половия акт. Твърди се, че с тази позиция можете да стимулирате и G-точката на жената.

Как се прави?

 • Жената лежи по гръб на кухненската маса или друга твърда, висока повърхност. Задните й части трябва да са на ръба, за да може той лесно да проникне.
 • След това го прегръща с краката си или ги повдига над раменете му.

5. Сексуални пози за ниски жени – лъжички

Любов и секс

Когато има известна разлика във височината в двойката, тази сексуална позиция дава много предимства на ниските жени. Първо, той може да се намести на необходимата височина, за да проникне в нея, независимо колко голяма разлика във височината има. От друга страна, тя може да се накланя колкото си иска, за да променя дълбочината на проникване.

Как се прави?

 • Двамата лежат в поза лъжички (подобна на фетална поза) и той прониква в нея отзад, докато стимулира тялото й с ласки.

6. Изправена кучешка поза

Класическата кучешка позиция може да бъде много удобна сексуална поза за ниски жени, дори когато партньорите са изправени. Тъй като може да се облегне на висока повърхност, няма да му е трудно да проникне в жената.

Важно е обаче да се контролира темпото, тъй като твърде дълбокото или твърде силното проникване може да бъде болезнено. А идеята е и двамата да достигнат оргазъм.

Как се прави?

 • Жената заема кучешка позиция, облегната на маса или твърда повърхност.
 • След това той се позиционира отзад и извършва проникването, като същевременно я хваща за бедрата.
 • Важно е да се отбележи, че анален секс може да се практикува и в тази поза.

7. Винтът

В тази позиция мъжът контролира малко повече ритъма на проникване и движенията. Подобно е донякъде на позицията на пеперудата, но с вариация.

Как се прави?

 • Жената лежи по гръб; тя заема L-образна позиция, с крака на една страна.
 • Мъжът е на колене и от там прониква в нея.
 • Може да се извърши анално или вагинално проникване.
 • Вариант на тази поза е жената да легне така, че задните й части да са почти до ръба на леглото, а мъжът да остане прав.

Начини за получаване на оргазъм

Готови ли сте да се почувствате по-пълноценни и по-уверени по време на връзките си? Не забравяйте да практикувате тези сексуални пози за ниски жени! Както виждате, те са перфектни и могат да накарат вас и вашия партньор да се чувствате по-комфортно в момента.

И не забравяйте, че ако има поза, която намирате за по-приятна, или ако има нещо, с което искате да експериментирате, можете да кажете на партньора си, за по-висока степен на сексуално удовлетворение, според вашите вкусове и предпочитания. Така заедно ще изследвате и ще откриете други алтернативи, тъй като има различни начини за достигане на оргазъм.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Ahumada, S., Lüttges, C., Molina, T., & Torres, S. (2014). Satisfacción sexual: revisión de los factores individuales y de pareja relacionados. Revista hospital clínico universidad de Chile25(1), 278-284. Disponible en: https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/lil-786565?lang=es
 • Doniger D. (2016). Redeeming the Kamasutra. Sheridan Books.
 • Harris, E. A., Thai, M., & Barlow, F. K. (2017). Fifty shades flipped: Effects of reading erotica depicting a sexually dominant woman compared to a sexually dominant man. The Journal of Sex Research54(3), 386-397. Disponible en: https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/00224499.2015.1131227
 • Navarro, B., Ros, L., Latorre, J. M., Escribano, J. C., López, V. y Romero, M. (2010). Hábitos, preferencias y satisfacción sexual en estudiantes universitarios. Revista Clínica de Medicina de Familia3(3), 150-157. Disponible en: https://pesquisa.bvsalud.org/portal/resource/pt/ibc-84949
 • Suárez J, Álvarez Gayou J,  Río. C, et al. (2000). Sexualidad humana. Manual Moderno.

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.