7 признака на нещастна връзка

· 01.09.2016
Не сравнявайте настоящото с миналото и не се опитвайте да променяте човека, в който преди време сте се влюбили такъв, какъвто е

Да бъдеш част от една връзка може да те накара да се чувстваш завършен и мотивиран, да се изправяш срещу всякакви предизвикателства в ежедневието. Това е особено вярно, когато можете да поддържате онази искра на любов и страст, която обикновено присъства в първите няколко месеца в дългосрочен план.

Но времето винаги работи срещу нас и ако и двамата попаднете в монотонни рутинни отношения може да откриете, че не получавате това, което някога сте имали във връзката. Ето защо толкова много двойки днес завършват поредните взаимоотношения, без да разбират защо.

Да продължите да сте част от връзка, която не ви прави щастливи е грешка и ако не внимавате, това може да попречи да изживеете самия живот на максимална степен и да намерите любовта, която ще ви направи щастливи.

Съществуват определени нагласи и чувства, които ще станат забележими, когато любовта започва да си отива или вече не сте щастливи като двойка. Разпознаването на признаците на една нещастна връзка е много важно – това може да помогне да сложите край или да направите нещо, за да разпалите отново любовта.

Важни признаци на нещастна връзка

1. Нямате физически или емоционален контакт

2-lipsa-na-vruzka

Имате ли проблеми с общуването? Загубили сте желанието за партньора си? Обичта липсва? Когато тези признаци започнат да се появяват, това е ясен знак за отслабени или изхабени отношения.

Загубата на тази физическа и емоционална връзка, дори и по време на интимни моменти, показва, че вече не сте щастливи като двойка.

2. Сравнявате настоящето с миналото

Повечето двойки могат да се съгласят, че техните първи седмици или месеци са най-вълнуващи, когато страстите са силни и е съществувало първоначалното вълнение от завладяването.

Но не може да се преструвате, че това ще продължи така завинаги, защото накрая ще стигнете комфортна зона, където единственият начин да се спасите е да вземете решение да направите промяна.

Ако от друга страна се уловите, че желаете партньорът ви да бъде същият, както е бил в началото е един от многото признаци на нещастна връзка в момента, и може да се нуждае от повече внимание от страна на този, който обичате.

3. Очаквате партньорът да се промени

3-spor

Да попаднете в капан, в който смятате, че даден човек ще промени характера си, за да отговаря на това, което очаквате от него е сериозна грешка, която може да унищожи една връзка.

Ако се влюбите в него такъв, какъвто е, защо искате да го промените? Но ако това все пак се случва, вероятно и двамата ще бъдете по-щастливи с някой друг.

4. Няма комуникация

Загубата на желание да се доверявате на партньора е един от най-важните признаци на една нещастна връзка и на практика е смъртна присъда за двойката. Комуникацията е един от ключовете към щастлива и здрава връзка, а когато я изгубите, това може да доведе до безброй проблеми.

Не се чувствате комфортно да споделяте чувствата си? Прекарвате времето заедно и говорите все по-трудно и малко? Смятате ли, че вашият партньор е скучен? Положителен отговор на който и да е от тези въпроси е ясен знак, че не сте щастливи.

5. Всичко, което той казва ви дразни

4-draznene

Няма значение дали нещо е направено с най-добри намерения. Партньорът ви дразни и накрая му се ядосвате.

Това е нещо, което може да доведе до неприятна и горчива нотка във връзката. Ако не ви харесва такъв, какъвто е толкова силно, колкото преди, време е да направите крачка назад и да помислите за това, което искате от партньора в живота.

6. Избягвате се

Партньорът може да ви се обажда, кара ви да ходите на различни места, или се опитва да намери начин да сте заедно … но вие търсите извинение, за да го избегнете.

Когато изгубите интерес да прекарвате времето заедно и предпочитате да се занимавате с други дейности, като да сте с приятелите, да гледате телевизия, или просто да сте сами, може да имате нещастна връзка.

7. Не полагате усилия за подобряване на нещата

Ако връзката ви е започнала да залязва и двамата сте нещастни, има две възможности: затворете тази глава от живота си, или започнете да се борите, за да съживите и да преоткриете връзката, която някога сте имали.

Но ако нямате желание, това е знак, че е време да сложите край.