Излезте от зоната си на комфорт, може да се окаже най-доброто решение, което сте вземали

· 29.04.2017
Когато нещо ново се случи в живота ни, обикновено го приемаме предпазливо, а не трябва да бъде така.

Всички сме се захващали с нещо, което на по-късен етап не си е струвало усилията. Осъзнаваме, че в действителност не сме подходили сериозно, понякога дори си мислим, че идеята е абсурдна.

Понякога започваме нещо толкова нелепо, че просто нямаме друг избор и продължаваме напред, просто за да видим докъде ще ни отведе.

Независимо дали вярваме или не, ситуации като тази могат да са ни полезни. Ние, в ролята си на човешки същества, сме отворени към нови преживявания, от които да се поучим и това е страхотно. По този начин откриваме щастието и баланса в живота.

Така че, кога беше първият път, в който се оставихте на течението и направихте неща, за които дори не сте си помисляли и се радвахте от постигнатото?

В тази статия искаме да помислим върху този въпрос.

Какво започва спонтанно и абсурдно

Да вземем като пример започването на връзка с човек, който е пълната ни противоположност. Някой, който харесва съвършено различни неща, има различен характер, но пък споделя същите емоции и страсти като нас. Ситуации като тази са несъмнено много интересни и интригуващи.

Можем да открием щастието на най-малко подходящите места, с хората, които харесваме най-малко, в най-неочакваното за нас време. Всеки си има своя лична история с много такива моменти.

Но въпреки всичко има различия, които не бива да забравяме. Независимо дали ни се вярва или не, има много хора, които не желаят да се доверят на интуицията си и да преживеят тези  моменти в живота си, свързани с редица възможности.

Ще ви разкажем повече за това.

Важността да се оставиш на течението

И преди сме говорили за това да се оставим на течението. Да уцелим точния момент и да знаем всичко, което се случва около нас е важно, а носенето по течението, без съмнение, е начин да открием щастието.

  • Има моменти, когато пред нас се появява неочаквана възможност, но я пропускаме, защото не се осмеляваме да действаме, защото ни е страх, че това не е правилното решение. А по-късно осъзнаваме, че това е било шанс за нас и започваме да съжаляваме за пропуснатата възможност.
  • Не ви предлагаме да действате, без да помислите или да направите нещо, без да се допитате до съвестта си. Просто ви съветваме да сте отворени към новите възможности.

Защото можете да направите крачка на сляпо, която си струва усилията, въпреки че винаги трябва да обмисляте решенията си.

Да се оставите на течението означава най-вече, че си вярвате и разбирате, че ви трябва малко смелост и безразсъдство, за да откриете щастливото си място.

Защото никога не знаем до къде би ни отвел определен път.

Със сигурност никой от нас не знае по кой път да поеме, кои хора да отбягва  и кои възможности са най-добрият избор за нас.

Имайки в предвид, че нищо не е определено и всичко може да се случи в този свят, защо все пак не поемаме определени рискове?

В действителност животът, характерът и личните ни постъпки са свързани с всяко решение или грешка, която правим.

  • Не трябва да забравяме, че най-добрите пътища винаги се намират извън зоната ни на комфорт. За съжаление понякога можем да прекараме много време извън зоната ни на комфорт, но да направим същите грешки и да запазим неудовлетворението си.
  • Ако мислите, че текущото ви обкръжение не ви прави щастливи, не се колебайте да излезете извън зоната си на комфорт. Можете да контролирате всичко в тази зона, но нищо, което правите вътре в нея, да не ви удовлетворява.
  • Това, което се намира извън зоната ни комфорт може и да ни плаши и дори да ни изглежда абсурдно. Но въпреки всичко тези нови емоции са най-добрият лек срещу нещастието ни.

Това, което започва спонтанно ни завладява

Да разгледаме следния пример. Някой ви предлага да направите нещо. Например да приготвите десерт или да ушиете дреха. Когато го направите всеки ви се възхищава. И така решавате да посветите живота си на това хоби или занимание, докато постепенно то не се превърне в начин на живот или с други думи – вашата работа.

  • Има периоди в живота ви, когато ви се случват странни неща, а вие не им обръщате достатъчно внимание първоначално. Но след време осъзнавате, че това, което ви се е случило не е абсурдно или смешно.

Вместо това осъзнавате, че това събитие или тази възможност може би е най-доброто нещо, което ви се е случвало до този момент в живота.

За да ви се случват такива неща трябва да внимавате и да се доверявате на инстинкта си. Защото откриваме истинската си стойност чрез една дума: самоувереност.

Никога не забравяйте това.