Най-ценното в живота не е материалното, а емоционалните връзки

С възрастта приоритетите се променят и е нормално значенето на определени хора да се увеличи или намали
Най-ценното в живота не е материалното, а емоционалните връзки
Raquel Aldana

Написано и проверено от психологът Raquel Aldana.

Последна актуализация: 26 януари, 2023

Наистина се чувстваме като у дома, когато сме сред хората, от които наистина се интересуваме. Най-ценното нещо в живота не се измерва в материалните притежания, а в емоционалните връзки.

Може да забравяме това от време на време, или да имаме моменти, в които не обръщаме твърде много внимание на този факт. Но в крайна сметка всичко е по-лесно, когато някой е до нас.

Да имаш емоционално сърце, богато на любов и приятелства става наистина смислено с течение на времето. Тогава няма значение дали говорим за себе си или за другите хора. С възрастта се научавате да оценявате удовлетворението, което ви кара да обичате, да имате рамо, на което да поплачете и ръце, на които да предложите топлина.

Любовта и цененето на онова, което ни заобикаля, е основата на растежа

емоционалните връзки с хората около нас са богатство

Емоционалното благоденствие се формира от тези задоволителни, здрави и реципрочни взаимоотношения, с които посяваме нашия начин на живот.

Приятелите и семейството имат различно значение в различните жизнени етапи, които съставят нашето емоционално развитие.

Когато разберете това, знаете, че няма нищо извън отношенията, които трябва да търсите.

С напредването на възрастта парите, работата или перфектната фигура вече нямат такова значение, колкото някога са имали в нашия умствен списък на съществените неща, които искаме в живота си.

срещите с приятели и емоционалните връзки, които имаме, топлят през годините.

Нашият списък с приоритети се променя през живота

Отношението ни се определя от приоритетите ни. Ето защо, когато погледнем назад, ще си кажем: “Промених се толкова много!”.

Ние сме човешки същества и по дефиниция се променяме, учим се и се отучваме във всички области на нашата реалност.

Различните преживявания ни карат да разберем колко е ефимерен живота. Така че, малко по малко все повече ценим опита на свързването по специален начин с другите. Това е емоционалното свързване и най-хубавото е да имаме някой, с когото да се смеем или да плачем, или да правим заедно каквото ни е нужно.

Имаме нужда от социален съюз, за да се чувстваме напълно завършени, и така осъзнаваме, че това е нещо, което никога не можем да купим с пари. Не сме богати, докато нямаме ХОРА в нашата вътрешна същност.

Нещо интересно

– Има магически хора. Кълна се, че съм ги виждал. Те са скрити във всички краища на планетата. Прикрити като нормални. Прикривайки своя специален начин на съществуване.

Те се опитват да се държат като другите. Ето защо понякога е толкова трудно да ги намеря. Но когато ги откриете, няма връщане назад. Никога не може да ги забравите.

Не казвайте на никого, но казват, че тези хора имат толкова силна магия, че ако те докоснат някога, те го правят завинаги.

-Неизвестен автор-

магическите хора, които ни заобикалят и обогатяват емоционалните връзки в живота ни

Има “магически хора”, които ни заобикалят навсякъде

“Магическите хора” са тези, които внасят щастие в нашия живот. Тези, които ни помагат да летим, да блестим и да разтоварваме онези ненужни камъни, които натрупваме по пътя от нашия емоционален багаж.

Споделяме взаимност, постоянство и усещане, че сме у дома с тях. Това са здрави взаимоотношения, които създават красива връзка между нас и нашата околна среда.

Искреният вид на тези магически хора облекчава нашите скърби и ни помагат да се отървем от препятствията, пред които сме изправени. Това са взаимоотношения, които ни помагат да бъдем по-осъзнати, по-чувствителни и по-емоционално и социално опитни.

Това е така, защото има някои неща, които можем да научим само чрез емоционалните връзки, които установяваме. Например научаваме значението на съчувствието, слушането, позволяването на другия човек да каже какво иска, създаването на добри взаимоотношения, вземането предвид на другите и изграждането на гладък и ефективен обмен.

Препоръчваме ви да прочетете и: Ако носите магията в себе си, имате всичко

И още за емоционалните връзки

За пореден път ключът е без съмнение да се оттеглим от незначителните нужди и да отделим време за укрепване на емоционалните връзки.

Защото изграждането на връзки ни ангажира в живота. Насърчава ни да бъдем по-добри и да открием онези сенки, които затъмняват нашия ежедневен живот.

Прекрасно е да имаме близки до нас хора, с които да имаме искрени взаимоотношения и които могат да изградят приятелство без егоизъм, лицемерие и лоши чувства.

Това не е лесно. Въпреки това, всички накрая изпитваме чувство, че това, което е наистина важно е да живеем в място, което се превръща в дом, благодарение на хората около нас.

И така обичайте и пазете тези значими хора, които са част от живота ви, сякаш той зависи от тях. Единственият начин да изпитате щастие в живота е чрез емоционалните връзки, които изграждате.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.