7 начина да изглеждате добре без грим

12 Януари, 2019
Красотата не идва само от вашият грим. Можете също да изглеждате невероятно добре без козметика. Просто трябва да се грижиш за кожата си отвътре.
 

Много известни личности се включват в интересна тенденция, като се появяват на публични места без грим.

 Много често смятаме, че има само един начин да изглеждаме добре – чрез използване на тонове грим, но това не е истината.
В тази статия искаме да споделим няколко съвета за грижа за кожата. По този начин можете да видите себе си толкова красива колкото сте, както казват французите – „au natural“.

Вярно е, че лицето ви се променя много, когато използвате грим. Няма съмнение за това. Но трябва да сме в състояние да приемем, че сме красиви дори без грим. Това означава без спирала, червило или руж.

Една жена е по-красива, когато може да осъзнаете красотата на нейните черти. И особено, ако е без нищо изкуствено по нея. За да изглеждате добре без грим, обърнете внимание на тези съвети.

Измивайте добре лицето си

добре измитото лице е красиво без грим

Ако кожата ви е чиста, ще изглеждате по-млада. И не само това, тя ще е лъчезарна и красива! Можете да се насладите на предимствата на почистващите препарати за лице, които продават в магазините, но винаги трябва да сте наясно с техните съставки.

Много пъти имат силни химикали. Те могат да премахнат мъртвите клетки на кожата ви, но да причинят както зачервяване, така и суха кожа.

 

Измиването на лицето ви два пъти на ден също е важно. Това предотвратява омазняването и пъпките, като същевременно ви кара да изглеждате в най-добрата си форма.

Ако измивате лицето си, само когато си вземете вана или сваляте грима си, помислете за това как може да го правите по-често. По-добре е, ако не забравяте да измиете лицето си както когато се събудите, така и преди да заспите.
Много скоро ще видите резултатите от това.

Ексфолирайте и освежете кожата си

Освен просто да измивате лицето си, е важно и да ексфолирате. Това ви позволява да се отървете от несъвършенствата и излишната мазнина.

Бъдете внимателни, за да не разтривате твърде много. В противен случай може да предизвикате зачервяване и раздразнение.

Ако не искате да използвате химически ексфолиант, можете да опитате да използвате захар.

Тоникът е важна част от процедурата за измиване на лицето ви. Той може да помогне за възстановяване на естественото ниво на рН.

Тоникът също може да премахне излишната мазнина, да намали порите и други.

Просто не забравяйте да имате предвид типа кожа, която имате когато купувате този продукт.

Вижте и: 6 техники за красиви, стегнати скули

Използвайте естествени продукти

без грим - използвайте естествени продукти

Гримът е скъп. Но още по-тревожно е раздразнението и бръчките, които може да причини.

Спиралата например, изисква много усилия за да бъде премахната. Това може да увреди крехките ви мигли, което е лошо, тъй като те са важни за защита на очите ви.

 
Добра алтернатива е вазелинът. Само с малко от него, можете да получите обемът и формата, която искате от вашите мигли.
Друг естествен грим е кокосовото масло. Можете да го използвате на устните си вместо.
То е едновременно хидратиращо и предпазва от ултравиолетови лъчи. Това е идеално за жени, които имат сухи или напукани устни.
Без червило, само с едно докосване на кокосовото масло и вие сте готови за път! Устните ви ще изглеждат чувствени, блестящи и здрави.

Използвайте слънцезащитни продукти

Много хора смятат, че най-добрият начин да изглеждате добре без грим, е да имате тен. Сигурно е, че повредената от слънцето кожа не е красива.

Вие дори трябва да бъдете внимателни през зимата и в дъждовни или облачни дни.

В противен случай може да пострадате от преждевременно остаряване, кожни заболявания и дори рак на кожата.

Ако имате много светла кожа, трябва да използвате слънцезащитен крем с най-малко 30 SPF.

И имайте предвид, че не е нужно да използвате различни продукти. Много кремове за кожата са с фактор за защита от слънцето. И също са хидратиращи.

Не докосвайте лицето си

как да изглеждаме добре без грим

Това е обичайна грешка, която мнозина правят. Докосваме кожата си, когато сме нервни, отегчени или ни е горещо.

Но този лош навик насърчава производството на мазнини и натрупването на бактерии. И двете неща могат да направят кожата ви да не изглежда здрава.

 
Също така не трябва да драскате лицето си. Това може да намали еластичността на кожата и да предизвика преждевременни бръчки.

Спете и се храните добре

Има много неща, които трябва да направите, за да получите здравословно изглеждащ външен вид. Измиването на лицето ви и пазенето от слънцето са добри за вас.

Но грижата ни не спира там. Трябва да следваме други здравословни навици, ако искаме чиста кожа.

Един добър навик е да си набавяте достатъчно сън. Когато спите достатъчно, това се вижда. Кожата ви е спокойна и няма тъмни петна. Няма да имате никакви тъмни кръгове, за които да се притеснявате. Кожата ви ще бъде стегната и здрава.

Препоръчва се да спите 8 часа в денонощието.

Също така трябва да се храните добре. Това ще помогне на кожата ви да изглежда добре. И няма да ви трябват килограми грим, за да скриете несъвършенствата.

Трябва да пиете поне по два литра вода, приблизително 8 чаши на ден. И се уверете, че включвате много сурови плодове и зеленчуци в диетата си.

Дори и през зимата плодовите или зеленчуковите смутита ще ви помогнат. Кожата ви ще изглежда по-млада и здрава.

Почистете веждите си

без грим

Перфектните вежди винаги се открояват. Ако изглеждат добре, няма значение дали не носите червило или руж. Очите ви ще изглеждат красиви.

Можете да отидете в салон за красота, за да ги оформите или да го направите сами.

Имате много възможности – някои използват кола маска, други пинсети или различни методи като този на премахване с конец. Ако не искате да изскубвате веждите си има и опция за това. Просто ги пригладете и ги задръжте на място с гел.

Други съвети, за да изглеждате добре без грим

  • Измивайте косата си всеки ден. Това предотвратява натрупването на мазнини.
  • Използвайте уред за извиване на мигли.
  • Използвайте капки за очи.
  • Щипете бузите си, за да се зачервят.
  • Обърнете внимание на вашата устната хигиена.