7 начина да изглеждате добре без грим

Красотата не идва само от вашият грим. Можете също да изглеждате невероятно добре без козметика. Просто трябва да се грижиш за кожата си отвътре.
7 начина да изглеждате добре без грим

Написано от Yamila Papa Pintor

Последна актуализация: 25 май, 2022

Много известни личности се включват в интересна тенденция, като се появяват на публични места без грим.

 Много често смятаме, че има само един начин да изглеждаме добре – чрез използване на тонове грим, но това не е истината.
В тази статия искаме да споделим няколко съвета за грижа за кожата. По този начин можете да видите себе си толкова красива колкото сте, както казват французите – “au natural”.

Вярно е, че лицето ви се променя много, когато използвате грим. Няма съмнение за това. Но трябва да сме в състояние да приемем, че сме красиви дори без грим. Това означава без спирала, червило или руж.

Една жена е по-красива, когато може да осъзнаете красотата на нейните черти. И особено, ако е без нищо изкуствено по нея. За да изглеждате добре без грим, обърнете внимание на тези съвети.

Измивайте добре лицето си

добре измитото лице е красиво без грим

Ако кожата ви е чиста, ще изглеждате по-млада. И не само това, тя ще е лъчезарна и красива! Можете да се насладите на предимствата на почистващите препарати за лице, които продават в магазините, но винаги трябва да сте наясно с техните съставки.

Много пъти имат силни химикали. Те могат да премахнат мъртвите клетки на кожата ви, но да причинят както зачервяване, така и суха кожа.

Измиването на лицето ви два пъти на ден също е важно. Това предотвратява омазняването и пъпките, като същевременно ви кара да изглеждате в най-добрата си форма.

Ако измивате лицето си, само когато си вземете вана или сваляте грима си, помислете за това как може да го правите по-често. По-добре е, ако не забравяте да измиете лицето си както когато се събудите, така и преди да заспите.
Много скоро ще видите резултатите от това.

Ексфолирайте и освежете кожата си

Освен просто да измивате лицето си, е важно и да ексфолирате. Това ви позволява да се отървете от несъвършенствата и излишната мазнина.

Бъдете внимателни, за да не разтривате твърде много. В противен случай може да предизвикате зачервяване и раздразнение.

Ако не искате да използвате химически ексфолиант, можете да опитате да използвате захар.

Тоникът е важна част от процедурата за измиване на лицето ви. Той може да помогне за възстановяване на естественото ниво на рН.

Тоникът също може да премахне излишната мазнина, да намали порите и други.

Просто не забравяйте да имате предвид типа кожа, която имате когато купувате този продукт.

Използвайте естествени продукти

без грим - използвайте естествени продукти

Гримът е скъп. Но още по-тревожно е раздразнението и бръчките, които може да причини.

Спиралата например, изисква много усилия за да бъде премахната. Това може да увреди крехките ви мигли, което е  лошо, тъй като те са важни за защита на очите ви.

Добра алтернатива е вазелинът. Само с малко от него, можете да получите обемът и формата, която искате от вашите мигли.
Друг естествен грим е кокосовото масло. Можете да го използвате на устните си вместо.
То е едновременно хидратиращо и предпазва от ултравиолетови лъчи. Това е идеално за жени, които имат сухи или напукани устни.
Без червило, само с едно докосване на кокосовото масло и вие сте готови за път! Устните ви ще изглеждат чувствени, блестящи и здрави.

Използвайте слънцезащитни продукти

Много хора смятат, че най-добрият начин да изглеждате добре без грим, е да имате тен. Сигурно е, че повредената от слънцето кожа не е красива.

Вие дори трябва да бъдете внимателни през зимата и в дъждовни или облачни дни.

В противен случай може да пострадате от преждевременно остаряване, кожни заболявания и дори рак на кожата.

Ако имате много светла кожа, трябва да използвате слънцезащитен крем с най-малко 30 SPF.

И имайте предвид, че не е нужно да използвате различни продукти. Много кремове за кожата са с фактор за защита от слънцето. И също са хидратиращи.

Не докосвайте лицето си

как да изглеждаме добре без грим

Това е обичайна грешка, която мнозина правят. Докосваме кожата си, когато сме нервни, отегчени или ни е горещо.

Но този лош навик насърчава производството на мазнини и натрупването на бактерии. И двете неща могат да направят кожата ви да не изглежда здрава.

Също така не трябва да драскате лицето си. Това може да намали еластичността на кожата и да предизвика преждевременни бръчки.

Спете и се храните добре

Има много неща, които трябва да направите, за да получите здравословно изглеждащ външен вид. Измиването на лицето ви и пазенето от слънцето са добри за вас.

Но грижата ни не спира там. Трябва да следваме други здравословни навици, ако искаме чиста кожа.

Един добър навик е да си набавяте достатъчно сън. Когато спите достатъчно, това се вижда. Кожата ви е спокойна и няма тъмни петна. Няма да имате никакви тъмни кръгове, за които да се притеснявате. Кожата ви ще бъде стегната и здрава.

Препоръчва се да спите 8 часа в денонощието.

Също така трябва да се храните добре. Това ще помогне на кожата ви да изглежда добре. И няма да ви трябват килограми грим, за да скриете несъвършенствата.

Трябва да пиете поне по два литра вода, приблизително 8 чаши на ден. И се уверете, че включвате много сурови плодове и зеленчуци в диетата си.

Дори и през зимата плодовите или зеленчуковите смутита ще ви помогнат. Кожата ви ще изглежда по-млада и здрава.

Почистете веждите си

без грим

Перфектните вежди винаги се открояват. Ако изглеждат добре, няма значение дали не носите червило или руж. Очите ви ще изглеждат красиви.

Можете да отидете в салон за красота, за да ги оформите или да го направите сами.

Имате много възможности – някои използват кола маска, други пинсети или различни методи като този на премахване с конец. Ако не искате да изскубвате веждите си има и опция за това. Просто ги пригладете и ги задръжте на място с гел.

Други съвети, за да изглеждате добре без грим

  • Измивайте косата си всеки ден. Това предотвратява натрупването на мазнини.
  • Използвайте уред за извиване на мигли.
  • Използвайте капки за очи.
  • Щипете бузите си, за да се зачервят.
  • Обърнете внимание на вашата устната хигиена.

Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.