Намалете бръчките край очите с този нощен крем

Бръчките тип пачи крак са фини линии, образуващи се в ъгъла на очите поради мимическите жестове, възрастта и излагането на слънце. Уморихте ли се от тези неприятни признаци на стареене? Опитайте този натурален нощен крем!
Намалете бръчките край очите с този нощен крем
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Carolina Betancourth

Последна актуализация: 25 април, 2023

За да се предпазите и намалите появата на пачия край край очите е важно да използвате слънцезащитни продукти, както и кремове със съдържание на регенериращи кожата съставки. Днес ще ви представим нощен крем, който може да ползвате за тази цел.

Бръчките тип пачи крак са фини линии, образуващи се в ъгъла на очите поради мимическите жестове и намаленото количество на колаген и еластин.

Те са част от естествения процес на стареене, въпреки че се влияят и от излагането на слънце и вредното въздействие на свободните радикали.

Доказано е, че стресът, непълноценното хранене и вредните навици като тютюнопушенето и прекаляването с алкохола също спомагат появата на тези неприятни бръчици.

За щастие, има много козметични продукти и терапии, използващи подхранващи вещества за защита на лицето и значително намаляване на бръчките.

Един от тези продукти е нощен крем от 3 съставки със специално действие, който възстановява деликатната кожа и я подмладява.

В следващите редове ще ви разкажем за този крем и съставките му, както и как да си го приготвите в няколко лесни стъпки.

Внимание!

Нощен крем за намаляване на пачия крак

Този нощен крем се приготвя от здравословни съставки като масло от гроздови семки, капсули витамин E и масло от ший.

Той е 100% органичен продукт, който за разлика от готовите кремове, предлагани в магазините, не е скъп и няма неприятни странични ефекти.

Дължи невероятното си действие на високото си съдържание на основни мастни киселини и антиоксиданти, които след като попият веднъж, стимулират възстановяването на кожата, като същевременно увеличават нивата на колаген и еластин.

Ежедневната му употреба намалява вредното въздействие на свободните радикали и стяга отпуснатата кожа.

Ползите на маслото от гроздови семки

Нощен крем с масло от гроздови семки

Маслото от гроздови семки е изключително известен продукт в грижата за кожата и подмладяващите козметични продукти. То притежава редица забележителни качества:

 • Съдържа голямо количество линолова киселина, натурална съставка укрепваща клетъчните мембрани за подобряване вида на кожата .
 • Антиоксидантите му намаляват разрушаването на кожните клетки и появата на ранни бръчки, причинени от клетъчното увреждане.
 • Притежава и противовъзпалително действие, намаляващо големината на торбичките под очите както и отичането на клепачите.
 • Маслото действа като натурална стягаща съставка, запазваща кожата тонизирана, еластична и съвършена – без появяващи се ранни бръчки.

Редовното му нанасяне върху лицето помага и срещу леки петна и торбички под очите.

Ползите на витамин E

Витамин E, съдържащ се в храната или приеман под формата на добавка, е натурален антиоксидант намаляващ белезите, петната и фините линии. Освен това:

 • Редовният му прием има защитно действие срещу вредните слънчеви лъчи.
 • Намалява недостига на колаген и еластин.
 • Действа като подмладяваща съставка.

Витамин E е силно препоръчван за намаляване на пачия крак покрай очите и другите признаци на стареене, появили се преждевременно.

Ползите на маслото от ший

Нощен крем с масло от ший

Маслото от ший е растителна мазнина с антиоксидантно и противовъзпалително действие, използвана от години в козметичната индустрия.

Някои го считат за основния и най-важен натурален „виновник“ за възстановяване на кожата, тъй като я подхранва в дълбочина и я предпазва от появата на фини мимически бръчки и други несъвършенства.

Състои се от омекотяващи и съживяващи съставки правещи кожата здрава, тонизирана и по-малко предразположена към появата на бръчки.

Маслото от ший съдържа витамин E, антиоксиданта катехин и линолова киселина, които стимулират клетъчната активност за съживяване и подмладяване на лицето.

Приготвяне на нощния крем

Приготвяне на нощен крем

Тайната за ефикасността на този нощен крем се крие в използването на висококачествени съставки, за предпочитане органични.

Лесно можете да откриете витамин E, маслата от ший и гроздови семки в дрогериите и магазините за козметика.

Съставки

 • 5 1/2 супени лъжици масло от ший (70 гр.)
 • 2 капсули витамин E
 • 2 супени лъжици масло от гроздови семки (30 гр.)
 • 1 херметически затварящо се стъклено бурканче

Приготвяне

 • Разтопете маслото от ший на водна баня. След като стане течно, добавете и двете капсули витамин E и маслото от гроздови семки.
 • Отстранете съда от котлона, оставете сместа да престои няколко минути и преди да се втвърди, я изсипете в херметически затварящото се стъклено бурканче.

Начин на употреба

 • Вземете малко количество от крема и го нанесете върху кожата около очите преди сън.
 • Използвайте крема всяка вечер или поне 3 пъти седмично.

Запомнете, че ще се радвате на видими резултати след няколко седмици на употреба и че терапията трябва да е съпроводена с ежедневно нанасяне на слънцезащитен продукт.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.


 • Roca, P. (2014). Arrugas. In Arrugas.
 • Gac, H. (2000). Algunos cambios asociados al envejecimiento. Boletin Escuela de Medicina.
 • Alvarez Fontanet, E. (1995). Consecuencias del estrés oxidativo de la piel por radiaciones ultravioleta. Revista Cubana de Investigaciones Biomédicas.
 • Palomar-Llatas, F., Fornes-Pujalte, B., Arantón-Areosa, L., & Rumbo-Prieto, J. (2013). Envejecimiento cutáneo y dermatoporosis. Enfermeria Dermatologica.
 • Consalvo, L., Dabhar, M., Santiesteban, M. M., Stengel, F. M., & Femando, D. (2006). Envejecimiento cutáneo ¡La expectativa de vida no deja de aumentar… el envejecimiento tampoco! Arch Argent Dermatol. https://doi.org/10.1007/s10032-005-0147-6
 • Kapoor, S., & Saraf, S. (2010). Assessment of viscoelasticity and hydration effect of herbal moisturizers using bioengineering techniques. Pharmacognosy magazine6(24), 298–304. https://doi.org/10.4103/0973-1296.71797
 • Rizvi, S., Raza, S. T., Ahmed, F., Ahmad, A., Abbas, S., & Mahdi, F. (2014). The role of vitamin e in human health and some diseases. Sultan Qaboos University medical journal14(2), e157–e165.
 • Lin, T. K., Zhong, L., & Santiago, J. L. (2017). Anti-Inflammatory and Skin Barrier Repair Effects of Topical Application of Some Plant Oils. International journal of molecular sciences19(1), 70. https://doi.org/10.3390/ijms19010070

Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.