6 признаци, че имате проблеми с червата

· 19.05.2018
Знаете ли, че депресията и стреса могат да бъдат в резултат от тях? Появата на акне или екземи също могат да са симптом, затова не ги пренебрегвайте

Проблемите с червата могат да бъдат предизвикани от излишите токсини в организма. Червата са вътрешен орган, намиращ се в горната част на корема, между стомаха и ректума; те са част от храносмилателната система и са разделени на две части.

Двете части на червата са дебелото и тънкото черво. Въпреки че съставляват един и същ орган и изпълняват подобни функции, тези функции са много специфични за всеки един от тях.

Целта на този орган е да обработва храната, като се започне с тънките черва, където се извършва по-голямата част от това; хранителните вещества се абсорбират от епителните клетки, които на свой ред ги разпределят в кръвния поток, за да ги пренасят в другите части на тялото.

Този процес завършва с дебелото черво; което абсорбира минерални соли и вода, за да създаде фекална материя, която след това се изхвърля от тялото.

Червата: важни и крехки

проблемите с червата могат да са наистина непоносими

Без съмнение значението на тази област на тялото е в остър контраст с крехкостта им; въпреки че това се случва с повечето вътрешни органи. Тази крехкост е свързана със серията вещества, които преминават през тях.

Проблемите с червата са по-чести, отколкото може да си представите и са свързани с храносмилателни проблеми; най-лесният начин да откриете това е, като работите там, където е болката.

Болките в корема, стомаха или подуването са основните показатели. Има обаче и други, по-рядко срещани признаци, които могат да отхвърлят заболявания или чревни проблеми.

В тази статия ще ви разкажем за някои от тях.

Признаци, които ще ви разкрият, че имате чревни проблеми

Глад за захар

Бактериите, които се намират в червата често могат да се превърнат в небалансирани, причинявайки проблеми, свързани с яденето на сладкиши или захарни продукти.

Проблемът с това е, че в началото получавате желание да ядете тези видове храни както обикновено, но с течение на времето започвате да получавате прекомерен глад за тях.

Твърде многото захар може да предизвика редица здравословни проблеми като затлъстяване.

Психологически проблеми

симптом за проблеми с червата - психичен дисбаланс

Много хора биха могли да мислят, че проблемите с червата са много далеч от мозъка, твърде далеч, за да бъдат свързани. Връзката между тях обаче е много по-близка.

Следователно психологически проблеми като депресия, стрес и тревожност могат да бъдат признаци или чревен проблем.

Серотонинът е невротрансмитер, който ни накара да се чувстваме добре, спокойни и щастливи; той се произвежда в червата, поне по-голямата част от него. Поради тази причина настроението ви може да бъде предупреждение за това как се чувства тялото.

Прекомерна глюкоза

Една от основните функции на червата е да обработват храна, която разбира се включва захар; ако има проблем с тази функция, този процес може да излезе извън контрол.

Прекомерната глюкоза е един от основните проблеми, свързани с този проблем; също известна като висока кръвна захар, основа за заболявания като диабет.

Освен това метаболитните процеси могат да бъдат нарушени и цикълът на преобразуване на енергия да спре.

Кожни проблеми

симптом за проблеми с червата - кожни сърбежи

Има много причини, поради които може да страдате от кожни проблеми; UV лъчи, химически продукти, топлина, студ, хормонален дисбаланс и др. Все пак малко познат е, но реален аргумент, че тя е свързана с чревната функция.

Когато кожната тъкан проявява признаци на акне или екзема, това може да е признак на чревен проблем.

Акнето се причинява от промени в бактериите, които живеят върху кожата; и те причиняват подуване и зачервяване на кожата.

Храносмилателна нестабилност

Проблемите с храносмилането вероятно са първият знак, че нещо не е наред с червата. Това обаче може да се дължи на проблем с която и да е част от храносмилателната система.

Що се отнася до червата, тази възможност не трябва да се изключва. Тя може да започне с уловен газ, подуване на корема или диария; поради изменението на бактериите, които защитават този орган.

Неравновесието в тази чревна флора може да бъде причинено от натрупването на вредни вещества, които предотвратяват правилното усвояване на хранителните вещества.

Лош дъх в устата

Свързана с храносмилателните проблеми, функцията на стомаха може да се промени поради бактериалния дисбаланс в червата.

Газовете започват да се покачват, като пристигат в стомаха, причиняват гастрит и лош мирис, като лош дъх.