6 лесни съвета за по-слабо лице

Също както и при останалата част от тялото ви, ако искате по-слабо лице трябва да се храните по-малко и да правите специални упражнения. Научете повече от тази статия.
6 лесни съвета за по-слабо лице

Последна актуализация: 02 декември, 2018

По-слабо лице? Не всеки иска лицето му да е по-закръглено, особено ако сте успели да отслабнете като цяло.

Упражненията и здравословното хранене са двата основни фактора, ако искате по-слабо лице. Но има и други съвети, които ще ви помогнат да постигнете целта си.

Искате ли да ви разкажем повече? Прочетете следващите редове.

Здравословно хранене
Съвети за по-слабо лице

За да отслабнете можете да посещавате фитнеса, да карате колело навън или да се запишете на спининг. Но както виждате няма определено занимание, което да направи лицето ви по-слабо.

Ако искате по-слабо лице, опитайте следните съвети:

1. Приемайте по-малко калории

Ако искате по-слабо лице трябва да спрете приема на мазните, сладки и пържени храни, които обичате толкова много, но които са така вредни за здравето ви.

Тайната е да приемате по-малко калории отколкото изгаряте.

Вместо фаст фууд или някоя нездравословна закуска ви препоръчваме храна, богата на фибри, защото ще можете да оползотворите калориите по-добре и да изгорите мазнините, натрупани в областта на брадичката и бузите ви.

2. Отслабнете

Отслабване
Ако лицето ви изглежда неприятно закръглено, най-вероятно сте далеч от идеалното си тегло.

Когато започнете да отслабвате като цяло, забелязвате промяна и в лицето си: скулите ви започват да изпъкват, а брадичката ви е по-добре очертана и неприятната двойна брадичка започва да изчезва.

Затова посещението на фитнес или тренировките у дома са отлична идея. Не само ще имате по-слабо лице, но и коремът, краката и ръцете ви ще отслабнат.

Ще изглеждате прекрасно!

3. Пийте много вода

Това е най-добрият начин да се пречистите от токсините и мазнините натрупани в лицето ви. Ако намалите и приема на сол (или много солени храни), организмът ви ще може да изхвърли непотребните отпадни вещества.

Освен това пиенето на много вода прави кожата ви здрава, подмладена и красива.

Лицето ви ще изглежда по-слабо и красиво! Ако не обичате да пиете вода, можете да опитате с приема на пресни сокове или билкови чайове (опитайте с диуретични билки като глухарчето или хвоща).

4. Бъдете колкото можете по-активни

Упражнения за по-слабо лице
Физическата активност стои в основата на отслабването. Запомнете, че лицето ви може да не отслабне толкова бързо, колкото другите части на тялото ви, когато започнете да тренирате, тъй като първо се изгарят калориите и мазнините в другите части.

Но не губете надежда, на определен етап ще забележите, че шията и брадичката ви започват да се оформят.

Освен редовните тренировки ви съветваме да бъдете колкото се може по-активни, дори ако трябва цял ден да стоите седнали на работа.

Как?

 • Придвижвайте се с колело
 • Качвайте се по стълбите, вместо с асансьора
 • Изпълнявайте поръчките пеша или с колело
 • Ставайте от бюрото си на всеки час и др.

Разходките, карането на колело и бягането в парка са страхотни, лесни и приятни дейности, с които можете да започнете тренировките си. След време можете да добавите по-трудни занимания и да тренирате повече дни в седмицата.

5. Междувременно „замаскирайте“ това, което не ви харесва

Докато чакате диетата и тренировките да свършат своята работа, можете да използвате някои лесни съвети за гримиране и оформяне на косата, които ще направят лицето ви по-слабо.

Например не прекалявайте с ружа и избягвайте прическите, при които косата ви е оформена плътно до лицето ви.

6. Масаж за по-слабо лице

Масаж на лицето
Кой каза, че лицето ви не се нуждае от специален масаж?  Отпускащ или за отслабване
. Започнете с леки пощипвания по челюстта (от брадичката към ушите).

След това с леки кръгообразни движения масажирайте бузите си. Дръжте устата си полуотворена, а челюстта – отпусната, за да може масажът да подейства на цялото ви лице.

Друг вариант е да масажирате областта на брадичката (където обикновено се натрупват мазнините). Използвайте малко бадемово масло, за да предотвратите раздразването на кожата.

Препоръчваме ви да прочетете: 6 техники за красиви, стегнати скули

Упражнения за по-слабо лице

Упражненията за по-слабо лице не изискват много усилия и могат да бъдат забавни. Можете да ги правите по всяко време на деня и да се възползвате от възможността да се усмихвате пред огледалото.

Забравете за стреса, тревогите и проблемите си! И се наслаждавайте на упражненията, които ще направят лицето ви по-слабо.

 • Отворете устата си, колкото можете повече и след това я затворете. Повторете упражнението 10 пъти.
 • Отворете устата си широко и затворете очи. Затворете устата си и отворете очите си. Направете това упражнение за координация на движенията поне 10 пъти.
 • Мръднете плътно притиснатите си устни към едната страна на лицето си колкото можете повече пъти.
 • Напълнете устата си с въздух и издуйте бузите си, задръжте в тази позиция няколко секунди и изпуснете въздуха. Повторете упражнението 10 пъти.
 • Дайте “целувка” и се усмихнете със затворена уста (скулите ви ще се повдигнат) поне 15 пъти.
 • Изплезете си и движете езика си за около 1 минута.
 • Намръщете се все едно ви мирише неприятно или ще кихате.
 • Наведете главата си назад и задръжте в тази поза 10 секунди. Върнете се в начална позиция. Повторете упражнението 10 пъти.

Опитайте!

Първата снимка е предоставена от wikiHow.com

Може да ви заинтересува ...
7 съвета за бързо ревитализиране на лицето
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
7 съвета за бързо ревитализиране на лицето

Събуждате ли се с уморена, подута и суха кожа? Трябва да знаете, че е възможно ревитализиране на лицето по натурален начин.