5 лесни начина за пречистването на бъбреците

17.12.2018
Смесете 1 супена лъжица зехтин с няколко капки лимонов сок и консумирайте сутрин

В допълнение към това, че балансира киселинността в кръвта, содата за хляб помага за пречистването на бъбреците и предотвратява образуването на камъни.

Знаете, че бъбреците пречистват кръвта ви през цялото време, като премахват отпадъчните продукти и токсините. Не приемайте тази важна функция за даденост, защото вашето здраве и качество на живот зависят от нея.

Защо не научите 5 лесни начина да поддържате бъбреците си в добро здраве и форма?

Значението на пречистването на бъбреците

Вашите бъбреци не спират да работят нито за миг. Те филтрират кръв, пречистват я, отстраняват излишната сол и токсини, предизвикват освобождаване на хормони и, в резултат на всичко това, кръвното ви налягане е по-добре регулирано и тялото ви има добър баланс на електролити.

Много хора подценяват значението на тези органи и несъзнателно ги увреждат поради нездравословен начин на живот. В крайна сметка, проблемите не се разминават. Нивата на креатинина ще се повишат, бъбречната функция ще се влошава и кръвта ще се филтрира по-бавно.

Ще започнете да се чувствате изморени и болни. И ако мислите, че животът ви е сложен сега, представете си какъв би бил на хемодиализа. Всъщност може би вече познавате някой, който е в това положение, и имате представа колко е важно да запазите бъбреците си чисти, здрави и силни. Така че… защо да не започнете още днес?

Признаци, че бъбреците може да не са наред

bubrek bolka

Всички сме имали един или повече от симптомите, които ще опишем в тази статия. Проблемите идват, ако започнете да ги изпитвате постоянно.

Вижте и: Симптоми, че бъбреците ви са болни

Има дни, когато може да се чувствате по-уморени или да ви се подуят краката. Това може да бъде напълно нормално, но ако не спадне отокът или е придружен с дискомфорт и постоянното желание за уриниране, трябва да отидете на лекар.

 • Непрекъсната умора
 • Подуване на краката, особено около глезените
 • Сърбеж по цялото тяло, нервност
 • Често уриниране, много по-често от обичайното
 • Загуба на апетит, повръщане, виене на свят
 • Ръцете и краката „заспиват”
 • Постоянна сънливост
 • Петна по кожата, които стават тъмни

Пет начина за детоксикация на бъбреците

1. Сода за хляб за пречистването на бъбреците

Сода за хляб за пречистването на бъбреците

Сигурни сме, че ​​вече сте чували тази препоръка. Содата за хляб действа като естествен електролит, който помага за контрол и регулиране на киселинността на кръвта (нивото на рН). Когато имате проблеми с бъбреците, е нормално да страдате от нещо, което е известно като бъбречна ацидоза – повишена киселинност, променяща нормалната бъбречна функция.

Содата помага за поддържане на оптимален баланс на рН, така че да се избегне ацидозата. Освен това помага да се предотврати образуването на камъни и подобрява общата бъбречна функция. Добра идея е да се пие чаша вода с една чаена лъжичка сода за хляб най-малко три пъти седмично.

2. Ябълков оцет за пречистването на бъбреците

Ябълков оцет за пречистването на бъбреците

Ябълковият оцет съдържа киселина, която е от голяма полза за бъбреците. На пръв поглед това може да изглежда противоречиво, тъй като се опитваме да понижим нивото на киселинност в кръвта, но това, с което ябълковият оцет е полезен, е способността му да регулира храносмилането и да помогне за детоксикация на бъбреците.

Вижте и: Пречистете бъбреците си само за седмица

Препоръчваме чаша вода с една супена лъжица ябълков оцет след основното хранене.

3. Най-добрите естествени билки за пречистването на бъбреците

Най-добрите естествени билки за пречистването на бъбреците

Фитотерапията е идеален начин за прочистване на бъбреците чрез филтрация на кръвта, намаляване на възпалението и предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците.

Кои са най-добрите растения и билки за един хубав следобеден чай?

 • Босилек: Отлично лечебно средство против болезнените камъни в бъбреците. Можете да направите чай, използвайки 5 листа от босилек и 1 супена лъжица мед.
 • Глухарче: Това е една от най-добрите билки за храносмилането, черния дроб и бъбреците. Тя е невероятно полезна при режим на детоксикация. Пригответе чай, използвайки 2 супени лъжици изсушен цвят от глухарче, и ги варете в продължение на 15 минути. Препоръчителна консумация: веднъж дневно.
 • Джинджифил: Ако вече сте луди по джинджифила, значи добре знаете за какво става дума! Той е смятан за един от най-добрите естествени корени за лечение на проблеми като възпаления, болка, инфекции, освен това пречиства и укрепва черния дроб и бъбреците.

4. Най-подходящите плодове и сокове за пречистването на бъбреците

Най-подходящите плодове и сокове за пречистването на бъбреците

 • Диня: Това е лечебен плод и природно лекарство за бъбреците. Защо? Тъй като съдържа много вода и, преди всичко, защото помага за прочистване на тъканите на тялото и кръвта. Не забравяйте, че е най-добре да се консумира, когато е прясна.
 • Сок от нар: Благодарение на своите стягащи свойства този кисел сок е съществен компонент на всяка една здравословна диета, който не трябва да пропускате.

5. Една супена лъжица зехтин с лимон сутрин за пречистването на бъбреците

Една супена лъжица зехтин с лимон сутрин за пречистването на бъбреците

Както знаете, зехтинът е богат на олеинова киселина, която има противовъзпалителни свойства, помагащи за доброто състояние на организма.

Също така съдържа много мононенаситени мазнини, които са добри за бъбреците. Смесете 1 супена лъжица зехтин с няколко капки лимонов сок и консумирайте сутрин. Това ще помогне за предотвратяване на образуването на камъни в бъбреците.