3 шейка, които елиминират чревните паразити

Жизненоважно е да стартирате деня си с правилно подбрана храна
3 шейка, които елиминират чревните паразити

Последна актуализация: 30 януари, 2019

Много хора, които страдат от чревните паразити, дори не подозират за съществуването им. Симптомите са стомашно-чревни проблеми, анален сърбеж, проблеми с храненето, нервност и др. Ако имате домашно животно, заразяването с паразитите е още по-лесно.

В днешния материал ще ви запознаем с 3 здравословни и лечебни шейка, които с удоволствие бихте консумирали всяка сутрин. Съветваме ви да си ги приготвяте в продължение на 15 дни, за да подействат като лечение срещу чревните паразити.

Пийте тези шейкове на празен стомах

Консумацията на някой от тези шейкове възможно най-скоро след събуждане и преди да сте приели каквото и да било друго ще окаже силен ефект върху тялото ви. След добра почивка през нощта сутрин тялото ви е готово да абсорбира свежи хранителни вещества.

Ако подозирате, че страдате от чревни паразити, съветваме ви да приемате шейковете на празен стомах всеки ден в продължение на 15 дни. Те представляват пълноценна алтернатива на закуската.

Закусването преди 7 часа сутринта носи повече ползи, отколкото предполагате. Според традиционната китайска медицина, например, червата са най-активни именно в това време от деня.

Съставки, които да избягвате при наличие на чревните паразити

Жизненоважно е да стартирате деня си с правилно подбрана храна, когато искате да се лекувате от чревни паразити. Защо? Тъй като те се хранят с определени храни.

Шейковете, които сме подбрали за вас, не съдържат вредни храни. Съветваме ви по време на лечението да избягвате консумацията на храни, които подхранват чревните паразити.

 • Захари: Дали става дума за бяла захар, мед или сироп – всички те са любима храна на паразитите. Позволена е консумацията на стевия – натурален подсладител, който е желателно да бъде в чиста или рафинирана форма.
 • Мляко: Не ви го препоръчваме. Вместо него използвайте вегетариански млека или кефир.

Препоръчително е да избягвате и следните храни:

 • Преработени брашна
 • Пържени храни
 • Алкохолни напитки
 • Млечни продукти (сметани, сладоледи и т.н.)

Шейк от смокини и тиквени семки

Смокините са изключително вкусен плод, който стимулира и регулира по естествен път проходимостта на червата. Освен това ще придадат на шейка ви сладък вкус. Така използването на подсладител става почти ненужно.

Тиквените семки са средство, което са използвали още древните хора. Те елиминират чревните паразити и притежават още редица свойства и ценни хранителни вещества в състава си, които ги правят добри гости на трапезата.

Съставки:

 • 3 смокини, сушени или пресни (ако използвате сушени смокини, накиснете ги за поне 12 часа)
 • 30 сурови тиквени семки (разбира се, обелени)
 • ½ чаша вода, натурален сок без добавена захар или напитка на растителна основа
Смокини за елиминиране на чревните паразити

Шейк от папая и кефир

Папаята е тропически плод, който доказано се справя с лечението на редица заболявания на стомашно-чревния тракт, включително паразити. Добавете няколко семки от папая към шейка си и ще повишите значително терапевтичните свойства на напитката.

Кефирът пък представлява ферментирала млечна напитка, която подобрява бактериалната микрофлора в червата, създавайки условия за успешно преборване на паразитите.

Тези две съставки, съчетани заедно, правят шейк, който ще ви спечели с вкуса и кремавата си текстура. Той е подходящ за консумация за всички членове на семейството. Можете да го подсладите малко със стевия.

Съставки:

 • ½ чаша обелена папая
 • 15 семки от папая
 • ½ чаша кефир (ако умеете да го правите сами, препоръчваме ви да използвате козе мляко, тъй като съдържа по-малко лактоза)
 • Стевия за подслаждане
Шейк от папая и кефир при наличие на чревните паразити

Шейк от грейпфрут и зехтин

Този шейк няма да е по вкуса на всекиго. Въпреки това не можем да не изтъкнем свойствата му да се бори с паразитите и да прочиства черния дроб и бъбреците.

Грейпфрутът е цитрусов плод, чиито свойства сме ви разкривали в много други наши статии. Едно от тях е да прочиства тялото ни. Подобно на папаята, семената му елиминират чревните паразити.

За изпълнение на рецептата препоръчваме да използвате зехтин екстра върджин. Той стимулира процеса на отстраняване на патогените в допълнение към всички други полезни свойства, които като цяло оказва върху здравословното състояние на човека.

Шейкът е предимно и по-скоро терапевтичен, отколкото приятен на вкус. Можете да го консумирате за разнообразие покрай другите шейкове или пък да го изпивате точно преди лягане.

Съставки:

 • 1 обелен грейпфрут със семената
 • 1 супена лъжица зехтин екстра върджин

Ако блендерът ви не е достатъчно добър, за да смели семената на плода, можете да ги изядете, преди да изпиете шейка. По желание можете да подсладите лечебната напитка с малко стевия за по-приемлив вкус.

Грейпфрут при чревните паразити

Може да ви заинтересува ...
6 симптоми на чревните червеи
Здраве и КрасотаПрочетете го в Здраве и Красота
6 симптоми на чревните червеи

Чревните червеи са много разпространено заболяване, което не засяга само слабо развитите страни. Вижте симтомите за наличието на паразити в тялото.