10 причини да ядете карфиол
4 минути
Храненето с карфиол дава на организма ни много хранителни вещества, например фибри, които ни помага да детоксикираме тялото си и да останем здрави.
Харесва ли ви да ядете карфиол? Или сте един от хората, които изобщо не харесват вкуса му?
Ако сте част от втората група, ето някои неща, които трябва да знаете за този кръстоцветен зеленчук. Той има много от витамините В-комплекс (В1, В2, В3, В6 и фолиевата киселина), С, К и Е.
Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.
- Imran M., Salehi B., Sharifi Rad J., Aslam Gondal T., et al., Kaempferol: a key emphasis to its anticancer potential. Molecules, 2019. 24 (12): 2277.
- Abbaoui B., Lucas CR., Riedl KM., Clinton SK., Mortazavi A., Cruciferous vegetables, isothiocyanates, and bladder cancer prevention. Mol Nutr Food Res, 2018.
Интересни статии