Жената лечителка в теб

Не е нужно да достигнете определена възраст, всяка от вас я носи в себе си - потърсете я!
Жената лечителка в теб

Последна актуализация: 06 март, 2019

Концепцията за жената лечителка е често срещана тема в областта на антропологията и в раздела за духовни книги в библиотеките.

Въпреки това мисленето за концепцията и това, което означава, може да помогне за личното ви развитие като жена. Може да си струва да откриете или по-скоро да я “преоткриете”.

Жената лечителка, която носите вътре в себе си, е лице, пълно с истории и мъдрост, предавани от поколение на поколение.

Тази жена рано или късно се събужда, за да вижда нещата чрез баланс, интуиция и мъдрост.

Тя разбира, че човекът, който може да ви помогне най-много … е самата тя.

Днес бихме искали да ви накараме да помислите за тези интересни и полезни концепции.

Жената лечителка е вашият личен лечебен канал

Жената лечителка е вашият личен лечебен канал

Вижте още: Майки, оставете инстинктите ви да ви водят

Съгласно нейната лична история и според глобалното културно наследство, характерът на жената лечителка почти винаги се свързва с грижата за възрастни хора и отглеждането на деца.

Това може да се дължи на силния дълг на жените да отделят цялата си енергия и обич към другите. Естествено, това кара много хора да забравят да се грижат за себе си.

Виждали сте тази сцена у бабите и дори може би у майка ви. Въпреки това, независимо дали вярвате или не, в днешния модерен свят с предполагаеми еднакво важни роли между мъжете и жените, тези модели все още се следват. Жените още поставят своите близки, съпрузи, деца и родители преди себе си.

Естествено това поведение в крайна сметка води до себеотричане.

Знаете, че грижата и обичта идват от любовта. Истинският проблем обаче възниква, когато човек загуби връзка със собствената си идентичност, нужди и самоуважение.

Това не трябва да се случва

Трябва да видим нещата от друга гледна точка. Жената лечителка е нужна, за да ни припомни нещо много важно.

Трябва да осъзнаем, че всички тези неща, от които се нуждаем, желаем или усещаме, че ни липсват, могат да бъдат открити вътре в самите нас.

Вие самите представлявате средство за изцеление

От момента, в който започвате да се отнасяте с любов и разбирате, че всичко, което имате, включително загубите и неуспехите, са урок за живота, ще се научите да бъдете по-силни.

Жената лечителка прегръща своето наследство

Жената лечителка поддържа силна връзка със своите женски социални кръгове

Тя е тази, която е изцелила миналото си, за да е свободна в настоящето.

Това може да се случи само чрез приемане на корените и прощаване на всичко и всички, които са й вредяли в миналото.

Опрощаването обаче не означава оневиняване или приемане на лошото поведение на човека. Това означава преди всичко да се откажем, за да продължим напред. Става дума за прошка, така че да можем да продължим в живота, като поддържаме силна връзка със себе си.

Жената лечителка също поддържа силна връзка със своите женски социални кръгове: майка, сестри, приятелки … Този съюз й позволява да лекува по-добре, защото няма нищо по-прочистващо като споделянето на опит, намирането на отдушник, помагане един друг, слушане и съветване.

Как да станете жена лечителка

жената  лечителка е достигнала своята емоционална зрялост

Не е нужно да сте на определена възраст, за да накарате тази ви същност да излезе наяве. Може да достигнете лична, психологическа и емоционална зрялост по всяко време, стига най-накрая да се почувствате господар на живота си.

Струва си да се замислите за това.

Любов към себе си и жената лечителка

Имате право да обичате с цялото си сърце семейството, партньора, децата и приятелите си. Въпреки това, всяка мъдра жена разбира, че нито една от тези любови няма да бъде истинска, ако не се научите най-напред да обичате себе си.

Ако не се обичате достатъчно, ще очаквате другите да ви осигурят кислород и да запълнят дупки в сърцето ви.

За да станете жена лечителка, трябва да разберете, че любовта към себе си не е нещо егоистично. Тя е в основата на психичното здраве.

Доброта, сила и вяра в интуицията

Жената лечителка не очаква нищо от никого. Тя очаква всичко от себе си, защото знае, че е смела, достойна и способна.

Тя вижда живота чрез любов и уважение. Тя дава много на другите, без да се замисли.

Тя има опит в нейната благосклонност, мъдрост и устойчивост, наследени от майка й, баба й. От жените, на които е била свидетел, че се борят всеки ден, за да превърнат тъгата в сила.

Не можем да пренебрегнем финия й баланс между разума и интуицията. Тя разбира, че животът изисква да сте възприемчиви и внимателни, като оставите егото настрана.

Когато е време да вземе решение, тя се вслушва в гласа на интуицията, защото там се намира нейният вътрешен опит, мъдрост и сила.

Звучи ли ви познато за вас или някой от близките ви?


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.