Любовта се нуждае от ежедневни грижи, за да разцъфне

Връзките са като красиви и крехки растения, изискващи отношение и внимание.
Любовта се нуждае от ежедневни грижи, за да разцъфне

Последна актуализация: 08 февруари, 2019

Не можете да отложите във времето изразяването на любовта, докато се почувствате готови за това. Трябва да полагате за нея ежедневни грижи.

Красивата, споделена любов заслужава обгрижване и внимание към малките неща. Има неща, които ви „подхранват“ и ви карат да разцъфнете.

Когато говорим за “обгрижване” на любовта, не говорим просто за връзката, която имате с партньора ви.

Става дума и за основни, важни неща като отглеждането на деца. Грижата за тях означава ежедневна подкрепа и привързаност, за да им дадете увереност и вътрешна сила, с която да навлязат в живота.

Вероятно за вас това е нещо нормално. Всички знаем какво означава думата любов, но понякога забравяме, че това чувство трябва да бъде показвано редовно, за да бъде забелязано.

Трябва да полагате ежедневни грижи за любовта чрез малките неща.

Помислете за това.

За да бъде истинска любовта трябва да я покажете и да полагате ежедневни грижи за нея

Сигурни сме, че следната ситуация ви е много позната.

Имате член на семейството, близък човек, който често ви казва колко много ви обича. Но въпреки това, когато имате нужда от подкрепа, този човек не е до вас. В действителност този човек никога не е доказва тази любов.

Ето защо любовта трябва да не бъде само на думи и да се изразява не само в големите, но и в малките, ежедневни неща.

Не можете да отложите любовта за по-подходящо време

за да сте щастливи трябва да полагате ежедневни грижи за любовта

Хората, които винаги са заети и не знаят как да степенуват по важност задачите си или как да поставят ограничения между важните и не толкова важните неща, често остават с усещането за нещастие и несполука.

Помислете например за родителите, които не отделят достатъчно внимание на децата си, защото според тях те имат по-важни отговорности.

Ясно е, че в съвременния живот натоварените работни графици не се съвместяват добре със семейните задължения.

Въпреки всичко, не трябва да забравяме едно нещо: в действителност не е толкова важно дали прекарвате повече или по-малко време с децата си. Важното в случая всъщност е времето, прекарано с децата ви да е ПЪЛНОЦЕННО.

Понякога най-искрената любов просто трябва да бъде показана чрез малките неща. Aко любовта е истинска, тя ще оцени дори малките неща.

Любовта се крие в малките неща, не в грандиозните жестове

трябва да полагате ежедневни грижи за любовта чрез малките жестове

Някои хора правят грешка, приемайки любовта за даденост.

За тях връзката означава, че партньорът може да прости всичко, че няма нужда да се полагат повече усилия и да се показва внимание към другия. Просто забравят, че трябва да полагат ежедневни грижи за любовта.

Мисленето по този начин е ГРЕШКА.

Връзките са като красиви и крехки растения, изискващи ежедневни грижи. Знаете, че за да разцъфнат, те се нуждаят от вода, подхранване, слънчева светлина… Ако не получат вниманието, което им е необходимо, растенията умират като листата им падат или изсъхват напълно.

Едно и също нещо се случва във всяка една връзка: ако я пренебрегвате или я приемате за даденост, ще я изгубите.

Трябва да помним колко много означават малките неща. Не трябва да забравяме да поддържаме връзката си ежедневно с нещата, които наистина имат значение:

  • Думите и тонът, с който общувате с партньора си.
  • Изказът, който използвате: разбираем и приятен.
  • Външният ви вид и езикът на тялото.
  • Да покажете, че любовта е основна част в живота ви.

Не отлагайте за утре любовта, която можете да дадете днес

полагайте ежедневни грижи за любовта, за да я съхраните

Най-доброто време да покажете любовта си към някого е ДНЕС и СЕГА.

Не говорим за фатализъм или за това, което може да се случи утре. Напротив, става дума за това да ивестираме във взаимност за създаване на пълноценна, истинска, значима връзка.

  • Трябва да мислите върху това как общувате с хората всеки ден и как да ги накарате да се почувстват добре, щастливи и обичани.
  • Понякога не е трудно да получите усмивка от децата си или да направите нещо специално за партньора си, с което още повече да спечелите любовта му.

Малко неща са така значими както любовта и способността да обичаме. Нека се обичаме разумно и с необходимото уважение.

Залагайте на взаимността и ежедневните действия. Отделяйте внимание на малките неща и се стремете да направите щастливи хората, които обичате.


Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.