Бъдете себе си и никога няма да се провалите

Време е да започнете да се грижите за себе си, да си казвате окуражаващи думи и да се насилвате да направите крачка напред, когато животът ви поднася горчиви изненади. Време е да бъдете себе си.
Бъдете себе си и никога няма да се провалите

Написано от Raquel Lemos Rodríguez

Последна актуализация: 25 август, 2022

Бъдете себе си и няма да сгрешите.

Склонни сме да искаме да бъдем като другите хора, вместо да работим върху собствената си идентичност. Защо е толкова трудно да бъдем себе си?

Може би, защото нещата, които не се вписват в общоприетите норми често са критикувани , докато един ден не осъзнаем, че всъщност те са страхотни.

Страх ни е да сгрешим, да се провалим и да изглеждаме нелепо. А замисляли ли сте някога колко важно и освобождаващо е да бъдете себе си?

Вярвайте в себе си въпреки всичко

Бъдете себе си и вярвайте в себе си

Въпреки това винаги ще има трудности и проблеми. Това, което невинаги ще е до вас, е красотата на собствената ви индивидуалност.

Лесно е да попаднете в капана, сравнявайки себе си с другите. Може да изпаднете в депресия, защото не сте като останалите хора или защото не сте постигнали това, което другите са успели.

Важно е никога да не забравяте какво сте направили. Това е изключително важно, за да не изгубите същността си.

Вярвайте в себе си въпреки всичко, защото така ще постигнете много в живота.

Бъдете себе си и ще постигнете много

Бъдете себе си и ще постигнете много
Ще изкачите върха на най-високата планина, ако сте себе си, защото нито една грешка няма да е в състояние да ви откаже от постигането на целта ви.

Повечето от нас погрешно вярват, че грешките са синоним на провал. Всеки камък по пътя ви, всеки човек, който се опита да ви попречи не е непреодолима преграда, а възможност да научите нещо ново.

Притежавате всичко необходимо, за да разрушите всяка стена, която ви пречи да продължите напред. Ако трудностите не съществуваха, тогава нямаше да можем да израстваме, да се учим и да се превърнем в зрели хора.

Бъдете себе си и не се тревожете, че допускате определени грешки. Време е да преследвате мечтите си и да достигнете там, където винаги сте искали.

Не се проваляйте, спирайки да сте себе си

Не спирайте да бъдете себе си и всичко ще ви е по-лесно
Единственият начин да се провалите е като спрете да бъдете себе си.

Престанете да очаквате проблемите ви да се разрешат от само себе си и поемете отговорност като ги превърнете във възможности.

Време е да излезете от зоната си на комфорт, в която са ви вкарали собствените ви страхове и съмнения. Спрете да мислите: “Какво ще кажат хората?” и започнете да правите това, което наистина искате.

Спрете да се опитвате да се нагодите, правейки същото като останалите. Бъдете различни, защото вие сте различна, уникална, неповторима личност.

Тревожете се за себе си и за това, което искате и не си позволявайте да се промените само, за да угодите на останалите.

Защитавайте и се грижете за същността си. Тя е едно цяло с вас, така че не я губете.

Бъдете уверени в себе си

Бъдете уверени в себе си и няма да сбъркате

Съмнявате ли се в това? Причината за това е, че не ги цените по начина, по който би трябвало. С други думи, не сте уверени в себе си.

Интересно е да откриете колко често саботирате и се предавате сами. Мислите си, че се отнасяте добре със себе си, а в действителност се наранявате жестоко.

Оценяването на малките неща, които ни правят уникални е една от първите стъпки, която трябва да ни поведе в правилната посока.

Свикнали сме да не сме уверени в себе си, а да вярваме в качествата на другите. Трябва да спрем да вярваме, че не можем да се справяме и да престанем сами да се проваляме.

Време е да започнете да се грижите за себе си. Да си казвате окуражаващи думи и да се насилвате да направите крачка напред, когато животът ни поднася горчиви изненади. Време е да бъдете себе си.

Нямате нужда някой да ви казва: “Всичко ще е наред”. Напротив, сами трябва да се окуражавате и да сте уверени в себе си.

Запомнете, че никога няма да се провалите, да загубите или да направите ужасни грешки, ако сте себе си. Всичко това е просто начин да научите нещо ново и възможност да успеете в живота, като бъдете това, което искате да бъдете.

Може да ви заинтересува ...
5 твърдения, които могат да ви помогнат да простите на себе си
Здраве и Красота
Прочетете го в Здраве и Красота
5 твърдения, които могат да ви помогнат да простите на себе си

Да простите на себе си няма да бъде лесно. Това също не е нещо, което ще направите за един ден. Освободeте се от тежестта на съмнението, вината и с...


Съдържанието на тази публикация е само с информативна цел. По никакъв начин не може да служат за улесняване или заместване на диагнози, лечения или съвети от професионалист. Консултирайте се с доверения си специалист, ако имате съмнения или търсите одобрението му преди да започнете всяка една процедура.