За какво се използва течният латекс за нокти?

Течният латекс за нокти гарантира изчистеност в маникюра. Научете как да прилагате тази течност, която опростява грижата за ръцете.
За какво се използва течният латекс за нокти?

Написано от Luz Marina Carpio Hernández

Последна актуализация: 23 октомври, 2022

Почистването на кожичките след нанасяне на лак е колкото важно, толкова и тромаво, защото не искате да развалите резултата. Спестете време и избягвайте боядисването на кожичките, като нанесете течен латекс за нокти.

Тази маска се използва често в салоните за красота. Въпреки това е толкова лесна за нанасяне, че ако предпочитате да поддържате ръцете си у дома, можете да я ползвате без проблеми.

Веществото работи като одеяло, което ограничава преминаването на лака за нокти, което улеснява нанасянето на гел лака или традиционни продукти. Научете повече за този продукт, чиято цел е да намали часовете, прекарани в маникюр.

Какво е течен латекс за нокти?

Течният латекс е основа, която предпазва околонокътното пространство, така че пръстът да не стане на петна от лак. Обикновено е розов на цвят и действа като полепва върху кожата преди нанасяне на лака.

Тъй като е вид еластичен филм, можете да го отлепите, като го издърпате без много усилия. Друга негова основна характеристика е, че съхне доста бързо, така че не спирате процеса, докато чакате да се втвърди.

Хората с треперещи ръце или с малко практика в лакирането на ноктите намират в тази козметика решение, защото не е необходимо да се обръщате към лакочистителя, за да почистите излишъка от лак. В допълнение, следните специални характеристики му дават предимства:

  • Не е необходима LED лампа за сушене.
  • Овлажнява кожата около ноктите.
  • Не излъчва силни миризми.
  • Неговият състав на водна основа минимизира увреждането на ноктите и дермата.
Лакиране с течен латекс за нокти
Маникюрът у дома е възможен, ако вземете определени предпазни мерки и използвате правилните продукти, като този латекс.

За какво служи течният латекс за нокти?

Ако е необходимо да се посочи основният принос на течния латекс, то е да се избегне загубата на време за коригиране на маникюра. Особено когато се използват техники като стъклени нокти, рисуване или изграждане.

Полезно е да го ползвате и върху слоеве, които вече са готови. Нанасяте първите щрихи с четката на лака за нокти и когато изсъхне, слагате латексовото покритие, покриващо определени пространства. По този начин можете да създадете оригинален дизайн.

Преди използването на продукта за коригиране на грешките, обичайното нещо беше почистването с памук и препарат за почистване на лак. С розовото латексово покритие обаче пръстите ви няма да са в контакт с агресивни химикали.

Агенцията за регистър на токсични вещества и заболявания (ATSDR) предупреждава, че триенето на кожата с ацетон може да причини дразнене, сухота и напукване. Освен това концентрацията на миризмата на химикала може да причини главоболие, гадене, дразнене на гърлото и очите.

Ето как течният латекс се използва в маникюра

Първоначално този козметичен продукт беше част от инструментите на козметиците и професионалните салони за нокти. Но неговите ефекти го направиха популярен, че сега можете да си го набавите безпроблемно.

Само с 3 стъпки вие осигурявате отличен завършек на вашия лак за нокти.

1. Течен латекс за нокти – нанасяне на защитен слой

В тази фаза очертавате повърхността за лакиране, защитавайки ръбовете. Бутилката с течен латекс е със собствена четка, с която нанасяте тънък слой, който покрива кожичките и зоната над тях, ако желаете.

Можете също така да покриете мястото под нокътя и върха на пръстите, така че боята да не достига до тях. Важно е да не попадне латекс върху горната част на нокътя и да изчакате 2 минути или докато изсъхне, за да започнете втората стъпка.

2. Лакиране на ноктите

След като латексът е изсъхнал, започнете с маникюра. Ще забележите, че излишната боя не се натрупва по краищата; напротив, остава в капана на розовата маска, за да можете да работите спокойно.

Френски маникюр
Лаковите за нокти съдържат химикали, които трябва да имате предвид, така че да не влизат в пряк контакт с кожата.

3. Премахване на латекса за нокти

Когато приключите, внимателно отстранете латекса. Стига да го залепите правилно, той се отделя лесно, като едно цяло. Но ако има остатъци, отстранете ги с пинсети.

Кой може да използва течен латекс за ноктите?

Въпреки че този трик за маникюр е изкусителен, той не е за всеки. Единственото противопоказание на течния латекс за нокти е алергия към основното му вещество. В такъв случай не трябва да го прилагате.

Статия в Chilean Journal of Dermatology подчертава, че това съединение може да генерира свръхчувствителност и се проявява чрез уртикария и контактен дерматит от иритативен и алергичен тип.

Ако страдате от чувствителност към съединението, можете да опитате друг вариант за постигане на съвършенство при лакиране на ноктите. Комбинирайте вода с бяло лепило; това е рецепта с подобен ефект на розовия латекс; дори текстурата е подобна.

Използвайте сместа, както бихте използвали готовия течен латекс, но имайте предвид, че отнема повече време, за да изсъхне и може да причини нежелана реакция. Това не е продукт предназначен само за кожата. Вазелинът, от друга страна, също помага да не се оцветява контура на ноктите ви и няма странични ефекти.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.