Домашно средство за сухи ръце и кожички

Постоянното използване на това прекрасно средство ще ви дари с по-меки, по-хидратирани и защитени ръце за кратко време.
Домашно средство за сухи ръце и кожички
Karla Henríquez

Прегледано и одобрено от лекар Karla Henríquez.

Написано от Daniela Echeverri Castro

Последна актуализация: 25 август, 2022

Сухите ръце и напуканите кожички са причинени от продължително излагане на замърсявания, химикали в почистващите продукти и резки температурни промени. Когато тези фактори са в пряк контакт с кожата, те отнемат естествената й влага, водят до възпаление и я карат да загуби способността за регенерация.

Следователно започват да се формират малки дефекти и несъвършенства, които биха я направили да изглежда преждевременно остаряла.

И тъй като кожичките играят много важна роля за здравето на ноктите, това ще рефлектира и върху тях. Те може да започнат да растат по-слаби, да се инфектират и да се чупят лесно.

За щастие, съществуват много природни продукти, които помагат за хидратирането и регенерацията им, както и за това да останат здрави.

Днес бихме искали да споделим с вас едно натурално средство, приготвено от масло с витамин Е, бадемово масло и кокосово масло, чиито свойства предоставят невероятни ползи за облекчаване на сухите ръце.

Продължавайте да четете и го пробвайте!

Домашно средство за сухи ръце и кожички на ноктите

Съставките, комбинирани в този домашен лек са мощни овлажнители, които омекотяват кожата и подобряват начина, по който тя изглежда.

Ще разгледаме подробно основните предимства, така че да нямате никакви съмнения относно техните прекрасни ефекти.

Масло с витамин Е

Масло с витамин Е за сухи ръце и кожички

Маслото с витамин Е може да се открие на разумна цена в аптеките. Свойствата му са оценявани в козметиката от дълги години.

То упражнява мощно антиоксидантно действие, което намалява увреждащото окисляване, като същевременно насърчава растежа на клетките и предотвратява увреждането на тъканите.

Може да се прилага локално, за да сведе до минимум отрицателните ефекти на слънцето и да спре натрупването на мъртви клетки.

В действителност, на много места по света го наричат “витаминът на младостта и живота” заради способността му да предпазва клетките от процеса на стареене.

Бадемово масло

Този вид масло се откроява със своите успокояващи и възстановителни свойства. То успокоява дразненето и други симптоми, причинени от сухота.

Маслото се прилага предимно локално, защото е силно хидратиращо и неговите свойства са от полза за външния вид на кожата и косата.

Идеално е за сухи ръце и кожички, защото намалява риска от инфекции и поддържа еластичността на кожата. Така предотвратява появата на бръчки.

Маслото също има естествен успокояващ ефект върху леки порязвания, изгаряния и раздразнения, причинени от използването на химически продукти.

Какаово масло

Какаовото масло се счита за отличен натурален крем за хидратирани ръце и кожички.

То се счита за отличен натурален крем. Какаовото масло е естествен лубрикант, който лесно прониква в различни нива на епидермиса.

Прилагането му върху ръцете ги поддържа меки, гладки и без рани или нацепвания по кожата. То се откроява с високо съдържание на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали.

Какаовото масло създава защитна бариера от ултравиолетовите лъчи на слънцето, като по този начин намалява риска от белези, отпуснатост и дразнене. То също е полезно за подмладяване и лечение на белези.

Как да приготвим домашно средство за сухи ръце и кожички

Домашно средство за сухи ръце и кожички

Вместо да харчите много пари в търговски кремове, пробвайте тази проста рецепта, за да поддържате ръцете и кожичките здрави.

Съставките се намират лесно и обикновено се съхраняват добре за дълги периоди от време, ако се държат на подходяща температура.

Кремът може да се използва като част от ежедневния комплекс за красота, или за завършек на маникюра.

Съставки

  • 1 капсула витамин Е
  • 1 ч.л. бадемово масло (5 гр.)
  • 2 ч.л. какаово масло (10 гр.)

Приготовление

  • Поставете какаовото масло в термоустойчива купа и го разтопете на водна баня.
  • След като започне да се топи, добавете бадемовото масло и течността от капсулата на витамин Е.
  • Разбъркайте с малка лъжичка и се уверете, че всички съставки се смесват добре.
  • Оставете да престои в продължение на няколко минути. Изсипете в чиста купа и изчакайте, докато се втвърди, за да го използвате.

Начин на нанасяне

  • След като сте приготвили гъста паста, масажирайте малко количество върху сухите ръце и кожичките.
  • Използвайте всяка вечер, докато забележите резултатите.

Постоянното използване на това прекрасно средство ще ви дари с по-меки, по-хидратирани и защитени ръце за кратко време.

Опитайте и вие да го приготвите у дома, и ще видите ползите сами.


Всички цитирани източници бяха добре прегледани от нашия екип, за да се гарантира тяхната качествена, надеждна, актуална и валидна информация. Библиографията на тази статия бе считана за надеждна и отговаряща на академичните или научни изисквания.Този текст се предоставя само с информационна цел и не замества консултация с професионалист. При съмнения, консултирайте се със своя специалист.